daisy Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 00:20 tylko w kawiarni nieprzyjemnie i bez sensu czarno to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 06:56 Wczoraj wstąpiłam do kawiarni. Poza płynem odkażającym przy wejściu, żadnych zmian, wszystko jak wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 07:43 Bylam na kawie ale zle sie czulam, nic nie zamowilam. Atmosfera, ze mozna bylo zawiesic siekiere w powietrzu. Dodatkowo zerknelam przez okno do ukochanej restauracji, te tasmy na podlodze to mi sie kojarza z takim jednym barem w mieście gdzie kiedys zadźgali faceta i potem tez takie tam byly w okolo tego gdzie lezał. Kanjpa, restauracja, bar, kawiarnia - to forma przyjemnosci, relaksu, kazdy ma w koncu kawę i żarcie w domu, wiec nie ma musu zeby isc. Jak place 100 za wyjscie to za jedzenie, ale i atmosfere, obsluge... Za to idac w takie miejsce w dobie epidemii odnosilam wrazenie, ze restauracja patrzy na mnie jak na dziką niepotrzebnie ryzykującą nieodpowiedzialną babę, dla której risotto z szynką ma wieksza wartosc niz zdrowie jej i personelu, ktory ryzykuje zyciem j zdrowiem dla 30 min mojej przyjemnosci i 30 zl zysku dla szefa. Absolutnie nie czuje sie wtedy jak gosc tylko jak klient i do tego niechciany, egocentryczny. Niefajnie. W takich warunkach nie mam zamiaru chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 07:52 Nie byłam, i raczej nie pójdę zbyt szybko, ale przechodząc koło pobliskiej restauracji zauważyłam, że na każdym stoliku stoi karteczka. Myślałam, że to rezerwacje i nawet wysnułam wniosek, że społeczeństwo tłumnie ruszyło na poszukiwanie rozrywki, ale okazało się, że zamiast napisu "zarezerwowane" na stolikach stoją karteczki z napisem "zdezynfekowane" Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 07:56 normalnie, tylko ludzi mniej wiec jak dla mnie super, ale dla restauratora gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:10 Jeszcze nie głównie z braku czasu, bo moją branżę praca akurat docisnęła, ale się wybieram, nie przekonują mnie wypowiedzi, że ponuro i pusto, jak każdy tak będzie reagował patrząc przez szybę do środka to za chwilę nie będzie gdzie chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:16 Nie, bo nie wiem jak będzie respektowane zalecenie o osobach wspólnie zamieszkujących. Chciałam się na babski wieczór z kumplami umówić... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:20 Z kumpelami miało być. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:34 Babski wieczór z kumplami może być jednak ciekawszy 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Ktoś był w restauracji? 22.05.20, 10:25 little_fish napisała: > Z kumpelami miało być. 😉 Łeeee , a zapowiadała się taka ciekawa odnoga wątku 😀😉 Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:18 Moje dziecko marzy o McDonald's (tak wiem, patologia) Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 14:36 U nas Maca można przez Glovo zamówić Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 19:33 A ja dopiero teraz "zabieram" dziecko do Maca. Idziemy do takiego, który jest obok parku w pobliżu domu, kupujemy na wynos, dostajemy zamówienie 10x szybciej niż w normalnych czasach, po czym idziemy na zieloną trawkę spożyć nasze frytki. Dzieć zachwycony takim "piknikiem", wreszcie dostał Maca, same korzyści. Minus jest taki, że teraz prawie codziennie naciąga na tę wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Ktoś był w restauracji? 22.05.20, 10:09 Nieraz podjeżdżaliśmy do maca na rowerach. Mc drive działał cały czas, ludzie podchodzili na piechotę, na rowerach. Na wynos i na piknik Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Ktoś był w restauracji? 22.05.20, 10:28 Niedaleko mojego domu była raz taka kolejka do MC drive, że zablokowała samochody wyjeżdżające 😉 i kiedy kierowcy zaczęli się wycofywać to jeden drugiego stuknął 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
zazou123 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:18 Byłam 2 razy na obiedzie + kawiarmia. Wczoraj w knajpie na rynku- dużo ludzi.. trzeba odkażać ręce przy wejściu c i zakładać maseczkę jak odchodzisz od stolika. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou123 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:20 Nikt nie pyta z kim przychodzisz nie bójcie się Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:22 Tam, gdzie byłam - a byłam w trzech - normalnie; przy czym w jednej to nawet lepiej, bo nie tracasz sie łokciami z sąsiadem. W hotelu tez bez zmian, poza brakiem spa. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:49 3 razy w kawiarni, w ogródku - super! Jeszcze świeża, soczysta zieleń wokół, ładne otoczenie, dobra kawa. Ludzi stosunkowo mało -mnie to akurat egoistycznie ucieszyło, właścicieli pewnie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 15:25 Ja uwielbiam , jak w kawiarni jest pusto - czyli zajęta tak 1/3 , 1/4 miejsc. Egoistycznie, wiem. Ale lubię tak. Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 08:51 Byłam wczoraj i jednak jakoś tak pusto i smutnawo. Miejsce gdzie byłam jest zazwyczaj głośne i gwarne, o stolik ciężko, prawie zawsze trzeba czekać. Wczoraj nie było problemu ze stolikiem a stolików 2 razy mniej niż zazwyczaj, duże odległości między nimi. No to nie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 09:16 Restauracje dopiero się otwierają, w weekend będzie większy ruch. Nikt nikogo nie będzie sprawdzał, kto z kim mieszka, to ten sam wymysł, że trzeba było z żoną, z którą się śpi, po mieście chodzić w 2 metrowej odleglości Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 12:00 Tak, ale biore na wynos, restauracje w zasadzie puste, oprocz kolejkowiczow na wynos, mozna by w sumie usiasc... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 13:28 Byłem wczoraj. Musiałem podać imiona, nazwisko, numer telefonu, datę i godzinę przyjścia. Poza tym nic się prawie nie zmieniło, oprócz wszechobecnych kresek, coby odstęp zachować. No i knajpa na powietrzu, w pięknych, nadrzecznych okolicznościach przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 14:41 "Byłem wczoraj. Musiałem podać imiona, nazwisko, numer telefonu, datę i godzinę przyjścia." ŻARTUJESZ SOBIE? Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 16:15 Ja mieszkam w D. i tutaj tak jest. Bylismy z mezem zjesc 16 maja juz. W razie gdyby sie okazalo ze u kogos z gosci wykryto corone, informuje sie ludzi ktorzy w tym czasie tez tam byli. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 13:37 W kawiarni i lodziarni. Pusto. Plyny okazajace poustawiane. Aczkolwiek ogolnie wiecej luzi na ulicach i jakos tak weselej. Ale to we Wrocku, gdzie ogolnie tak jest, jakos wiecej zycia na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 16:43 U mnie w lodziarni tłumy takie, że hej. Wprawdzie nikt nie siedzi przy stolikach, ale za to ludzie stoją w ogromnej kolejce, więc w sumie żadna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 17:18 W tzw."okienkach" tez tu sa kolejki ale mi chodzilo taka ze stoilkami wewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 20:34 Byłam, w restauracji pusto tak w środku jaki i na dworze. Obsługi więcej niż gości. Wszędzie płyny i kartki na stolikach: zdezynfekowano. Danych nikt nie sprawdzał ani temperatury nie mierzył. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 13:48 Byłam od razu w poniedziałek, stęskniona. Przeraźliwie pusto. Tylko my + jeszcze jeden stolik zajęty, sala spora, stoliki rozsunięte daleko od siebie. Nikt nas nie pytał, czy z jednego gospodarstwa rodzinnego jesteśmy (byliśmy z dwóch). Obsługa w maseczkach, ale nosy wystawały, potem zdejmowali. Przy wejściu płyn do dezynfekcji rąk, proszą, by go użyć. Poza tym normalnie, gdyby klienci dopisali. Niestety, źle to wróży knajpom, a szkoda by było. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 14:40 wczoraj przechodzilam kolo pobliskiej, tloczno bylo, ale pomiedzy lawami powstawiano scianki-szybki. Niby ok ale nie wiem, czy bym chciala siedzic w takim akwarium. I max 4 osoby, wiec niepredko pewnie pojde, bo chcielismy isc wieksza gromada, ciezko kogos wyoutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 15:02 właśnie siedzę...i to w BYTOMIU cudownie, siedzę na dworze, czekam na pizze, popijam wino, obok wyleguja sie koty na to czekałam Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 15:21 to restauracyjne koty ( tzn. nie jako żywe danie do wyboru, tylko rezydenci) Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Ktoś był w restauracji? 22.05.20, 14:53 Świętochłowice pozdrawiają i też zyją ;p Piwiarnie maja się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 15:23 Ja byłam i było wszystko ok. Mało ludzi, ale dla klienta to zaleta. Podobały mi się oznaczenia stolików "stolik zdezynfekowany" na takich tabliczkach jak wcześniej "stolik zarezerwowamy". Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka33 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 15:58 W tej chwili restauracje będą sprzedawać rzeczy które zamroziły jak się covid zaczął, trzeba trochę odczekać jak to wszystko się wyprzeda i zaczną serwować świeże jedzenie. Wtedy dopiero pójdę do restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 19:35 Tia, zwłaszcza pizzę pomrozili i makarony z sosem. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 16:03 Byłam na śniadaniu wczoraj, wszystko jak przed pandemią, tylko doszedł płyn dezynfekujący i szybki między stolikami, ale gustowne i delikatne. Były jeszcze ze 3 stoliki zajęte, atmosfera przyjemna i wyluzowana. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 16:13 W Maku, gdzie przestrzegają wszystkich tych przepisów co do linijki, było okropnie i pusto. Ale już w barku w parku, gdzie ogólnie jest luz ludzie nie siedzieli, ale czułam się normalnie. Dzisiaj spróbuję piwa w barze, nie mam pojęcia, czego się spodziewać, czy że nie da się znaleźć miejsca przy obostrzeniach, czy że pustki, bo ludzie się boją? Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Ktoś był w restauracji? 21.05.20, 16:34 Ja😁. Wlasnie wrocilismy z synem z pizzeri, bylo milo, bylismy w ogrodku sami no ale to srodek tygodnia i wczesna pora. Odpowiedz Link Zgłoś