mooimeisje Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 13:20 Nie marze o studiach. Raczej o tym zeby znalazla swoja sciezke zyciowa, aby robila to co bedzie kochac. Jesli do tego studia nie beda potrzebne to dla mnie to tez absolutnie zbedny element zyciowy. Poza tym oczywiscie jest juz piekna, madra i inteligentna. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 15:35 vendeo napisała: > Proszę przyznajcie się która z Was nie chciałaby żeby córka była piękna. mądra, inteligenta. Ja mysle, ze kazda matka by tego chciala. A ze wzrostem jest tak, ze jednemu podoba sie wysoka dziewczyna, a innemu calkiem odwrotnie - filigranowa. Ja jednak wolalabym wygladac jak Uma Thurman (180 cm) niz jak Salma Hayek (157). Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 15:51 Ja jej nie projektuję, czego będzie potrzebowała do szczęścia. Bardzo chcę, żeby była szczęśliwa i sporo z tych rzeczy się bardzo do tego przydaje. Zdrowia na pewno jej życzę. Ale takich szczegółów - nie, zupełnie. Jest jeszcze mała i trudno mi powiedzieć, co jej się będzie w życiu podobało. Chciałbym, żeby robiła to, co będzie jej przynosiło satysfakcję i spełnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 16:12 Yyyy, nie musi być piękna, jak będzie bogata, to się zrobi A tak serio, marzę, żeby była mądra i szczęśliwa. A szczęście to wcale nie jest uroda, chłop i dzieciaki. Może być, jeśli ktoś ma takie wyobrażenie szczęścia, ale dla kogoś innego tak właśnie będzie wyglądało piekło. To jest kwestia potrzeb i zapatrywań. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 18:14 Jaka jest moja córka to widzę Tak, chciałabym by uniknęła w życiu pewnych sytuacji i była szczęśliwa. Na wnukach mi nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 19:02 i co się przejmujesz, obojętnie co by która nie napisała, każda chce mieć dziecko w normie, a jak bozia da to i powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 19:14 Co to znaczy chce? Dziecko jest jakie jest. Ematka zresztą też No chyba, że zaklinamy jakoś rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 19:18 czyli masz dziecko w normie, skoro nie jesteś w stanie sobie wyobrazić co znaczy to co piszę Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 19:25 Moje dziecko na przykład jest niskie (ja jeszcze niższa), ale nie ma karłowatości więc nie widzę problemu. Zresztą i tak nic już nie zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
grrruuu Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 21:37 Ale nie dyskutujemy o tym, że fajnie mieć dziecko bez zaburzeń tylko o jakiejś wizji z tandetnego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 19:17 Ważne, żeby była zdrowa: - fizycznie (bo to oznacza i siły do pracy, i samowystarczalność w razie potrzeby, i płodność jak się będzie chciało z niej skorzystać) -psychicznie (brak traum, popaprania prowadzących do kiepskich decyzji, ryzykownych czy autodestrukcyjnych zachowań) A poza tym, to starać się poznać własne dziecko, rozmawiać, a zwłaszcza słuchać, to będzie się wiedziało o czym marzy, do czego zamierza dążyć i będzie można właśnie tego dla niej chcieć, a czegoś innego jednak niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 19:19 przychodzi wiek, kiedy rodzice przestają być całym światem i ich zdanie traci na znaczeniu nasza bezgraniczna akceptacja kiedyś przestaje wystarczać i jeśli dzieko nie jest akceptowane przez rówieśników to cierpi, jakkolwiek byśmy go nie kochali Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 20:30 To przejściowe Taka wańka -wstańka Jeśli rodzic wychowuje w poczuciu pełnej akceptacji i miłości- to nawet rówiesnicze zachwiania nie muszą zaważyć na dalszym życiu Wańka-wstańka się bujnie i wróci do normy Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 20:07 Jacgcialabym, zeby byla piękna, mądra i inteligentna. Zeby skonczyla dobre studia i znalazla piękną, mądrą i inteligentna żonę, ktora skonczyla dobre studia i... Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 20:21 Nie myślałam o tym. Chce żeby moje dzieci były szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
grrruuu Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 21:36 Mam dwie córki. Wolałabym, żeby nie były piękne, tylko zwyczajne - nie będą wtedy musiały udowadniać, że poza urodą mają coś jeszcze do zaoferowania, nie będzie prób wciągania ich w jakieś szemrane towarzystwa modelkowo - celebryckie. Nie mam oczekiwań co do ich studiów i pracy - to znaczy chciałabym oczywiście, żeby były niezależne finansowo, bo to ważne, ale nie muszą spędzać życia na trzepaniu kasy. Dzieci? Mogą mieć, mogą nie mieć, byle to było w zgodzie z ich potrzebami i pragnieniami. To samo dotyczy męża - chciałabym, żeby umiały tworzyć zdrowe relacje, tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ematki dziewczynek 24.05.20, 22:05 I to wszystko osiągnie, jeśli tylko uzbiera 170cm wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Ematki dziewczynek 25.05.20, 11:08 Moja corka jest wspaniala taka,jaka jest. Najwazniejsze zeby byla szczesliwa a ja nie urodzilam jej po to aby spelniala moje wyobrazenia o dziecku 'idealnym'. Odpowiedz Link Zgłoś