Dodaj do ulubionych

Świadczenie reha - pytanie

19.04.20, 13:27
Dziewczyny, wykorzystałam L4, po którym przyznano mi świadczenie rehabilitacyjne na 6 miesięcy, które wkrótce miną. Planowałam powrót do pracy bez kombinowania. No i nie wiem, co dalej. Leczenie zakończyłam w piątek. Czy mogę starać się o przedłużenie świadczenia z powodu obaw? Bez sensu, prawda? I tak miałam duże problemy z uzyskaniem, świadczenia, bo lekarz twierdził, że skoro chemię przyjmuję 1 raz w tygodniu, to przez 4 pozostałe mogę pracować. Dodatkowo usłyszałam, że radioterapia to już w ogóle luz, mogę po pracy pojechać, bo naświetlają do godzin późnowieczornych. Nie wiem, co dalej, do pracy nie pójdę, bo się boję, ale jeśli nie pójdę, to ją stracę. Proszę bez kąśliwych uwag o kombinatorstwie.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Świadczenie reha - pytanie 19.04.20, 13:31
      No ale to przecież nie do nas pytanie, tylko do lekarza.
      • amyszkaa07 Re: Świadczenie reha - pytanie 19.04.20, 13:32
        Którego???? Którego lekarza?
        • 35wcieniu Re: Świadczenie reha - pytanie 19.04.20, 13:38
          A skąd mamy wiedzieć, z którym masz teraz kontakt?
          Masz jakiegoś głównego, prowadzącego? Chodzisz do różnych?
          • amyszkaa07 Re: Świadczenie reha - pytanie 19.04.20, 13:43
            Ok, dzięki za doprecyzowanie. TAK, pytałam już wcześniej, uzyskałam odpowiedź, że zajmuje się wyłacznie leczeniem. Wg niego jest ok, wszystkie dolegliwości są tymczasowe i mina
            • 35wcieniu Re: Świadczenie reha - pytanie 19.04.20, 15:08
              No bo pewnie są, ale to nie ma nic do rzeczy. Jak chcesz składać wniosek to i tak potrzebujesz opinii lekarza, dlatego pytam, czy ktoś Cię prowadzi.
    • iwles Re: Świadczenie reha - pytanie 19.04.20, 13:32

Dziwny jakis ten lekarz. Bez pojecia, jak ludzie roznie znosza chemie i radioterapie.

Skladaj o przedluzenie zasilku. Zawsze mozesz powiedziec, ze czujesz sie slabo, masz mdlosci, w glowie ci sie kreci itp.
      A rehabilitacja nie jest ci potrzebna?
      • amyszkaa07 Re: Świadczenie reha - pytanie 19.04.20, 13:38
        Ciężko mi się myśli. Zapomniałam odpisać pytanie o to, czy ja teraz muszę składać ( w sensie braku innej możliwości) wniosek o przedłużenie świadczenia. Nie mogę od nowa pójść na L4?sad Bardzo źle mi się myśli, nie potrafię do końca dokładnie mówić, pisać po tej chemii, ale to chyba trudno udowodnić i boję się, że lekarz uzna, że symuluję.
    • abecadlowa1 Re: Świadczenie reha - pytanie 19.04.20, 14:59
      W Zusie są jakieś zmiany w przedłużaniu świadczeń związane ze stanem epidemii. Ma być łatwiej
      www.zus.pl/o-zus/aktualnosci/-/publisher/aktualnosc/1/dalsza-wyplata-swiadczen-ktore-zaleza-od-orzeczenia-o-niezdolnosci-do-pracy-i_lub-niezdolnosci-do-samodzielnej-egzystencji/2554497
    • mika71 Re: Świadczenie reha - pytanie 19.04.20, 15:04
      Zadzwoń jutro po nr do informacji socjalno-prawnych. Dziewczyny powinny Ci doradzić
      www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/940594?fbclid=IwAR1tgu8jOTDzCVzrOUQ7FGR9Ys8N3sattG5oQDve4IxRZn6Aja6tNIyyWfk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka