Dodaj do ulubionych

Nastolatek i 176 cm

12.04.20, 22:29
Przez 4 tygodnie siedzenia w domu tak wyrósł, przytył też, 2 kg, ale z tym sobie poradzimysmile Gdzie kupić, potrzebuję wszystkiego, z butami poradzę sobie, ale spodnie, koszula? Do tej pory głównie HM i reporter, ale niestety, rozmiarówka się skończyła.
Piszę tu, bo na forum zakupy cisza...
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Nastolatek i 176 cm 12.04.20, 22:33
      No ale jest przy tym wybitnie chudy czy co? Bo jak nie, to normalnie, na męskim dziale.
    • miss_fahrenheit Re: Nastolatek i 176 cm 12.04.20, 22:37
      W męskim dziale po prostu - H&M, Reserved itd. Jeśli lubi sportowe ubrania, to Cropp i inne takie.

Mój osiągnął 182 cm obecnie smile i na dodatek nie lubi sportowych ubrań big_grin
    • lucyjkama Re: Nastolatek i 176 cm 12.04.20, 22:51
      House, Croop.
    • kotejka Re: Nastolatek i 176 cm 12.04.20, 22:56
      normalnie - kupuje meskie rozmiary dla szczuplych facetow
      eski jakies czy cos
      spodnie maja normalnie rozmiarowke
      na szczuplego dlugonogiego chlopca bierzesz z tabelek np 28/32
      przy czym moj odkad skonczyl 15 lat sam sobie ciuchy ogarnia, mnie tylko ewentualnie o przelew prosi
      o matko - jaka to wygoda wink
    • fibi00 Re: Nastolatek i 176 cm 12.04.20, 23:05
      Mój 13latek ma niecałe 170cm i jeszcze udaje mi się kupić ubrania w Smyku (na 176). Ale ostatnio kupiłam mu męskie M ( t-shirty). Twój na Smyka już za wysoki więc myślę że spokojnie możesz zamówić mu właśnie ubrania na dziale męskim w rozmiarze S jeśli jest bardzo szczupły lub M jeśli jest takiej "normalnej" budowy ciała. Firmy nie doradzę bo na razie zamówiłam takie najtańsze t-shirty na allegro żeby miał na co dzień po domu i na podwórko.
    • aguha Re: Nastolatek i 176 cm 12.04.20, 23:05
      Mam ten sam problem, chociaż syn jeszcze nie jest tak wysoki. Jednak w młodzieżowym dziale nie mógł nic znaleźć, poniewaz juz nie ma takiego rozmiaru, natomiast w męskim nie ma odpowiednich ciuchów dla chudego nastolatka🥴 Udało się wreszcie coś znaleźć w Bershce.

• eliszka25 Re: Nastolatek i 176 cm 12.04.20, 23:20
      Jeśli nie jest bardzo chudy, to normalnie na dziale męskim. Mój 13-latek tez już ma ponad 170 cm, a do tego jest strasznie chudy, więc zwykły dział męski w sieciówce odpada. C&a ma młodzieżową rozmiarówkę do 186 i tam kupuję synowi bluzy, bluzki czy koszule. Spodnie to u nas ciężki temat, bo właśnie wyrasta z rozmiarówki w naszym sprawdzonym sklepie i następne zakupy będą wielkim poszukiwaniem. W c&a niestety tak szczupłych spodni nie ma.
      • alfa36 Re: Nastolatek i 176 cm 12.04.20, 23:48
        Dzięki, raczej szczupły ten mój syn, ale kompletnie nie pomyślałam, że czas na męskie s. Do tej pory koszule, połówki, marynarki tylko hm, bo młodzieżowe, spodnie tylko reporter, te najszczuplejsze. Jutro czas na zakupy 🙂muszę się przygotować na odsyłanie😉nadmiaru.
        • nessy Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 00:03
          z takimi gabarytami , to już tylko męskie. tu w rachubę wchodzi męskie M/L
        • emien_girl Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 10:49
          Fajne rzeczy ma Reserved, rozmiarowka juz męska, wzornictwo młodzieżowe.
    • bbkk Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 00:07
      Bluzki czy bluzy na luzie na meskim. Gorzej ze spodniami. Z mojego wszystkie spadaja - bez mierzenia nie da rady nic kupic.
    • pani-nick Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 09:27
      House, Diverse, New Yorker, Cropp, wszystkie typowo dżinsowe firmy - levis, wrangler, cross, Big star.
      • bbkk Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 10:10
        No niestety nie takie to proste. Moj musi do wszystkich ww. nosic pasek.
        • kokosowy15 Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 10:23
          Szycie spodni u spodniarza kosztuje 80 - 100.zl. Tkanina 180 zł za metr wełna, 130 zł jeans. Tanio nie jest, ale czasem nie ma innego wyjścia.
          • kotejka Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 10:27
            No bez przesady - w sieviowkach nietypowe rozmiary to własnie za grosze wiszą, a znowu szczupły nastolatek to nie jest nic niezwykłego. Podaj szerokość bioder i długość nogi - bez problemu się znajdzie, gwarantuję smile
            • bbkk Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 10:43
              Jak wstanie to pomierze 🙂
            • bbkk Re: Nastolatek i 176 cm 14.04.20, 11:11
              Noga od srodka 84cm w biodrach 80cm w pasie 74cm
    • mia_mia Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 09:33
      Dlaczego chcesz walczyć z 2 kg u rosnącego dziecka? Ciuchy kupisz wszędzie i to wyjątkowo tanio w tym roku.
      • kokosowy15 Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 09:50
        Gdy będzie miał 17 lat i przekroczy 2 metry to dopiero zobaczysz jakie są kłopoty z ubraniami (szczególnie że spodniami). Wiem z własnego doświadczenia.
        • mia_mia Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 09:54
          Mój to typ glizdy, albo spodnie pasują w pasie albo w długości, więc nie muszę czekać latami, a jednak nie chodzi z gołym tyłkiemwink
    • saszanasza Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 09:55
      Przez 4 tygodnie urósł 176 cm? Niesamowite!
      • alfa36 Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 16:53
        Przez 4 tygodnie przytył 2 kg😁 no i nie, walczyć z tym nie będę, ale to typ sportowca, wiecznie w ruchu, gdyby nie to, byłby zwyczajnie gruby. Ciągle prosi, żebym cos upiekła😳i praktycznie sam zjada (że zdrowych przekąsek marchewka i jabłka). Taki skutek braku zajęć sportowych. A urósł, (no do czepiania na ematce przyzwyczajona jestem😁,) pewnie nie w ciągu 4 tygodni, ale zrobiło się ciepło, garderoba przejrzana i większość ciuchów, jak od młodszego brata😁.
        Za wskazówki dziękuję.
        • saszanasza Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 17:36
          alfa36 napisała:

> Przez 4 tygodnie przytył 2 kg😁 no i nie, walczyć z tym nie będę, ale to typ sp
          > ortowca, wiecznie w ruchu, gdyby nie to, byłby zwyczajnie gruby. Ciągle prosi,
          > żebym cos upiekła😳i praktycznie sam zjada (że zdrowych przekąsek marchewka i j
          > abłka). Taki skutek braku zajęć sportowych. A urósł, (no do czepiania na ematce
          > przyzwyczajona jestem😁,) pewnie nie w ciągu 4 tygodni, ale zrobiło się ciepło
          > , garderoba przejrzana i większość ciuchów, jak od młodszego brata😁.
          > Za wskazówki dziękuję.

No to dobrze, że przytył, mój syn niestety więcej urósł niż przytył, ma 185 cm i waży 54 kg😬
          Kup stepper i niech ćwiczy. Mój już 3 minuty wytrzymuje na tym urządzeniu, może jutro dobrniemy do 4😂😂🤣😅
          Co do ubrań, to wszystko zależy w jakim wieku masz dziecko. Mój syn ma prawie 18 lat i ubiera się w reserved, zarze, h&m, housie.
          • zurekgirl Re: Nastolatek i 176 cm 13.04.20, 18:16
            Moja corka ma 165, 12 lat i wazy tyle, co twoj syn. Ubrania kupujemy w sieciowkach w sekcjach mlodziezowo-kobiecych. Mam znajome czterdziestolatki mniejsze nic corke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka