Dodaj do ulubionych

Librus - dodatki mobilne

19.03.20, 11:22
Trochę mnie wkurza, że librus nie zdecydował sie nieodpłatnie udostępnić aplikacji moblinej. Nie dość, że lekcje trzeba sprawdzać co chwilę, bo niewiadomo czy praca domowa zostanie wysłana o 9 czy o 21, to nie można tego spokojnie sprawdzić na komorce.
A na dodatek nauczyciele uparli się zeby wysylac zadania przez wiadomości a nie modul zadan, wiec trudno zapanowac, co trzeba zrobic na jutro, a co na nastepny tydzien. A w wiadomościach nie widze mozliwości oflagowania ważnych. No i na koniec dzis mi się zawiesił
Obserwuj wątek
    • z_lasu Re: Librus - dodatki mobilne 19.03.20, 11:40
      Można na komórce przez przeglądarkę - nie jest to jakoś specjalnie uciążliwe.

A z drugim akapitem się zgadzam.
    • droch Re: Librus - dodatki mobilne 19.03.20, 11:45
      Jak mało kiedy, w przypadku Librusa przychylam się do opinii 45rtg:

"[Librus to] Dziennik elektroniczny. Robiony przez kompletne niedojdy projektowo - programistyczne. Wstyd by mi było pracować w tym projekcie."
      • z_lasu Re: Librus - dodatki mobilne 19.03.20, 11:51
        Dokładnie tak.
        • frequenter.light Re: Librus - dodatki mobilne 23.03.20, 19:21
          U nas w pierwszej klasie był jakiś inny system i on był lepszy a potem zmienili na librusa i nie moge tego ogarnąć.
    • mika71 Re: Librus - dodatki mobilne 19.03.20, 11:48
      Ja mam od kilku lat dodatki mobilne więc nie bardzo kojarzę jak to by działało bez tego. Że się wiesza to jasne, mam nadzieję, że pracują nad tym i szybko to się poprawi. U nas korespondencja idzie podobno dwutorowo. Młoda dostaje wszystko i na librusa, i na maila klasowego.
    • heca7 Re: Librus - dodatki mobilne 19.03.20, 11:55
      O tak. Mogliby zapisywać zadania w pracach domowych. Tam od razu widać co i na kiedy należy wykonać.
    • little_fish Re: Librus - dodatki mobilne 19.03.20, 12:45
      U nas wysyłają i tak i tak.
      Dodatki mobilne mam, więc tej uciążliwości nie odczuwam
    • berdebul Re: Librus - dodatki mobilne 23.03.20, 19:45
      I nie da się pogadać z nauczycielami, żeby wieczorem wysyłali o konkretnej godzinie? Wtedy rano już wszystko jest.
      • little_fish Re: Librus - dodatki mobilne 23.03.20, 19:52
        Inna sprawa, że większość tych zadań nie jest na zaraz już, więc jak ktoś otworzy librusa codziennie rano i zrobi to, co wpłynęło poprzedniego dnia to chyba wystarczy. Dla bardzo gorliwych sesja poranna (szkoła) i popołudniowa (zadanie domowe)
        • grey_delphinum Re: Librus - dodatki mobilne 23.03.20, 19:59
          Zgadzam się - syn patrzy do librusa do 16.00. Jeśli ktoś przysyła coś później, to z automatu przechodzi na drugi dzień. Nie bądźcie nadgorliwe wink
    • welcome_back Re: Librus - dodatki mobilne 23.03.20, 20:25
      Niektóre szkoły nie mają uruchomionego modułu do zadań domowych (np. szkoła moich dzieci). Nie wiem, czy to się wiąże z finansami, czy z czym.
    • memphis90 Re: Librus - dodatki mobilne 23.03.20, 20:26
      W aplikacji nie ma widocznego modułu zadań/zaplanowanych lekcji, więc ich nie widzisz.
      • little_fish Re: Librus - dodatki mobilne 23.03.20, 20:32
        Ja widzę w aplikacji zadania domowe. Nie wiem czy to idzie z automatu czy kwestia ustawienia przez n-la, bo widzę tylko treści bez załączników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka