Dodaj do ulubionych

Chce kupić działkę

01.04.20, 19:08
Mam odłożone póki co 70tys, mało wiem chce kupić działkę budowlaną w Bieszczadach. Przeglądam oferty i tak z 30tys mi brakuje ( dokładnie patrze na Ustrzyki), natomiast patrze ze stac mnie na Bory Tucholskie jest taniej (Cekcyn). I sama się zastanawiam gdzie kupić działkę. Chcę się wybudować i zamieszkać na wsi zabitej dechami, w ciszy spokoju, zieleni pośród dzikiej przyrody. Prace mam taką, że znajdę wszędzie robotę. Za granicę też chcę wyjechać za kilka lat ale działka to inwestycja, tak czy ivnaczej wydałabym te pieniądze więc wolę zainwestować. Odkładać nadal na Bieszczady, czy Bory Tucholskie fajniejsze? a może Lubuskie albo Podlaskie?? tez biorę pod uwagę. Napiszcie plusy i minusy i wy gdzie byście się budowały, nie biorę pod uwagę odległości bo wszędzie mam daleko
Obserwuj wątek
    • stavros2002 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:11
      Niedrogo pod Kumanovem.
      • meduza321 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:13
        Chce działkę w Polsce
    • simply_z Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:14
      ale w siumie to nie wieeeem dziewcini, bo wiecie ja mam chlopaka, takiego wirtualnego tego, on jest Ciechem i jeś ćtery lata młodsi ode mnie uuu i nie wiem, wiecie. Jeśtem dentiśtką. RZYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYG
      • meduza321 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:16
        nie rozumiem
        • alpepe Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:18
          chodzi o to, że masz dziesięć sprzecznych pomysłów na dzień. Po co ci działka, jak chcesz wyemigrować?
          • meduza321 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:19
            bo chce w coś te pieniądze zainwestować jakoś
            • meduza321 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:21
              Każdy w coś inwestuje pieniądze, a że chętnie bym przynajmniej na chwilę zamieszkała pośród zieleni stad pomysł działki
              • simply_z Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:25
                jesteś PIERDOLNIĘTA po prostu.
              • basiastel Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 21:15
                Zainwestuj w naukę języka i specjalizację. Na razie jesteś na utrzymaniu rodziców i nie masz zielonego pojęcia co zrobić z życiem.
            • alpepe Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:22
              Tylko w mieszkania z rynku wtórnego. Małe, by łatwo było sprzedać, w niskich blokach, na niskich kondygnacjach, najlepiej z balkonem.
              • meduza321 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:24
                OK dzięki rozejrze się smile
            • aerra Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:27
              To chcesz zainwestować czy kupić działkę i się na niej budować?
              I jako iwestycję wybierasz działkę na jakimś zadupiu?
              No, logiczne, baaaardzo.
            • daniela34 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 20:13
              meduza321 napisała:

> bo chce w coś te pieniądze zainwestować jakoś

Skup się na 5 minut i postaraj potrollować chociaż ciut logicznie. Chcesz zainwestować czy mieszkać? Jeśli mieszkać to gdzie, skoro stać cię wyłącznie na działkę niezabudowaną? Nie, uprzedzając pytania, nie dostaniesz kredytu na zleceniu o tak oszałamiajacych zarobkach, że nie stać cię na niespełna 80 zł ubezpieczenia. Tym bardziej nie dostaniesz kredytu jak go nie opłacasz, bo dla banku -jak złamiesz nogę to z czego ratę zapłacisz? Pomijając już przyszły kryzys ekonomiczny. Jeśli zainwestować to akurat nie w działkę na uboczu-jak logicznie wskazała Alpepe.
              Popracuj nad spójnością narracji.
    • lot_w_kosmos Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:17
      Kurna, co piłaś?
      • meduza321 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:19
        a dlaczego? faktycznie piłam wino smile
    • alpepe Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:21
      I jeszcze jedno, jak chcesz, to ja mam pięknie położoną działkę na Jurze. Na wzgórzu, z panoramą miasta. Tylko że potrzebowałabyś samochód terenowy, bo tam dojechać. Działka jest wąska, bo kiedyś rolnicza, ale widoki niesamowite.
      • meduza321 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:23
        zazdroszczę, ja patrze zeby dojazd był drogą asfaltową do działki, chcę spokoju i czystego powietrza smile
      • stavros2002 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:24
        Kolejny wątek będzie o zakupie 4x4 big_grin
    • chococaffe Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:29
      To kup
    • majenkir Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:29
      Teraz jest czas, zeby sie targowac.
      • meduza321 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:31
        mam nadzieje ten koronawirus szybko minie, mam tyle planów, strasznie martwie sie o rodziców, że cos im sie stanie
        • basiastel Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 21:17
          Słusznie, nie miałabyś co jeść, skoro Ciebie utrzymują.
    • tol8 Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:32
      Podlasie to zimno
    • aguha Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 19:59
      Jeżeli szukasz wsi zabitej dechami, to Cekcyn nie jest chyba najlepszym wyborem 🙃
    • garnek_pieprzu Re: Chce kupić działkę 01.04.20, 20:15
      Mazury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka