ajaksiowa 25.03.20, 09:49 Noszenie osłon (przyłbice) przez personel sklepu mięsnego czy pieczywowego nie powinno być obowiązkim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguar Re: Czy.... 25.03.20, 09:56 Nie, powinno być dobrowolne. Dobrowolne jest przecież bycie klientem takiego sklepu, a też klientowi nikt nie zabrania noszenia przyłbicy czy nawet worka na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Czy.... 25.03.20, 10:23 W czasach gdy nie ma tych przyłbic i czegokolwiek nawet dla personelu szpitalnego, to prędzej sklep bedzie zamknięty niż sprzedawca wyposażony Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy.... 25.03.20, 23:00 Proponuję maski gazowe. One chyba są? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Czy.... 25.03.20, 10:30 zdaje się, że w tym kraju nikogo nie obchodzi, skąd ktoś inny miałby coś wziąć. Na pewno nie władzuchnę i na pewno nie autorkę tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Czy.... 25.03.20, 11:44 To już chyba pracodawca powinien się martwić. A nie, że kasjerzy mają swoje rękawiczki, za własne pieniądze kupione. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy.... 25.03.20, 23:01 A gdzie pracodawca miałby je nabyć, skoro nawet szpitale nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Czy.... 25.03.20, 23:18 Jako żona pracodawcy sporej firmy, informuje proszę Cię, żebyś uratowała mojego męża przed samozaplonem że wstydu. Usiłuje wszelkimi kanałami nabyć srodki ochrony dla pracownikow w ilosci wystarczającej. Nie ma. Brzmisz, jakbyś wiedziała gdzie znajduje się tajna wielka hurtownia czekające na pracodawców którzy chcą kupić środki ochrony. Dawaj adres albo przestań gadać brednie. W mojej gminie powstała fundacja, która zorganizowała charytatywne akcje szycia maseczek dla szpitali, DPS, Ośrodków zdrowia. Szpitali-w tym zakaznego-bo nie ma. Szyją dziewczyny, które potrafią i mają sprzęt A materiały kupują ze zrzutek ludzi dobrej woli Odpowiedz Link Zgłoś
panpaniscus Re: Czy.... 25.03.20, 23:57 Tu jest łatwa i tania i skuteczna jednorazowa maska. Z Hongkongu. Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Czy.... 26.03.20, 00:02 No to jako dobra żona, już do maszyny szyć Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Czy.... 25.03.20, 10:28 OJP (dlaczego posiadanie rozumu nie jest obowiązkowe?) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy.... 25.03.20, 23:25 alicia033 napisała: > OJP > (dlaczego posiadanie rozumu nie jest obowiązkowe?) Ale obowiązkowa jest konkretna maksymalna liczba pasażerów w tramwaju czy metrze i odpowiada za to kierowca. Czy to nie jest bardziej odjechane? Co ma ten kierowca zrobić? S. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Czy.... 26.03.20, 00:04 Bo jeszcze trudniej go kupić niż maseczki. I to nie tylko w czasie epidemii. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Czy.... 25.03.20, 11:38 ostatnio zrobiłam zamówienia w 2 aptekach, z odbiorem osobistym. W jednej zamówienie odebrałam "normalnie", jak dotychczas. Czyli weszłam podałam dane a pani podała mi specyfik. Miedzy farmaceutką a mna nie było nawet, częstej w innych aptekach, szyby a tylko sama lada. W drugiej poczułam sie jak trędowata. Cała przestrzeń od sufitu do lady, i od prawej sciany do lewej, była szczelnie zasłonieta folią, z jednym malutkim otworem na wydanie leku. Ciekawe, jak pani podałaby cos w wiekszym opakowaniu....bo raczej nie zmieściłoby się. Naprawdę poczułam sie jak w czasach co najmniej ospy (prawdziwej). Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czy.... 25.03.20, 11:41 nie wiem czy widziałaś ostatnio wiadomości - mamy pandemię... Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Czy.... 25.03.20, 11:49 Przyłbica na dzisiaj to towar niedostępny. Spróbuj kupić i daj znać gdzie ci sprzedali. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czy.... 25.03.20, 12:03 Mam taką cienką pleksi w domu, w sumie jakby coś to mogę sobie taką przyłbicę zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czy.... 25.03.20, 12:08 są w sklepach budowlanych i ze sprzętem BHP Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Czy.... 25.03.20, 12:01 Wczoraj okulistka oglądała moje oko, bez maseczki na twarzy. Przyjeli mnie w przychodni, miałam temperaturę 36,1 st. C, kaszlę. Umieram. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czy.... 25.03.20, 15:48 W moim grajdołku jeden wyrywny radny, oczywiście wiecznie przeciwny burmistrzowi, wyszedł z pretensjami, że burmistrz powinien kupić maseczki dla mieszkańców, maseczki i płyny chyba jeszcze, czy rękawiczki, no zestawy ochronne. Co za problem przesunąć kasę z czegoś i dać na maseczki, taki miły gest. Tylko ten okropny burmistrz tego nie chce zrobić, bo mu na mieszkańcach nie zależy. Co tam, że maseczek nie ma nawet dla szpitali. Burmistrz jest zły. Znajoma kasjerka w prywatnym spożywczaku, przez dwa tygodnie nie mogła doprosić się szefowej o płyn antybakteryjny do rąk i może jakiś do dezynfekcji lady. Dostała info, że w łazience jest mydło i ciepła woda, wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Czy.... 25.03.20, 23:20 Ja bym kupiła z mężem płyn antybakteryjny dla wszystkich pracowników męża. Tylko nie ma. Chyba zrobię jutro sama Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy.... 25.03.20, 23:26 kornelia_sowa napisała: > Ja bym kupiła z mężem płyn antybakteryjny dla wszystkich pracowników męża. > Tylko nie ma. > Chyba zrobię jutro sama Chyba mydło wystarcza. S. Odpowiedz Link Zgłoś