Dodaj do ulubionych

Samobójstwa u was

09.05.20, 02:49
Nie wiem czy to wpływ koronawirusa czy po prostu tak się złożyło. Ale u mnie w mieście w ostatnim czasie było kolejne samobójstwo ( 5 ) nie chcę nakręcać nie potrzebnej paniki, ale tak to wygląda. 1 kobieta i dwóch facetów wyskoczyło z bloku. Jedna kobieta rzuciła się pod pociąg i drugi mężczyzna też pod pociąg. Nie razem, osobno oczywiście, ale w jednym miesiącu w tym samym mieście, do tej pory nie było takich przypadków, nie tak nagminnych. Ostatni przypadek, dziś prawie pod moim blokiem. Widziałam jak straż "czyści" pociąg i tory szlaufem strażackim. Widok straszny, zwłok oczywiście już nie było, ale te działania po... jak ludzie muszą być zdesperowani, żeby się odważyć na taki krok. Kolejne samobójstwo, ile jeszcze? Tak myślę, gdyby można byłoby tych ludzi zatrzymać, złapać za rękę, porozmawiać, nie dopuścić do tego... ale tak się nie da. Taka rozbita jestem. Szkoda. Jest źle, ale może będzie lepiej. Oni wszyscy ( co się zabili ) mieli od 30 do 45 lat. Młodzi ludzie, może fajni, tylko coś ich złamało. Ale wiadomo co... to nie przypadek, nie wierzę. To ta cholerna kurw..a sytuacja.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 03:23
      misia.53 napisała:

> Nie wiem czy to wpływ koronawirusa czy po prostu tak się złożyło. Ale u mnie w
      > mieście w ostatnim czasie było kolejne samobójstwo ( 5 )

A ilu ludzi mieszka w Twoim mieście? W Polsce wskaźnik samobójstw to 16,2 na 100 tys. Czyli w miasteczku o 148 tys. mieszkańcach co miesiąc 2 osoby popełniają samobójstwo. Być może w tym roku ten wskaźnik będzie większy.

S.
    • maadzik3 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 03:25
      Cóż, przykro mi bardzo. Jest źle. I niestety będzie. W Polsce już przed epidemią była beznadzieja jeśli chodzi o opiekę psychiatryczną i wysoka liczba samobójstw. Dziś czytałam, że w USA oczekują ok. 75.000 tzw. śmierci z rozpaczy (samobójstwo, zapicie się, przedawkowanie narkotyków) w następstwie tej pandemii. Walka z nią może być kosztowniejsza niż epidemia sad
      • ultimate.strike Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 19:38
        To po co wywoływano epidemię?
    • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 03:39
      500 dziadków poszło do nieba, którym i tak już niewiele zostało i pod tym pretekstem, w samej Polsce sparalizowano życie 38 milionów ludzi. Ile z tego wynikło samobójstw, depresji czy wzrostu przestępczości, nikt nie liczy, bo zostałby zaraz spałowany przez rozhisteryzwaną większość.

Ale najgorsze jest to, że większość gawiedzi kupiła to jaskrawe oszustwo i mało, że trzęsie się bez powodu, to jeszcze opieprza te nieliczne jednostki, które nie ulegają ogólnej panice.

Na moje, tylko kwestia czasu, kiedy podobnie jak z bronią chemiczną Saddama paręnaście lat temu, okaże się, że żadnego śmiercionośnego wirucha nie było. Ale oczywiście winnego nie będzie, winne będą procedury, a im troche trudno będzie wlepić kilkadziesiąt lat pudła
      • bistian Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 07:26
        gyubal_wahazar napisał:

> Na moje, tylko kwestia czasu, kiedy podobnie jak z bronią chemiczną Saddama par
        > ęnaście lat temu, okaże się, że żadnego śmiercionośnego wirucha nie było.

Jak można takie głupoty wypisywać?
        Saddam broń chemiczną posiadał i stosował już wcześniej, więc nie był grzecznym chłopcem ze szkółki niedzielnej

pl.wikipedia.org/wiki/Atak_gazowy_w_Halabd%C5%BCy
        • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 12:44
          A nie no, jak w wiki stoi że miał, to miał. Najmocniej przepraszam. Pójdę i nie będę grzeszył więcej
        • ultimate.strike Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 19:39
          Saddam broń chemiczną posiadał i stosował już wcześniej, więc nie był grzecznym chłopcem ze szkółki niedzielnej

Ale w chwili amerykańskiej inwazji takowej broni nie posiadał. Została ona wykorzystana jak radiostacja w Gliwicach.
      • woman_in_love Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:14
        Grubal jak zwykle musi popisywać się swoją głupotą i ignorancją.
        Konfederacji powinni mieć dewizę: "Bóg Głupota Ignorancja"
        • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 12:34
          Łomaś jak zwykle w awangardzie mainstreamowego kaznodziejstwa.
          A co do polityki, to niemal dowolny z sejmowych Konfederatów, rozjeżdża twoich idoli z SLD, jak tramwaj glizdę
          • woman_in_love Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 12:46
            Dowolny sejmowy konfederata to zwykly dzban, ktorego jedyna umiejetnoscia jest wrzucanie durnowatych filmikow na YT. Ciezko to nazwac rozjezdzaniem kogos. No ale wiadomo, kila grasujaca w konfederacji niszczy uklad nerwowy i mozgi, wiec na pewno znajda sie tacy, ktorym sie to moze podobac.
            • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 13:02
              No dobra, ale rzuć mi jakimś nazwiskiem swojego idola, by mi dech zapał swą intelektualną maestrią. Niech zgadnę: Czarzaś ? Napier(ekhem, ekhem)alski ? Czy może czcigodni czerwonoarmiejcy: Cimoszek i Kwasiu ?

Ups, pominąłbym haniebnie madame Senyszyn, bez której jakże unikalnego oratorskiego blasku, lewacki pejzaż byłby tak smutny i ubogi
        • ultimate.strike Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 19:40
          Grubal, zupełnie wyjątkowo, tym razem napisał coś sensownego.
      • astrologia333 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:21
        Nie wiem jak twojej rzeczywistości, ale w mojej problemem sars cov2 NIGDY nie była wysoka śmiertelność, skąd o tym usłyszałeś? Od weselnego grajka?
        • astrologia333 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:24
          Dodam jeszcze, że skoro tak protektocjalnie i pogardliwie traktujesz dziadków, to bądź konsekwentny--wiesz jak ciężko żyje się z osobami chorymi psychicznie i pogrążanymi w depresji?
          No ale ty tylko chciałeś wyrzucić prawdę, a temat- pfff.
          • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 12:42
            Wg ciebie by pogadać o scamie z koroną, koniecznie miałbym zacząć od 3 stron gorzkich żali i smarkania czytelnikom w rękaw, że 80-letni dziadkowie umierają ? Pisałem do trochę mniej egzaltowanych niż pensjonarki czytelników, ale jeśli ułatwiłoby ci lekturę trochę moich szlochów, to oto one:

- Chlip-chliiiip- chliiiiiiiiiiiiip, abuuuuuuuuuuuuuuu !
            • astrologia333 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 14:16
              Co Ty Bredzisz.
              To nie temat ani o dziadkach umierających na covid 19, ani o covid 19 i wielkiej prawdzie. Załóż nswojni napisz co cię boli. Tylko, że prawda jest taka, że dla ciebie nie jest ważny temat wątku, a wyznanie wielkiej prawdy, którą posiadłeś i musisz ją koniecznie nam wyznać.
              Hahahaha, ta wielka prawda zaślepia cie tak, że nawet odpowiadając mi widzisz tylko to co chcesz zobaczyć w moim poście, ażeby znów jechać sloganami wielkiej prawdy 😂zenada.
              Przyjmij do wiadomości, że cały cywilizowany świat głosi, że covid 19 nie jest wirusem o wysokiej śmiertelności, więc po co to bredzisz? bo jakiś grajek weselny ci powiedział, że wmawiają ludziom wysoką śmiertelność?
              Gdzie w kim poście widzisz panikę
              I kolejna rzecz po raz kolejny - skoro tak pogardliwie traktujesz dziadków, równie pogardliwie potraktuj samobójców ( bo o tym jest wątek) co to oni za życie mają z depresjami i tymi innymi.

• astrologia333 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 14:18
                Poprawka.

Co Ty Bredzisz. To nie temat ani o dziadkach umierających na covid 19, ani o covid 19 i wielkiej prawdzie. Załóż swój wątek i napisz co cię boli. Tylko, że prawda jest taka, że dla ciebie nie jest ważny temat wątku, a wyznanie wielkiej prawdy, którą posiadłeś i musisz ją koniecznie nam wyznać.
                Hahahaha, ta wielka prawda zaślepia cie tak, że nawet odpowiadając mi widzisz tylko to co chcesz zobaczyć w moim poście, ażeby znów jechać sloganami wielkiej prawdy 😂zenada.
                Przyjmij do wiadomości, że cały cywilizowany świat głosi, że covid 19 nie jest wirusem o wysokiej śmiertelności, więc po co to bredzisz? bo jakiś grajek weselny ci powiedział, że wmawiają ludziom wysoką śmiertelność?
                Gdzie w moim poście widzisz panikę
                I kolejna rzecz po raz kolejny - skoro tak pogardliwie traktujesz dziadków, tworzy ledwo już żyją, równie pogardliwie potraktuj samobójców ( bo o tym jest wątek) co to oni za życie mają z depresjami i tymi innymi.
                >
                >
                • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:24
                  Fajnie żonglujesz literkami, ale niewiele z tego ogarniam (i lepiej dla mnie). Jeśli ten mój wstępniak cię przerósł, to postaram się go teraz ująć w krótkich żołnierskich słowach.

1. Nie widzę najmniejszego racjonalnego uzasadnienia, dla którego śmierć 500 dziadków (plus 200 młodszych), sparaliżowała 38 milionowy naród

2. Do dziś, nie istnieje żadna sensowna metodologia wykrywania tego wirucha. Producent testu PCR - Roche już się z niej wycofuje, po tym jak w necie stało się głośno o jej marginalnej precyzji

3. Wielkość wirucha w porównaniu z rozmiarem przeplotu masek sprawia, że ich skuteczność jest ujemna, bo mało, że w żaden sposób nie blokują wiruchów, to jeszcze tworzą wymarzone środowisko do rozwoju innych patogenów (wilgotne i ciepłe)

4. Ponad 90% zmarłych miała choroby współistniejące, dlaczego więc jako przyczynę zgonu bardzo często wbija im się koronę, tylko dlatego że mają temperaturę i kaszlą ?

5. Za chorego ze zdiagnozowaną koroną, rząd płaci szpitalowi w Stanach 13k USD, a za podłączonego do respiratora 39k USD. Ogarniasz jaki wpływ ma to na klasyfikowanie chorych, czy pomóc ?

Jak by i to było za trudne, to mogę narysować
                  • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:26
                    Skąd pomysł o mojej wydumanej pogardzie ? Czy '500 dziadków poszło do nieba' tak tobą wstrząsnęło ? Dobra, specjalnie dla ciebie:

- 500 osób w podeszłym wieku rozstało się z tym łez padołem. Łączę się w bólu z ich rodzinami i zanoszę modły za ich udręczone dusze
                  • astrologia333 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:39
                    Sorry, ale zamiast słuchać weselnego grajka, korzystam z natury zanim mnie zaczipują. Nadal nie zmienia faktu, że tekst jest jasny, a ty dopowiadasz sobie to co chcesz zobaczy, aby mieć okazję powiedzieć, to co leży ci na sercu😂😂.

Nic mnie nie przerosło: pieprzysz farmazony dalekie od tematu watka bo musisz nas oświecić. A kogo to obchodzi co ty uważasz na temat pandemii? Temat jest o samobójstwach.

Mam pomysł, napisz te wypociny o tym co uważasz na temat covid na kartce czy w pamiętniku.

Dalej jesteś taki tępy że nie rozumiesz, że zwracam ci uwagę, że to jest temat o samobójstwach a nie o tym co sądzisz na temat pendemii i dlaczego jest wykreowana. Ciebie nawet nie interesuje temat tego wątku, ani to co ja pisze. Tworzysz sobie pytania i na nie odpowiadasz.

Żenada, po prostu. Nara, dalej się mocz w własnych odchodach.
                    • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:47
                      > A kogo to obchodzi co ty uważasz na temat pandemii?

A kogo obchodzą twoje bzdety ?

> Nara, dalej się mocz w własnych odchodach.

O jaka piękna zagłada smile
                      • astrologia333 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 16:02
                        Chyba twoja. 😂😂

- Ale piękna pogoda.

gyubal_wahazar :"Do dziś, nie istnieje żadna sensowna metodologia wykrywania tego wirucha. Producent testu PCR - Roche już się z niej wycofuje, po tym jak w necie stało się głośno o jej marginalnej precyzji

3. Wielkość wirucha w porównaniu z rozmiarem przeplotu masek sprawia, że ich skuteczność jest ujemna, bo mało, że w żaden sposób nie blokują wiruchów, to jeszcze tworzą wymarzone środowisko do rozwoju innych patogenów (wilgotne i ciepłe)(...)

😂😂😂
                        • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 16:09
                          Jaki rozczulający, operetkowy come-back. A już tonąłem we łzach, że to było pożegnalne 'nara'. Rozwiń może ten kawałek o odchodach, nie wątpię, że czytelnicy są złaknieni twej expertise w tym zakresie wink
                          • astrologia333 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 16:11
                            Specyficzni ludzie lubują się w teoriach spisowych. Takie dzbany. Mam taki na kwiatki. Ręcznie malowany przez grajka weselnego.
        • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 12:37
          Pewnie cię to zdruzgocze, ale mam dość blade pojęcie o twojej rzeczywistości, a co gorsza, nie palę się by ten fakt zmieniać. Masz potrzebę panikowania, z byle zmyślonego powodu ? Dlaczego ktokolwiek miałby cię jej pozbawiać ?
          • woman_in_love Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 14:36
            nie palę się by ten fakt zmieniać
            Ależ my to grubal wiemy: twoja rzeczywistość to Zięba, płaskoziemcy i kiła w mózgu, czyli Bóg, Głupota, Ignorancja big_grin.
            Nie musisz powtarzać tego co chwilę, naprawdę big_grin.
            • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:10
              Zaprawdę powiadam ci, że nie wiem czem cię tak do czerwoności rozpaliłem, ale może warto na chwilę ochłonąć ? No chyba, że nie warto, to nie będę zakłócał nadciągającej przy portretach Czarzasia, Szmaciaka i Kwasia, ekstazy.

Ale opowiesz jak było ? wink
              • woman_in_love Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:21
                Wiesz, to ze trzymasz w domu portrety swoich idoli typu Korwin czy inny Pinochet, to nie oznacza jeszcze, ze reszta spoleczenstwa tez podziela takie dziwne zabawy.
                • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:31
                  A co mi tam reszta społeczeństwa. Wystarczy, że ty codziennie bladym świtem, składasz świeże konwalie na ołtarzyku wujków: So-so, Mao i Kim-Ir-Sena wink
                  • woman_in_love Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:34
                    I widzisz, znowu wychodzi z ciebie konfederacki idiota piszący o niczym.
                    • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:49
                      Łomaś, możesz mnie batożyć jak długo czujesz taką wenę, ale błagam o odrobinę polotu. Uda mi się ją wyżebrać ?
                      • woman_in_love Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 16:23
                        spokojnie, żebrakiem zostaniesz, jak się wam amerykańscy prawnicy dobiorą do majątków, które wasi dziadkowie ukradli podczas 2 wś big_grinbig_grinbig_grin
                        • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 19:36
                          Znałaś moich dziadków ? Toś zaplusowała teraz niebotycznie, bo dotąd cię szacowałem na jakieś góra 6-7 dych. Szacun smile

PS My są 1, jakby co
                          • woman_in_love Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 19:52
                            PS My są 1, jakby co

Nie bierz na siebie wszystkich win! Nie jesteś przecież jedynym potomkiem szmalcowników big_grin.
                            • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 20:03
                              Powiedz lepiej co ci kupić na 110 urodziny ? Album chóru Dana, czy singla 'Mietek Fogg - heavy metal rock' ?

PS Nie taję, że najchętniej przekazałbym przez którąś z twoich - rajcownych niewątpliwie - prawnuś. By cię nie nachodzić w sanatorium
                              • woman_in_love Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 20:41
                                Nie zawracaj sobie tym głowy. ONI już nadchodzą i chcą odebrać co swoje. Kasa ci będzie potrzebna na co innego big_grin.
                                • gyubal_wahazar Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 20:54
                                  Dzięki za cynk, w ostatniej chwili. Wpadli tu przed chwilą razem z drzwiami, zdrowo chojrakując, ale gdy z braku lepszych pomysłów zacząłem im czytać twoje posty, w panicznej ucieczce pogubili maczety, macę i pieszczochy.

No to Dana czy Mietek ? W bonusie dorzucam jeszcze oryginalny zestaw do szydełkowania prosto z Koniakowa i szpulę wełny z angory
      • geminias Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 21:06
        👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻
    • lot_w_kosmos Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 06:40
      Ja dzisiaj mam pogrzeb 26latka.
      Zostawił żonę i dwoje dzieci.
      Fakt, wcześnie zaczął, ale obie strony rodziny bogatsze, biedy nie miał. Rodzice dali mieszkanie, miał pracę, żona jak laleczka ładna.
      I się wziął powiesił.
      Syn sąsiadów.
      • marta.graca Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 06:45
        No faktycznie, jak rodzina bogata i ładna żona, to gwarancja zdrowia psychicznego 🤦‍♂️
        • lot_w_kosmos Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 06:49
          O jeny.....
          Nie napinaj się.
          Obiektywnie wydawało się, że był szczęśliwy. To jest właśnie straszne. Przyjeżdżali do rodziców często, widywałam ich choć raz w tygodniu. Miał różne plany, bawił się z dziećmi. Ludzie gorzej w życiu mają, a on z pozoru miał wszystko, co do szczęścia potrzebne.

Ale dzięki, żeś mnie uświadomiła. Bez twojego komentarza za nic bym nie wpadła na to, że pod pozorami, kryją się depresje.
          • bistian Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 07:30
            lot_w_kosmos napisała:

> O jeny.....
            > Nie napinaj się.
            > Obiektywnie wydawało się, że był szczęśliwy. To jest właśnie straszne.

Nie był szczęśliwy, tylko był pogodzony z decyzją, stąd taka obserwacja jego osoby przez innych ludzi. Zaplanowane samobójstwo, pozałatwiane wszystkie sprawy ziemskie i spokojne oczekiwanie na impuls
          • marta.graca Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 07:45
            Ale właśnie tak twój post zabrzmiał. Żona ładna, kasa na koncie jest, wszystko się zgadza, no weź się nie wygłupiaj z tą depresją.
            • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 08:37
              Następna znawczyni ludzkiej duszy i przyczyn samobójstwa. Weźcie milczcie obie.
      • azja001 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 08:13
        Może miał nieleczone zaburzenia psychiczne. Poziom życia i pieniądze.nie mają wtedy nic do rzeczy
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 09:55
          A może w domu wcale tak sielankowo nie było. Może toksyczna żóna mu zatruwała życie. Może przerosło go bycie głową rodziny i tak szybkie wkroczenie w dorosłość. Można sobie gdybać.
          • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 09:56
            lepiej nie, bo może wyjść bardzo niesprawiedliwie dla bliskich
            • lot_w_kosmos Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:09
              W ogóle nie rozumiem, po co się tu zbiegło tyle pouczających i wszystko wiedzących.
              Napisałam tylko prostą informację, że umarł młody człowiek śmiercią samobójczą, pochodzący z normalnej, spokojnej rodziny.
              A padło, żem niedomyślna i prosya w osądach, a prócz tego 100 przyczyn jego śmierci.
              • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:27
                bo to temat wzbudzający lęk i każdy chce wierzyć, że on w razie czego to by nie dopuścił
                a ludzie, którzy się zabijają skutecznie to najczęściej ci, którzy nie wykazywali...
              • madami Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 11:02
                A ja znam więcej śmierci samobójczych ( tj. wśród ludzi, których naprawdę znałam) niż śmierci z powodu chorób czy wypadków, nie liczę 75+ bo w tym wieku zaczyna się normalne umieranie.
        • astrologia333 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:28
          To się zdecydujmy, czy otoczka życiowa ma coś wspólnego z samobójstwem czy nie. Bo jak koronawirus, brak pracy to ma, jak żona i wszystko na tacy nie ma.
          • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:29
            dla każdego co innego, o czym tu debatować?
            • astrologia333 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:50
              A czy mój post tego nie pokazuje?
      • m_incubo Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:28
        A gdyby żona była jak szpetna jak noc listopadowa? Powiesiłby się wcześniej czy właśnie później?
        To musi mieć kluczowe znaczenie, skoro o tym wspominasz?
        • majenkir Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 16:02
          Alescie sie uczepili tej zony big_grinbig_grin.
          Przeciez to tylko taki zarys sytuacji mial byc.
          • lot_w_kosmos Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 19:54
            Na ematce to typowe wszak..... big_grin
        • jolie Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 20:00
          Stereotypowo urodziwa żona to powód do szczęścia, gdy ocenia ktoś z zewnątrz. Jakaś cegiełka do układanki pt. szczęśliwe życie. No i efekt aureoli - ładna (zatem i dobra, i miła, itd.). Czepiacie się.
      • bulzemba Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 17:33
        To potwierdza, że w obecnych czasach wczesna prokreacja oznacza brak piątej klepki.
    • afro.ninja Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 07:32
      Nasz kraj przoduje, jeśli chodzi o samobójstwa , niestety... Pandemia tylko zwiększy tę liczbę.
      • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 09:39
        A mówiło się że przodują Węgry. To już nie?
    • laruara Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 09:48
      Jeśli już, to SZLAUCH.
      • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 09:55
        nigdy w życiu, my u nas mamy szlaufy tongue_out
        • riki_i Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:14
          fitfood1664 napisał(a):

> nigdy w życiu, my u nas mamy szlaufy tongue_out

Szlauf to pani lekkich obyczajów.
          • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:28
            bzdura, mam w ogrodzie, nijak się nie puszcza big_grin
            • woman_in_love Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:35
              Podkręć ciśnienie wody, to się przekonasz.
              • lot_w_kosmos Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 11:53
                U mnie w domu był szlauch.
                Dwie wsie dalej - szlauf.
            • riki_i Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 18:33
              fitfood1664 napisał(a):

> bzdura

www.miejski.pl/slowo-Szlauf
              • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 18:54
                Nie obchodzi mnie miejski slang, zresztą wy nie macie szlaufów to się nie możecie na nich znać tongue_out No bo po co wam? Balkony podlewać? Nie dyskutuj ze mną również o foczkach, dla mnie to młode foki.
                • riki_i Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 18:58
                  Mam dom z ogródkiem i wąż ogrodowy jak najbardziej jest na stanie.
                  • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 19:01
                    ja szczerze powiedziawszy mam u siebie tuyau d'arrosage tongue_out
        • majenkir Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 16:05
          fitfood1664 napisał(a):
          > nigdy w życiu, my u nas mamy szlaufy tongue_out

No to zle macie wink
          www.ortograf.pl/watpliwosci-jezykowe/jak-piszemy-szlauch-czy-szlauf-
          Jako dziecko tez mowilam szlauf wink.
          • premeda Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 16:38
            Co nie zmienia faktu, że mnie od szlaucha (brrr) zęby bolą i nie mogę się przekonać by mówić poprawnie.
            • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 18:57
              Nie musisz, za "błędy" językowe jeszcze nie wprowadzili mandatów big_grin
          • fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 18:56
            Może i dziś złe, ale kiedyś wygramy tongue_out
            Nie zamierzam się dostosować. Będę używać szlaufa z premedytacją, podobnie jak druszlaka. Wygrywa większość. Kiedyś zmienimy słowniki big_grin
            • majenkir Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 20:46
              Moj malzonek mowi POZIOMNICA, wiec mnie juz nic nie zdziwi wink
    • madami Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 10:03
      ciekaweliczby.pl/tag/samobojstwa/

w ostatnich latach mocno zwiększyła się liczba samobójstw

po okresie izolacji będzie jeszcze gorzej, sama izolacja zwiększyło ilośc chorób psychicznych w społeczeństwie, te zaleczone się odnowiły - lęki, psychozy, depresje, wzrost agresji i przemocy do tego dojdzie ubożenie, bankructwa - ofiar samobójczych koronawirusa będzie o wiele więcej niż samego wirusa
    • nessy Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 14:22
      W moim miejscu zamieszkania i w jego okolicach, nikt nie odbiera sobie życia.
    • netlii Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 14:30
      Nie śledzę statystyk, ale poniekąd zdziwiła mnie metoda wybrana przez samobójczynie. Mężczyźni mają tendencje do tego by wybrać metodę drastyczną, radykalną, nie pozostawiającą złudzeń co do następstw (stąd skok z wysokiej kondygnacji, skok pod pociąg etc.) zaś kobiety decydują się przeważnie na coś "lżejszego" połknięcie tabletek, podcięcie żył... czasem jest to zwykłe wołanie o pomoc ze strony otoczenia. Nawet nie chce myśleć w jakim położeniu były kobiety, które wykazały się taką determinacją...
    • panpaniscus Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:13
      Ale wiesz o tym, że wiedza o samobójstwach składania do naśladowania? W wielu krajach jeśli piszesz o samobójstwie, to musisz dodać informację gdzie szukać pomocy.
      • m_incubo Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 15:33
        U nas też są takie informacje. Dodajesz ją, bo ludzie mający myśli samobójcze często wcześniej czytają o samobójstwach, jest szansa że jednak zgłoszą się po pomoc jeśli będą mieć wprost napisane, gdzie.
        Nie tak to działa, że piszesz artykuł o samobójcach i wzrasta szansa, że sam zostaniesz samobójcą.
    • premeda Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 16:32
      W tamtym roku w mojej małej wsi (niecałe 200 mieszkańców) powiesiło się 3 osoby, 4 próbowała ale go odcięli. Przyczyna mieszanka alkoholu i dopalaczy (lub jakieś inne środki) . Niekoniecznie musi to być od razu depresja i rozkład psychiatrii.
      • danaide Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 17:15
        Fakt. Znałam kogoś, kto miał kumpli, eksperymentowali z narkotykami w czasach studenckich. Jeden skończył jako schizofrenik, jeden wyszedł przez okno. Depresja jest paskudna, ale są leki, które mogą np. w początkowym okresie nasilać tendencje samobójcze. Ludzie biorą leki przeciwdepresyjne w gorszym czasie i nie zawsze kończy się to dobrze.

Nie wiemy co naszej głowie podpowie źle dobrana chemia.

• fitfood1664 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 18:58
          A czasem zabijają się ludzie, którzy po prostu leczą ciężki trądzik. Ot, tak na marginesie.
    • maadzik3 Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 18:15
      OT zabawnie się czyta dyskusję dwóch osób z których jedną ma się wygaszoną i widać że są jakieś posty na które czytamy odpowiedzi smile
      • ultimate.strike Re: Samobójstwa u was 09.05.20, 20:17
        Wygaś wszystkich, wtedy będzie zabawnie. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka