mary_lu 19.04.20, 15:39 Wygląda na to, że ematki płynnie zamierzają przejść z siedzenia w domu w maseczce i odkażania ryżu na wczasy „na pustej plaży nad Bałtykiem”. Najlepiej w Gdańsku ma być ta pusta plaża. Może zastanówcie się co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:43 Rozumiem, że jako gdańszczanka życzysz naszemu miastu żyjącemu w dużym stopniu z turystyki bankructwa? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:47 Gdańsk wcale nie żyje z turystyki, to mit. W Gdańsku niewielka grupa żyje z turystki, za to miasto jest przez politykę pro turystyczną kompletnie rozwalane. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:49 mary_lu napisała: > Gdańsk wcale nie żyje z turystyki, to mit. > > W Gdańsku niewielka grupa żyje z turystki, za to miasto jest przez politykę pro > turystyczną kompletnie rozwalane. Jasne - hotele, hostele, prywatne kwatery, restauracje, sklepy... Rozumiem, że będziesz pracować za darmo, jak NFZ przestanie szpitalowi płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:52 Wszystkie przez Ciebie wymienione rzeczy to głównie szara strefa lub płacenie podatków gdzie indziej, kreatywna księgowość i nabijanie cen nieruchomości. Mieszkańcy nic z tego nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:55 mary_lu napisała: > Wszystkie przez Ciebie wymienione rzeczy to głównie szara strefa lub płacenie p > odatków gdzie indziej, kreatywna księgowość i nabijanie cen nieruchomości. Mies > zkańcy nic z tego nie mają. Skoro tak chcesz się mamić. Odpowiesz na pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:02 Niby NFZ ma pieniądze od pijanej tłuszczy przewalającej się przez nasze ulice? 500tys. miasto ma działające szpitale i bez wynajmu krótkoterminowego. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:04 mary_lu napisała: > Niby NFZ ma pieniądze od pijanej tłuszczy przewalającej się przez nasze ulice? NFZ ma pieniądze z płacy a ta z kolei pracy. Nie ma pracy - nie ma składek. Proste? Odpowiesz w końcu na pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:09 Ale to jest źle skonstruowane pytanie, na poziomie naszego Józka, i jak Józio czekasz na odpowiedz z wypiekami, bo myślisz, że mnie zgięlaś. To co mamy obecnie to turystyka rabująca zasoby miasta, ani firmy oferujące mieszkania na wynajem (kupiły je na kredyt, mają takie koszty, że prawie nie płacą podatków) ani restauracje zatrudniające Ukraińców na czarno nie generują znacznych zysków. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:15 mary_lu napisała: > Ale to jest źle skonstruowane pytanie, na poziomie naszego Józka, i jak Józio c > zekasz na odpowiedz z wypiekami, bo myślisz, że mnie zgięlaś. Pytanie jest dobre - po prostu uderza w postawę "inni mogą zdechnąć ale MI mają zapłacić". A niektóre szpitale już informują pracowników, że z kasą kiepsko, bo NFZ nie płaci za niewykonane procedury. Wpływy spadają to i usługi nie będą kontraktowane w ogóle. To jak - będziesz pracować za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:21 Będę słuchać od mojego prezesa o kilka miesięcy dłużej, że zaraz będę pracować za darmo, bo durnie wybiorą się z całej Polski nad Bałtyk. Po raz kolejny powtarzam - przeciętny Gdańszczanin nic nie zyskuje na takiej turystyce, a nawet jest jej ofiarą. Za kilka lat będzie druga Barcelona. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:24 mary_lu napisała: > Będę słuchać od mojego prezesa o kilka miesięcy dłużej, że zaraz będę pracować > za darmo, bo durnie wybiorą się z całej Polski nad Bałtyk. Pieniądze na twoją pensyjkę wszak spadają z nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:28 Z wynajmu krótkoterminowego były do tej pory? W Gdańsku wcale nie firmy związane z turystyką dają największe wpływy do którejkolwiek kasy, czy to miasta, czy NFZ. Za to roznoszenie zakażeń przez turystów spowoduje dalszy paraliż tych firm i dalszy brak pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:35 mary_lu napisała: > Z wynajmu krótkoterminowego były do tej pory? JPRDL - rozumiem, że medyk ale może jakieś podstawy ekonomii? Pieniądze krąży - jeden nie zarobi - drugi nie dostanie kasy. Ludzie z pieniędzy otrzymywanych z najmu kupują produkty i usługi. Nie kupią - kasy nie będzie. Nie tylko na twoją pensyjkę - nie będzie na szkoły, drogi, komunikację. Kapujesz? > Za to roznoszenie zakażeń przez turystów > spowoduje dalszy paraliż tych firm i dalszy brak pieniędzy. I tak wszyscy musimy to przechorować. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:39 Gdzie ten pieniądz Ci krąży? Na Ukrainie? W bankach, które dały kredyty na bylejakie mieszkania za 7-12 tysięcy za metr kwadratowy? Obecnie Gdańsk zaczął ponosić duże szkody z powodu tej pseudoturystyki i będzie tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:42 mary_lu napisała: > Gdzie ten pieniądz Ci krąży? Nie u ciebie. Tobie z nieba spada. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:36 araceli kupiła na wynajem(krótkoteminowy?) i dlatego cię atakuje, olej to Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:41 volta2 napisała: > araceli kupiła na wynajem(krótkoteminowy?) i dlatego cię atakuje, olej to Pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:51 mary_lu napisała: > Po raz kolejny powtarzam - przeciętny Gdańszczanin nic nie zyskuje na takiej tu > rystyce, a nawet jest jej ofiarą. Za kilka lat będzie druga Barcelona. Serio? Z gdańskim zimnem, deszczem i wiatrem? Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 21:32 No, pomimo zimna i deszczu Gdańsk jest atrakcyjny, zbyt atrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 21:50 a co w nim tak atrakcyjnego? serio zastanawiam się Odpowiedz Link Zgłoś
jakis_wolny Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:50 araceli napisała: > Rozumiem, że jako gdańszczanka życzysz naszemu miastu żyjącemu w dużym stopniu > z turystyki bankructwa? > Nie do mnie pytanie, ale zycze wszystkim jak najlepiej. Zróbcie oszczędności z tego lata. Bo na jesień ruszy taka fala zachorowań, że się długo nie pozbieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:48 Znam puste plażę i totalne zadooopia nad morzem i tam właśnie pojadę o ile nie będzie jakoś dramatycznie. Wypad do trójmiasta nie nazwałbym klasycznym urlopem. Niestety większość ludzi myśląc morze widzi Łebe czy Kołobrzeg i bardzo dobrze niech tam jeżdżą. Swoich miejscowek nie zdradzam. Ludzi nie da się zamknąć w domach na dlugie miesiące, trzeba będzie zacząć żyć w miarę normalnie, myślę że w wakacje ludzie rusza w Polskę umordowani zbyt długa i niepotrzebna izolacja Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:50 Ja co prawda wcześniej zastanawiałam się nad wczasami nad Bałtykiem (nie w Gdańsku) ale biorąc pod uwagę spodziewane tłumy odpuszczę sobie. Nie lubię tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:53 Dlatego w tym roku raczej odpuścimy sobie morze. Szczególnie, że jak zaczną się wakacje to na 99% rząd wprowadzi ograniczenia: specustawą pozamyka plaże, molo, porty itd. Bez sensu wydawać pieniądze na dojazd i nocleg jeśli cała wyprawa może się zakończyć siedzeniem na miejscu i oglądaniem morza z hotelowego okna. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:55 Wprowadzą obowiązkowe parawany. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 18:20 > Wprowadzą obowiązkowe parawany plastikowe to sie juz dzieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:55 W sumie to w tym roku nie wiadomo gdzie uderzyć. Wszyscy jadą nad Bałtyk, w Bieszczady, Chorwacja wszyscy mają ustronne miejsca. Chyba w tym roku posiedzę w domu...😟 Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:14 Te ustronne miejsca to taki sam mit jak bidet. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:17 Sorry, bidet mam, ustronnej plaży nie, plaża jest rzadsza. To Ty jedziesz do hotelu bez parkingu? Możesz zdradzić, komu pozwolili zrobić hotel bez parkingu? Czy wynajmujesz mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:23 Zarówno HbH jak i Novotel mają parkingi, ale warto wiedzieć czy w promieniu 1km nie ma tańszej alternatywy a różnicę wydać sobie w knajpie. Hotele w centrach często nie mają parkingów bo miejsce parkingowe w centrum dużego miasta to towar lub/i przywilej. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:47 Jak będą latali dronami nad plażą to mandaty będą wręczać jednakowo tym, którzy siedzą na miejskiej plaży, i tym na dzikiej plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 17:12 Ja "mam" ustronną plażę. Jak będę mieć czas to poszukam zdjęcia z samego szczytu sezonu, a na plaży w zasięgu wzroku żadnych ludzi. Tyle, że tam nie ma żadnej infrastruktury i jagodzianki ani loda ematka nie kupi Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 19:33 Ja byłam ledwie 3km od Mielna (Mielenko) i może nie było tak, że tylko my i morze, ale generalnie pustawo. Jedna budka z lodami i tyle. Podobało mi się, ale pewnie teraz już by było tłoczno. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 17:17 beata985 napisała: > W sumie to w tym roku nie wiadomo gdzie uderzyć. Wszyscy jadą nad Bałtyk, jak to , przecież mega kryzys będzie, szkoda kasy a i urlop pewnie wykorzystany na siedzenie z dziećmi...pusto będzie > Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 18:13 beata985 napisała: > Chyba w tym roku posiedzę w domu...😟 > Też się coraz bardziej do tego skłaniam. I nawet nieszczególnie mnie to martwi. Cieszę się, że przez ostatnie kilka lat pojeździliśmy. Mogę znów wyjechać za rok, albo i dwa. Tym bardziej, że my jeździmy by zwiedzać, siedzenie w ustronnym miejscu nas nie urządza. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:37 moi synowie też przewidują zamknięcie plaż. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 17:43 Dzisiaj słyszałam, że gdzieś w Stanach otworzyli plaże, ale nie wolno wnosić kocy i ręczników. Czyli spacer tak, plażowanie utrudnione Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 18:34 No proszę...A u nas nawet parawanow nie da się zabronić...😳 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 15:56 Co roku jezdze do Gdanska na plaże, gdzie jest w miare pusto. Tzn na weekend zjezdzaja sie miejscowi (Gdańsk, Pruszcz). Tak obawiam sie ze w tym roku o ile plaż nie zamkną to bede tam mieć tłumy. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:04 Ciekawe gdzie jest tak pusto, bo w ostatnich latach nawet na Górkach Zachodnich w tygodniu był ręcznik przy ręczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:32 A na Wyspie Sobieszewskiej byly ? Ja bylam w 2016 i bylam zaszokowana ze w takim miejscu moze byc tak malo ludzi. Oczywiscie w tym roku na to nie licze. Wszyscy rzuca sie z palcem na mape szukac co bardziej nieznanych miejsc i zadupi. Wcase bym sie nie zdziwila gdyby okazalo sie na koniec wakacji ze najmniej obleganym miejscem nad Baltykiem byl Wladek😁. Na morze w ogole sie nie nastawiam, celuje raczej w jakies jezioro. Wieksza szansa znalezc cos bez tlumow. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:36 mary_lu napisała: > Wyspa Sobieszewska to nie Gdańsk. To dzielnica Gdańska <facepalm!> pl.wikipedia.org/wiki/Wyspa_Sobieszewska Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:52 No i co że jest w granicach administracyjnych, skoro nie ma żadnego normalnego połączenia z miastem i jedzie się tam pół godziny przez pola i wsie, które do Gdańska nie należą. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 19:38 To taki sam wic, jak Gdańsk-Jasień, czy inne wiochy, Matemblewa, Zabornie ...Gdańsk to Gdańsk, Wrzeszcz to Wrzeszcz, Oliwa to Oliwa. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 19:39 Osowa też właściwie nie zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 21:35 Wrzeszcz to Wrzeszcz, Oliwa to Oliwa. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:51 Też byłam na Wyspie Sobieszewskiej i zaobserwowałam tłumy takie jak w każdej innej miejscowości nadmorskiej o tej porze roku. Plus nieciekawa baza noclegowa oraz kiepski dojazd na wyspę. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 17:55 A mnie dojazd wlasnie super odpowiadal. Przede wszystkim autobusowe polaczenie z Gdanskiem. No i co z tego ze 45 min. Przeciez ja na wakacjach bylam wiec nie musialam sie nigdzie spieszyc. Pogoda byla taka sobie, raczej chlodnawo wiec wycieczki do Trojmiasta byly rozwiazaniem a lubie wtedy korzystac z jakiegos transportu bo jak to tak potem posiedziec w knajpce bez winka...smuteczek. Jak tam cala baza noclegowa to nie wiem, ja mialam bardzo przyzwoity apartament tylko wlascicielka mieszkajaca w tym samym budynku okazala sie nieco...dziwna. W zasadzie jedyny mankament tego miejsca to ze nie za bardzo bylo tam gdzie isc zeby cos zjesc. Pamietam jedna taka typowa smazalnie, pare budek z goframi, lodami itp i jeden taki lokal z amicjami. Nie pamietam nazwy- stara piekarnia, gorzelnia ? Ale do niego mialam bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 17:17 Ubieglas mnie! Miałam właśnie pytać o Sobieszewo, piekne i dość puste miejsce, przynajmniej przed laty, kiedy byłam tam kilka razy. Moja mama była tam na wakacjach w latach 70. A pobliskie Brzezno? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 18:17 Zapomnij. W Sobieszewie tłumy, w Brzeźnie syf, hałas i pijaństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:09 Tak i każda planuje jechać nad ten Bałtyk w totalną głuszę. Bo tam gdzie ona jedzie, cto na pewno będzie pusta plaża, pusta miejscowość i ona sama jedna tam tylko pojedzie..... Zatem, a jakże, można, a nawet trzeba jechać nad ten Bałtyk, bo trzeba ratować polskie biznesy, bo tam takie puchy będą. Normalnie, cała nadzieja w ematkach. Ja nie wiem, czy to jest glupota, czy naiwnośc, czy co tam jeszcze. Ta radosna wiara, że one tam będą jedyne, na pustkowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:15 Ja sie wybieram...Do centrum Gdańska. Tak by w dzień poplażować a wieczorem mieć gdzie wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:21 Ano tak będzie. W lutym byłam nad jeziorem nad ktorym staly 3 chalupy. Latem to samo, max 10-12 osób na całe jezioro. Wkładam sporo wysiłku w to żeby znaleźć takie miejsce na wypoczynek i zareczam że są. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:24 OK, to wszyscy tyłki trzymać w domu! Najlepiej na stałe Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:32 Nie wiem jak to ma wyglądać. Na pewno w wakacje nadal będą jeszcze ograniczenia na ilość osób w knajpach, o ile będą otwarte w klasyczny sposób. Ceny mocno w górę w związku z tym. Tez mi bardzo dokucza ilość turystów przez cały rok w Gdańsku, zgadzam się, ze miasto zdecydowanie z tego nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:32 Tak, zamkniecie ma swoje konsekwencje czyli otwarcie. Proponuję zakazać ruszania się ze swojego miasta. Może nawet domu. Najlepiej na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:34 Tak. Podobnie jak w Belgii 12 mln luda zamierza, się wybrać na belgijskie wybrzeże które ma.... Ta! Dam! całe 70 km długości. Pojawiły się jyz plotki o checkpointach na autostradzie oraz rezerwacji biletów na plażę... Mam nadzieję że rząd jednak pójdzie po rozum do głowy i stwierdzi że otwarcie granic niesie ze sobą nieco mniejsze ryzyko. Ja to bym najchętniej w jakieś dzikie góry, niech reszta jedzie nad to morze... Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 16:38 Ja się teoretycznie cały czas wybieram, mam zadatkowany tydzień w Jastrzębiej Gorze. Rezerwacji nie odwołałam, ale tracę nadzieje, ze do tego terminu (w okolicach Bożego Ciała) hotele zostaną otwarte... jeśli tak i hotel potwierdzi, ze przyjmuje gości - to pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 17:46 Ciekawe, czy właściciele kwater będą chcieli zarobić, czy jednak chronić się przed wirusem?! Przecież już mieszkańcy Helu podnosili larum z obawy przed turystami. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 18:07 Krynicy Morskiej. Chwilowo podnosili larum, brak zielonych szkół i seniorów na bardzo popularnych w czerwcu wczasach dla seniorów, wyleczy ich z lękliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 21:38 Mój sąsiad czeka. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 21:39 W sensie czeka na turystów. W lecie liczba turystów w naszej kamienicy przewyższa liczbę stałych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 18:00 To będzie testowanie hipotezy, że miasta turystyczne tracą na obecności turystów Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 18:06 Miejscowości nadmorskie zarobią? Mieszkańcy tych sennych po sezonie mieścin będą mieli coś jeść i może nawet zapłacą jakieś podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 18:36 Ja dzisiaj słyszałam o pomyśle kurortu na południu Europy, że będą testować na przeciwciała i odpoczynek tylko dla tych, co już przeszli. Byłeś chory- leżaczek na plaży, nie byłeś - wypad do domu Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 19:42 Pan Prezydent A. Duda OBIECAŁ, że będą wakacje. A skoro obiecał, to wakacje byc muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 19:46 Pan Duda obiecał, że będą, a pan Szumowski powiedział, że będą inne niż do tej pory. Do lasu pójdzieta Odpowiedz Link Zgłoś
ninanos Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 19:55 Moi teście mają domek w środku lasu, na totalnym zadupiu, jeden sąsiad z 1,5 km dalej. Nocowałam tam kilka razy, zawsze ta cisza i ciemność mnie przerażała, dlatego nie korzystaliśmy. A teraz marzę o tym domu i już zapowiedzieliśmy że 2-3 tygodnie w lipcu tam pobędziemy z dzieciakami. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Huzia na Bałtyk 19.04.20, 21:41 O nie nad Bałtyk co to to nie, może jeszcze w sezonie co? Odpowiedz Link Zgłoś