scarlett74 25.05.20, 12:45 do ciała/włosów na ile czasu wam wystarcza? Nabyłam olejek arganowy 30 ml, za rozrzutnie się nim raczyłam, bo po niecałych 4 dniach w butelce dno widać 😕. Ale skóra jedwabista jak nigdy😜 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona-taran Re: butelka olejku 25.05.20, 12:49 30 ml di użytku na całość człowieka to chyba faktycznie malutko :p ja arganowy używam tylko do twarzy, 6 kropli dziennie i wystarcza na długo, ale jakbym się nim cała smarowała to pewnie max tydzień i po olejku:p Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: butelka olejku 25.05.20, 12:51 Następnym razem będę mądrzejsza i użyję tylko do twarzy😊 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: butelka olejku 25.05.20, 13:25 Aż tak rozrzutna nie byłaś. Ja do ciała nie używam oleju, a kremu. 200ml pudełko starcza mi na mniej więcej 3 tygodnie, czyli zużywam dziennie jakieś pi raz oko 10ml kremu. Oleju do pielęgnacji ciała wcale nie zużyje się mniej, a może nawet więcej, bo olej nie nakłada się tak łatwo jak krem. By zaoszczędzić oleju, a mimo wszystko wykorzystać działanie pielęgnacyjne, można zmieszać argan z bazowym (np. 100ml bazowego plus 30 ml arganu), Migdałowy świetnie nadaje się jako baza. Albo arachidowy, ten jest szczególnie lekki i można kupić nawet spożywczy. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: butelka olejku 25.05.20, 14:28 Dzięki za rady. Mam duży z pestek moreli , więc teraz sobie pomieszam. Lubię czytać twoje posty, szczególnie dot .zdrowia/pielęgnacji 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
kebabbathehutt Re: butelka olejku 25.05.20, 13:31 Nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, ze te olejki sie do czegoś dodaje, na przykład miesza sie z olejem kokosowym albo masłem kakaowym, zamiast bezpośrednio klas na skore. Ja sobie właśnie kupiłam butelkę olejku z drzewa herbacianego. Posmarowalam tylko stopy i przez iles tam dni skora mi zchodzila! Chyba za mocny, zeby stosować bezpośrednio takze bede z czyms mieszać i dodawać tylko pare kropli, aie jestem jeszcze pewna jak sie za to zabrać! Moze tez pare kropli dodam do kapieli 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: butelka olejku 25.05.20, 13:33 Olejek z drzewa herbacianego to się chyba punktowo na pryszcze używa...? Odpowiedz Link Zgłoś
kebabbathehutt Re: butelka olejku 25.05.20, 15:54 To tez, podobno jest na to bardzo dobry, ale z tego co pamietam to ma tez więcej zastosowań. Ja chciałam na włosy i na ciało, ale musze poszukać na ten temat więcej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: butelka olejku 25.05.20, 14:31 Czytałaś informacje o tym olejku zanim tak go zastosowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kebabbathehutt Re: butelka olejku 25.05.20, 15:56 Errrrr..... wydaje mi sie ze znasz odpowiedz na to pytanie! 😊 Teraz nie używam, bo jednak poczytać bedzie trzeba... 😹 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: butelka olejku 25.05.20, 16:01 Nie przejmuj się - ja kiedyś wlałam sobie kilkadziesiąt kropli olejku cynamonowego do kąpieli. Działo się Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: butelka olejku 25.05.20, 16:03 Ja sobie kiedyś przypadkowo podałam Olbas do nosa.... Ale zadziałał rewelacyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: butelka olejku 25.05.20, 14:35 O matko. Olejek z drzewa herbacianego to olejek eteryczny. I to o silnym działaniu z wysoką koncentracją terpenów, które należą do antybakteryjnych i antymykotycznych ale mocno drażniących skórę związków chemicznych. Jeszcze nie spotkałam takiego, gdzie na opakowaniu nie przestrzegają przed użyciem bez rozcieńczenia. Tego się używa bardzo ostrożnie i uważa na śluzówki. I trzyma z daleka od zwierząt, bo dla kotów bywa toksyczny. To zupełnie coś innego niż argan. Odpowiedz Link Zgłoś
kebabbathehutt Re: butelka olejku 25.05.20, 15:57 Nie wiedziałam o tym, dzieki za informacje. Od tamtego momentu nie używam, zdecydowanie musze sie dowiedzieć więcej na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: butelka olejku 25.05.20, 14:25 Trudno mi powiedzieć, bo na ogół mam otwarte 2-3 butelki różnych olei. Nigdy ich nie używam samodzielnie (ok, na brwi nakładam rycynowy), tylko dodaję do kremu/balsamu. Łatwiej się to wchłania, no i na pewno się wtedy tak szybko nie kończą. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: butelka olejku 25.05.20, 14:46 Kupuję 250 i 500 ml opłaca się bardziej. Starcza na miesiąc - dwa przy stosowaniu na przemian. Odpowiedz Link Zgłoś
trillian Re: butelka olejku 25.05.20, 14:52 Ja kosmetyki głównie kupuję, ale nie używam, więc mi wszystko wystarcza na bardzo, bardzo długo Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: butelka olejku 25.05.20, 15:34 arganowy uzywam tylko do wlosow, wystarcza mi na dlugo, do ciala mam jakis w spreju, wiekszy, uzywam wymiennie z innymi kosmetykami, wiec trudno mi ocenic, ale tez dosyc dlugo. Ostatnio z pomoca forum odkrylam zel aloesowy - mieszam w dloni olejek plus aloes i to wsmarowuje, jestem zachwycona efektem. Odpowiedz Link Zgłoś