25.03.20, 09:49
Noszenie osłon (przyłbice) przez personel sklepu mięsnego czy pieczywowego nie powinno być obowiązkim?
Obserwuj wątek
    • aguar Re: Czy.... 25.03.20, 09:56
      Nie, powinno być dobrowolne. Dobrowolne jest przecież bycie klientem takiego sklepu, a też klientowi nikt nie zabrania noszenia przyłbicy czy nawet worka na głowie smile
    • malia Re: Czy.... 25.03.20, 10:23
      W czasach gdy nie ma tych przyłbic i czegokolwiek nawet dla personelu szpitalnego, to prędzej sklep bedzie zamknięty niż sprzedawca wyposażony
      • taki-sobie-nick Re: Czy.... 25.03.20, 23:00
        Proponuję maski gazowe. One chyba są?
    • araceli Re: Czy.... 25.03.20, 10:27
      A skąd mieliby je wziąć?
      • alicia033 Re: Czy.... 25.03.20, 10:30
        zdaje się, że w tym kraju nikogo nie obchodzi, skąd ktoś inny miałby coś wziąć.
        Na pewno nie władzuchnę i na pewno nie autorkę tego wątku.
      • lily_evans11 Re: Czy.... 25.03.20, 11:44
        To już chyba pracodawca powinien się martwić. A nie, że kasjerzy mają swoje rękawiczki, za własne pieniądze kupione. Wstyd.
        • kk345 Re: Czy.... 25.03.20, 23:01
          A gdzie pracodawca miałby je nabyć, skoro nawet szpitale nie mają?
        • kornelia_sowa Re: Czy.... 25.03.20, 23:18
          Jako żona pracodawcy sporej firmy, informuje proszę Cię, żebyś uratowała mojego męża przed samozaplonem że wstydu.
          Usiłuje wszelkimi kanałami nabyć srodki ochrony dla pracownikow w ilosci wystarczającej. Nie ma.

Brzmisz, jakbyś wiedziała gdzie znajduje się tajna wielka hurtownia czekające na pracodawców którzy chcą kupić środki ochrony.

Dawaj adres albo przestań gadać brednie.

W mojej gminie powstała fundacja, która zorganizowała charytatywne akcje szycia maseczek dla szpitali, DPS, Ośrodków zdrowia.

Szpitali-w tym zakaznego-bo nie ma.

Szyją dziewczyny, które potrafią i mają sprzęt A materiały kupują ze zrzutek ludzi dobrej woli
          • panpaniscus Re: Czy.... 25.03.20, 23:57
            Tu jest łatwa i tania i skuteczna jednorazowa maska. Z Hongkongu.
            Tekst linku
          • starczy_tego Re: Czy.... 26.03.20, 00:02
            No to jako dobra żona, już do maszyny szyćtongue_out
    • alicia033 Re: Czy.... 25.03.20, 10:28
      OJP
      (dlaczego posiadanie rozumu nie jest obowiązkowe?)
      • grey_delphinum Re: Czy.... 25.03.20, 10:32
        Forum.od rana nie zawodzi 😉
      • snajper55 Re: Czy.... 25.03.20, 23:25
        alicia033 napisała:

> OJP
        > (dlaczego posiadanie rozumu nie jest obowiązkowe?)

Ale obowiązkowa jest konkretna maksymalna liczba pasażerów w tramwaju czy metrze i odpowiada za to kierowca. Czy to nie jest bardziej odjechane? Co ma ten kierowca zrobić?

S.
      • andaba Re: Czy.... 26.03.20, 00:04
        Bo jeszcze trudniej go kupić niż maseczki. I to nie tylko w czasie epidemii.
    • mava Re: Czy.... 25.03.20, 11:38
      ostatnio zrobiłam zamówienia w 2 aptekach, z odbiorem osobistym. W jednej zamówienie odebrałam "normalnie", jak dotychczas. Czyli weszłam podałam dane a pani podała mi specyfik. Miedzy farmaceutką a mna nie było nawet, częstej w innych aptekach, szyby a tylko sama lada.
      W drugiej poczułam sie jak trędowata. Cała przestrzeń od sufitu do lady, i od prawej sciany do lewej, była szczelnie zasłonieta folią, z jednym malutkim otworem na wydanie leku. Ciekawe, jak pani podałaby cos w wiekszym opakowaniu....bo raczej nie zmieściłoby się.
      Naprawdę poczułam sie jak w czasach co najmniej ospy (prawdziwej).
      • mid.week Re: Czy.... 25.03.20, 11:41
        nie wiem czy widziałaś ostatnio wiadomości - mamy pandemię...
    • agrypina6 Re: Czy.... 25.03.20, 11:49
      Przyłbica na dzisiaj to towar niedostępny. Spróbuj kupić i daj znać gdzie ci sprzedali.
      • aerra Re: Czy.... 25.03.20, 12:03
        Mam taką cienką pleksi w domu, w sumie jakby coś to mogę sobie taką przyłbicę zrobić
      • mid.week Re: Czy.... 25.03.20, 12:08
        są w sklepach budowlanych i ze sprzętem BHP
      • joanna_poz Re: Czy.... 25.03.20, 12:10
        na allegro po 35 zł widze że dostępne.
      • bei Re: Czy.... 25.03.20, 12:51
        Widziałam w necie- b drogie ☹️
        • mid.week Re: Czy.... 25.03.20, 13:20
          to jest wielorazowe i kosztuje do 50 zł...
    • jdylag75 Re: Czy.... 25.03.20, 12:01
      Wczoraj okulistka oglądała moje oko, bez maseczki na twarzy. Przyjeli mnie w przychodni, miałam temperaturę 36,1 st. C, kaszlę.

Umieram.
    • ga-ti Re: Czy.... 25.03.20, 15:48
      W moim grajdołku jeden wyrywny radny, oczywiście wiecznie przeciwny burmistrzowi, wyszedł z pretensjami, że burmistrz powinien kupić maseczki dla mieszkańców, maseczki i płyny chyba jeszcze, czy rękawiczki, no zestawy ochronne. Co za problem przesunąć kasę z czegoś i dać na maseczki, taki miły gest. Tylko ten okropny burmistrz tego nie chce zrobić, bo mu na mieszkańcach nie zależy.
      Co tam, że maseczek nie ma nawet dla szpitali. Burmistrz jest zły.
      Znajoma kasjerka w prywatnym spożywczaku, przez dwa tygodnie nie mogła doprosić się szefowej o płyn antybakteryjny do rąk i może jakiś do dezynfekcji lady. Dostała info, że w łazience jest mydło i ciepła woda, wystarczy.
      • kornelia_sowa Re: Czy.... 25.03.20, 23:20
        Ja bym kupiła z mężem płyn antybakteryjny dla wszystkich pracowników męża.
        Tylko nie ma.
        Chyba zrobię jutro sama
        • snajper55 Re: Czy.... 25.03.20, 23:26
          kornelia_sowa napisała:

> Ja bym kupiła z mężem płyn antybakteryjny dla wszystkich pracowników męża.
          > Tylko nie ma.
          > Chyba zrobię jutro sama

Chyba mydło wystarcza.

S.
          • morekac Re: Czy.... 26.03.20, 20:38
            Ale mydło wymaga użycia wody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka