Dodaj do ulubionych

Zablokowałam brata na FB

16.04.20, 20:18
Wkleja co chwila jakieś dziwne treści z Bractwa Małych Stópek. Krew mnie zalewa. Co fascynujące moj brat jest zagorzałym przeciwnikiem aborcji (bo mu sie dziecko urodziło i kazde sie powinoo urodzić), walczącym z feministkami (róznego rodzaju prześmiewcze teksty jakie to feministki są głupie, baba się do garów nadaje i jest z założenia głubsza...bo baba)....jego żona jest feministką i uwaza, ze kazda kobieta powinna moc usunąc ciąze na żadanie (tak ona tez ma to dziecko). Ja szczerze nie wiem jak 2 ludzi o tak skrajnych poglądach moze zyć pod jednym dachem...
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:19
      Normalnie. Pan sobie popyszczy w necie, a w domu zrobi, co mu każą.
      • chatgris01 Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:21
        big_grinbig_grinbig_grin
      • hanusinamama Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:22
        Żeby tak było to bym odpuściła. Niestety to bratowa ma chyba mało do powiedzenia...
        • kornelia_sowa Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 22:14
          Zdaniem brata, zapewne smile
      • stavros2002 Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:27
        Dobrze poczytać doświadczoną w temacie smile
      • chococaffe Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:50
        big_grin
      • mrs.solis Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 22:34
        Hahahahahahhaa, cos w tym jest.
      • trampki-w-kwiatki Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 20:47
        triss_merigold6 napisała:

> Normalnie. Pan sobie popyszczy w necie, a w domu zrobi, co mu każą.

Umieram. Życie szowinisty krzykacza w pigułce big_grin
      • szorstkawelna Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 22:34
        🤣🤣🤣
    • hanusinamama Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:21
      Głupsza....nie głubsza.
    • anika772 Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:36
      Może niech idzie pomóc w dps-ie, skoro taki obrońca życia?
      • beneficia Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:42
        Ciekawe co on na to 😀
      • hanusinamama Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:43
        Nic mi nie mow. Robilismy zrzutke wsrod znajomych na sprzet (laptopy drukarki) dla dzieciaków z DD. Nie on nie da nic, od tego jest państwo. Mowiłam wielokrotnie ze jak tak broni zycia niech jedzie ze mną do ośrodka dziennego dla dzieci dorosłych z DD (raz w tygodniu tam pomagam). Myslisz ze pojechał??
        • trampki-w-kwiatki Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 20:50
          Nie martw się. Najżarliwsi obrońcy życia potrafią co najwyżej wygrażać pięścią zdjęciom feministek. Jak przychodzi co do czego to szkoda im czasu /zdrowia/pieniędzy aby to życie bronić.
    • lot_w_kosmos Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 20:40
      Ja takich różnych wygaszam.
      Nie blokuję, bo to odcina dostęp do gościa,a może być kontakt potrzebny.
    • la_mujer75 Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 21:42
      My z bratem mamy w zasadzie identyczne poglądy. Im starsi jesteśmy, tym bardziej zgodni.
      W święta sobie pogadaliśmy. Rzadko nam to się zdarza, bo on mieszka w Stanach. Często rozmawiam z jego żoną, a z nim sporadycznie.

Zawsze byliście różni? Czy niedawno mu tak odbiło?
      • hanusinamama Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 21:49
        Jemu dobija co jakis czas. Ja mam to wnosie bo kontakt mamy mały ale jak życ z takim chłopem pod jednym dachem...
        • la_mujer75 Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 21:58
          W sumie lepiej miec takiego brata, niz męża!
          • joasia33 Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 11:59
            No właśnie! Cos o tym wiem.
          • marta.graca Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 12:12
            Męża, w przeciwieństwie do brata, się wybiera- można takiego nie wybierać, można też się rozwieść, jak nie odpowiada smile
    • aandzia43 Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 21:46
      Dwa różne bociany was przyniosły. Jeszcze powiedz że głosuje na korwinistów.
      • hanusinamama Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 21:50
        Znasz mojego brata?? smile Trafiłaś.
        • aandzia43 Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 22:20
          Nie trafiłam, to algorytm. Tendencje zamordystyczne wobec kobiet i kogo się tylko da wziąć pod buta plus obojętność i brak miłosierdzia dla słabszych plus histeryczne umiłowanie swoich drobnych "wolności" równa się przedstawiciel elektoratu korwinów i korwinopodobnych.
      • trampki-w-kwiatki Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 21:11
        Na bank. I korzysta przy tym z tarczy antykryzysowej i pińcet plus!
    • cosmetic.wipes Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 21:46
      Ja zablokowałam brata w realu. 25 lat temu. Polecam tę metodę 😁
      • hanusinamama Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 21:51
        Musze to przemyśleć, moje zdrowie psychiczne by na tym skorzystało
        • livia.kalina Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 22:46
          A umiesz powiedzieć, co Twojego brata tak wykrzywiło? Co go takiego w życiu spotkało, że jest waśnie taki?
          • hanusinamama Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 09:10
            Nie mam pojecia. Nie przeżył żadnej traumy smile
            • yuka12 Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 22:31
              Kultura i wychowanie. Mój syn też kiedyś mi rzucił tekst pt. nie będę gotował, bo nie jestem kobietą. Myślałam, że zemdleję, a potem się wściekłam. Nie, nie jestem jedyną isobą gotującą w domu, proporcje to 2/3 na 1/3 (ja:mąż). A jednak SKĄDŚ mój synek taki pogląd miał. Oczywiście pogadankę też miał, z nami wspólnie.
          • 45rtg Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 15:02
            livia.kalina napisała:

> A umiesz powiedzieć, co Twojego brata tak wykrzywiło? Co go takiego w życiu sp
            > otkało, że jest waśnie taki?

Może miał koszmarną siostrę, jak był mały?
      • black_magic_women Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 16:28
        Ja przyblokowałam 2, pisałam już kiedyś na forum, jak się moja mama oburzyła na mnie, że życie jej tym łamię. Bo, że oni łamali moje, to nic...
    • mrs.solis Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 22:39
      Trzeba bylo mu wkleic stopki np. 15 latka i przypomniec, ze takim tez trzeba zmienic pieluche i umyc im dupke.
      • hanusinamama Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 09:11
        Nie ma sensu, włąsnym dzieckiem zajmuje sie najmniej jak sie da...ucieka od zdrowego, nie wiem co by było jakby było chore.
        • eliksir_czarodziejski Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 20:35
          O ludzie, ale przykry typ ten Twój brat...😕
    • majenkir Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 22:56
      hanusinamama napisała:
      > Wkleja co chwila jakieś dziwne treści z Bractwa Małych Stópek.

Myslalam, ze to cos dla fetyszystow big_grinwink.
      • livia.kalina Re: Zablokowałam brata na FB 16.04.20, 23:02
        Bo to jest dla fetyszystów. Tylko takich bardziej szkodliwych i niebezpiecznych niż ci, od lizania damskich stóp.
        • hanusinamama Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 09:12
          Toto
    • aerra Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 12:28
      Mnie nieco dziwi, że dopiero teraz to zrobiłaś. Ale twoje życie, twój brat wink

Ale a propos skrajnie różnych poglądów, to znam takie małżeństwo. Pan jest zagorzałym pisowcem, pani psy wiesza na Kaczyńskim. Myślałam, że może po prostu w domu tego tematu nie poruszają, ale nie, podobno czasem dyskusje są bardzo żywiołowe. Z tego co wiem to osobne sypialnie mają, ale rozwód w grę nie wchodzi (oboje wierzący, chociaż pani antykościelna)
    • coronafela Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 14:51
      A ja myślałam, że należy do stowarzyszenia fetyszystów.

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/OUIb9-6m_Tu9TdoavMUd0c2Fd0LW6irw7EH5_ptIQtGytos7kRFaHSv0hBocloBp2zASlwwzjN5wE5wv45denOULyytf8ut6g1aUtLK9lpMWp_TFeOt-xKwi5KRqwoFpBXDkm79Vl_q98m8DOeode9WYIiHiqls
      • black_magic_women Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 16:30
        Schulzyzyści 😉
        • black_magic_women Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 16:31
          Miało być Schulzcyści
    • elenelda Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 20:51
      Musi mieć jakieś ukryte zalety, skoro bratowa-feministka z nim jest.
      • trampki-w-kwiatki Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 20:53
        O tym pomyślałam. Ale pewnie głupio jej czynić TEGO TYPU założenia na temat brata, ekhm wink
    • trampki-w-kwiatki Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 20:52
      Nie martwiaj się. Też mam brata. Też nie wiem jakim cudem mamy choć jednego wspólnego gena. Bo bliżej mi do mrówki chyba...
    • yuka12 Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 21:19
      My z mężem też mamy różne poglądy na wiele fundamentalnych kwestii, a jednak jakoś żyjemy pod jednym dachem. Ja poszłam bardziej w lewo, mąż w prawo (ale nie katolicko- pisowskie prawo ale takie narodowo-patriarchalne).
      Kiedyś mieliśmy bardziej zbliżone poglądy- ja byłam bardziej konserwatywna a mój mąż mniej niż teraz.
      Na drażliwe tematy nie rozmawiamy.
      • livia.kalina Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 21:21
        Przyznam szczerze, że to trochę brzmi, jak byście nie rozmawiali na ważne tematy. Nie brakuje ci tego?
        • yuka12 Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 22:24
          Przywykłam. Od kilku lat coraz częściej omijamy pewne sprawy, później doszły inne tematy i niedawno jeszcze co innego. Jest zawsza pula rzeczy do omówienia, mamy też wspólne poglądy na pewne zjawiska, o tym rozmawiamy. Kiedyś rozmawialiśmy niemal o wszystkim, godzinami, byliśmy sobie bardzo bliscy i to jeszcze zanim zostaliśmy parą. Przyjaźniliśmy się. Ale przyszło życie i wspólne lata, niektóre cechy wypełzły na wierzch, przeszłość nie zechciała się sama pogrzebać i poglądy nam obojgu się bardziej zradykalizowały. Niestety po przeciwnych stronach. A ponieważ jesteśmy dość zgodni i nie lubimy awantur, po prostu trzymamy się tego, co nas łączy.
          • joasia33 Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 22:42
            Tak. Dokładnie tak to wygląda również u mnie.
      • paszczakowna1 Re: Zablokowałam brata na FB 17.04.20, 23:37
        Wierzcie lub nie, mam męża korwinistę (czy też byłego korwinistę, ale czort go wie - nie chce się przyznać, na kogo głosował w ostatnich wyborach). Na tematy polityczne owszem rozmawiamy, nawet często. Nie jest to wielki problem (rodzice: tata pro-PiS, mama anty-PiS mają większy), tylko córka marudzi, że się ciągle kłócimy o to samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka