Dodaj do ulubionych

Zapach dziecka

• katie3001 Re: Zapach dziecka 03.05.20, 21:29
      Moja corka ma ponad 15 miesiecy i nie pachniala. Kosmetykow uzywalam bezzapachowych i skora ani ubranka nie pachnialy. Zapachu mleka tez nie czulam. Corka nie ulewala.
    • obrus_w_paski Re: Zapach dziecka 04.05.20, 08:24
      Mamy chyba podobny staż w macierzyństwie smile i musze przyznać ze zapach nie robi na mnie jakiegoś większego wrażenia. Ale totalnie rozczula mnie widok maleństwa przy piersi- rozpływam sie. No i jak śpi. W ogóle to do teraz chyba co druga noc wisimy z mezem nad śpiącym dzieckiem i się Głośno zastanawiamy jak to możliwe ze takie cudo stworzyliśmy, rozczulamy się nad każda minka.
    • trampki-w-kwiatki Re: Zapach dziecka 04.05.20, 08:32
      Moje dziecko po urodzeniu pachniało świeżym ciastem drożdżowym. Wdychałam ten zapach tak głęboko jak mogłam. Był cudowny.
      Jako niemowlak pachniała moim mlekiem, słodki i miły był to zapach.
      Nie miała nigdy na sobie wonii dziecięcych kosmetyków, bo miała atopowe zapalenie skóry, była myta w krochmalu oraz bezwonnych emolientach. Nie pachniała więc niemowlęcymi kremami, które bardzo lubię czuć na innych dzieciach.
      Ma trzy i pół roku, i wciąż pachnie. Dla mnie nawet brudna i spocona pachnie ciepłym cielaczkiem i zapach ten mnie rozczula.
      I jeszcze ten śmieszny zapach z jej uchylonych ust, gdy śpi. Leżę obok i wdycham ją całą, bo macierzyństwo małego dziecka jest takie krótkie.
    • iwles Re: Zapach dziecka 04.05.20, 09:00

Cudny zapach ciepła, spokoju, szczęscia i milosci.
      Jeszcze kilka lat przed Toba, dopóki nie zaczną pyskować, wtedy chyba rodzicielskie receptory sie zmieniają 😄
    • princy-mincy Re: Zapach dziecka 04.05.20, 09:20
      Uwielbiam do dzis- oczywiscie najlepiej pachnialy jak byly tylko na mleku. Bez przerwy mialam nos wtulony w dziecko.
      Teraz maja 10 i 6 lat i nadal lubie ich zapach, zwlaszcza po prysznicu wink
    • helka.pentelka Re: Zapach dziecka 04.05.20, 09:46
      Ale fajny wątek - dzięki.

Ja w ogóle jestem wąchaczem, więc pojawienie się własnego noworodka było pod tym względem, jak 6 w totka.
      Moje dziecię ma 10 lat i wielkie stopy, które już tak nie rozczulają. Ale nadal uwielbiam zapach. Zawsze też wącham włosy po kąpieli i dziecię tak to polubiło, że samo przychodzi podstawiać się pod nos smile

Za to pamiętam własny szok, jak będąc świeżą mamą przypadkiem wciągnęłam gdzieś w przychodni zapach innego małego dziecka. To nie był brzydki zapach, ale odrzuciło mnie tak, że musiałam wyjść na dwór zaczerpnąć powietrza. Biologia to wielka siła jest.
    • brenya78 Re: Zapach dziecka 04.05.20, 09:54
      To jest jedna z rzeczy która mnie zawiodła w macierzyństwie. Moje dziecko pachnie... szamponem do włosów.
    • klaramara33 Re: Zapach dziecka 04.05.20, 10:26
      No pewnie, że uwielbiałam ten zapach i jestem pewna, że one mój zapach uwielbiały. Ja do tej pory lubię wąchać moje dzieci choć zapach oczywiście się zmienił ale też mi się podoba. Córeczka lubi mnie wąchać mówiąc, że cycusie pachną. To instynkt.
    • redheadfreaq Re: Zapach dziecka 04.05.20, 15:46
      Kiedy w końcu po wielu godzinach przynieśli mi córkę, próbowałam wywąchać to mleko - a czułam tylko ostry zapach dzikiego, obcego zwierzątka. I nigdy mi tym mlekiem nie zapachniała, nie wiem, czemu. Mąż też nigdy mleka od niej nie czuł. Teraz pachnie wiatrem i ewentualnie odżywką do włosów smile
    • milamala Re: Zapach dziecka 04.05.20, 15:48
      Jest fajny ciagle jest fajny. Moja corka (8lat) pachnie wspaniale. Lubie ja wachac, nie raz sobie spimy razem a ja sie budze i upajam sie jej cieplem cialka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka