hedna 28.05.20, 15:36 Jak w waszych rodzinach, obchodzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berdebul Re: Dzień dziecka 28.05.20, 15:55 Pewnie. Z radością przyjmuję prezenty, w końcu rodzice nie przestają być rodzicami jak dziecko kończy 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Dzień dziecka 28.05.20, 16:09 Jasne. Są prezenty dla dzieci (dla dorosłych dzieci symboliczne), gdyby nie koronawirus pojechalibyśmy też może do zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 16:43 Właśnie poczułam się dziwnie staro,bo gdy dzisiaj zapytałam starsze dziecko,które miesiąc temu wyprowadziło się i zamieszkało z facetem,co chce na dzień dziecka-myślałam o ciuchu lub kosmetyku ,dziecko powiedziało,że potrzebują dużego garnka do rosołu i miksera... czy nie chciałabym im sprezentować. Poryczałam się. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Dzień dziecka 28.05.20, 17:38 To chyba syndrom opuszczonego gniazda Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:07 Raczej dwa lizaki, bo dla kawalera córki też. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:10 Wam do śmiechu a mi smutno ,że dziecko z domu wyszło i zamiast nowego błyszczyka albo bluzki z H&M chce garnek na rosół... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:16 Już się boję, jak to będzie, jak moje się wyprowadzą. Mam nadzieję, że nieprędko. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:35 Praktyczny i ekologiczny prezent. Znaczy, że dobrze wychowalas! Tylko się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Dzień dziecka 28.05.20, 23:57 Wrzuć do garnka błyszczyk i bluzkę z H&M. Ja od syna usłyszałam, że kasę chce (na coś zbiera absolutnie zbędnego) i też jakoś przykro. Dam mu kasę i skarbonkę w kształcie samochodziku. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Dzień dziecka 29.05.20, 00:27 Raczek, Ty nie rycz, Ty bądź z siebie dumna! Mimo przeciwności wychowałaś fajną myślącą córkę, ciesz się z tego. A do garnka dołóż jakiś drobiazg na osłodzenie życia, może jakieś jej ulubione słodycze? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: Dzień dziecka 28.05.20, 19:34 Kiedyś wpadłam na pomysł zabrania dziecka do zoo w dzień dziecka... Porażka, tłumy, kolejki....Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Dzień dziecka 28.05.20, 16:44 Zrezygnowaliśmy z prezentów-uważamy, że dwie okazje w roku-urodziny/Mikołajki czy tam gwiazdka wystarczą. Tonęlismy w górach zabawek i gadżetów więc ukrócilismy zapędy córek, wujkow itp Coś tam.od nas dostają symbolicznie-córka puzzle , syn fartuch chciał bo zaczyna gotować. Ale za to staramy się zabrać ich na jakąś wycieczkę-jak jest pogoda-w góry, jak nie to gdzie indziej. W tym roku "gdzie indziej" jest utrudnione wiec licze na ladna pogode Odpowiedz Link Zgłoś
grrruuu Re: Dzień dziecka 28.05.20, 16:59 No pewnie, są drobne prezenty i mniej drobna wizyta w lodziarni. Dorosłe dzieci też zawsze coś od rodziców dostają Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Dzień dziecka 28.05.20, 17:02 Tak. Ale dzien dziecka to zawsze była kategoria drobiazg i wspólne wyjście (lody, etc) Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dzień dziecka 28.05.20, 17:05 szkola nam zasponsorowala dajac dziecku dwa dni wolnego. wiecej nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Dzień dziecka 28.05.20, 18:12 Obchodzimy, ale w tym roku dziecko samo uznało, że nic nie chce/potrzebuje. Klocków całe tony, sportowe akcesoria w komplecie włącznie ze stołem do ping ponga i piłkarzykami. Chyba po raz pierwszy zamiast prezentu dostanie pieniądze. Miał zbierać pieniądze na swój komputer, ale nauczanie zdalne załatwiło sprawę, więc nie wiem na co będzie zbierał Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 18:54 Oczywiście że obchodzimy. Prezent dla wnuczki już zamówiony, dla doroslych dzieci wykonuję własnoręcznie zamówienie, dla drugich jeszcze nic nie mam, ale jakiś pomysł się kluje. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Dzień dziecka 28.05.20, 19:33 aqua48 napisała: > Oczywiście że obchodzimy. Prezent dla wnuczki już zamówiony, dla doroslych dzie > ci wykonuję własnoręcznie zamówienie, dla drugich jeszcze nic nie mam, ale jaki > ś pomysł się kluje. Ty masz już wnuki? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Dzień dziecka 28.05.20, 19:29 Tak, przeważnie były prezenty i/lub wyjście do restauracji, albo chociaz cukierni. W tym roku z wyjścia erzygnujemy, dzieci to juz spore nastolatki, więc dostana po drobiazgu kosmetycznym i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: Dzień dziecka 28.05.20, 19:32 Będzie prezent i ogólne rozpieszczanie 🎈 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Dzień dziecka 28.05.20, 20:37 Tak, dzieci pytane, co by chciały orzekły, że nie musimy się kłopotać, ucieszą się z pieniędzy. Dobrze, że mamy jeszcze przedszkolaka i mogliśmy poszaleć w pierdółkach. Zwykle jeszcze były lody, czy jakieś ciacho plus imprezy szkolne, czy masowe, w tym roku pewnie kupimy lody w Biedronce. Rodzice moi dzwonią z życzeniami Większą imprezkę robimy kilka dni później, urodzinową dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:03 Pewnie, że obchodzimy Prezenty dla dziecięcia już zamówione, jutro pewnie będą w komplecie, ulubione potrawy zaplanowane, a jak pogoda pozwoli to będzie jeszcze wycieczka w ulubione miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:07 Mam przedszkolaka na stanie, w zeszłym roku zabrałam ją na 3 imprezy, bawiła się od piątku do niedzieli. W tym roku bierzemy urlop na 1 i jedziemy na wycieczkę, mam nadzieję, że nie będzie tłumów. Kupiliśmy jej też prezent związany z jej ukochaną bajką, jedyną, którą chce oglądać, i w którą non stop chce się bawić. Mam nadzieję, że to będzie strzał w dziesiątkę, i że przypadnie jej do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:15 Obchodzimy, bardzo lubię Dzień Dziecka. Moja młodsza córka znalazła w gazetce Biedronki grę w kapsle z piłkarzami i zażyczyła sobie. Kupiłam, ale chyba dam jej jutro, a na Dzień Dziecka wymyślę coś innego, żeby miała niespodziankę. Zwłaszcza, że jutro przychodzi do niej koleżanka na nocowanie, to pograją w kapsle. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:20 Córeczka jest chyba za mała, żeby rozumieć ideę. Może to i dobrze. Pierwszego będzie jej pierwszy dzień w przedszkolu. A potem lody. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:22 Córka ma już zamówiony prezent. Syn miał niedawno urodziny, więc pewnie kupimy mu jakiś drobiazg, bo jeszcze trzeba wprowadzić do obiegu to, co dostał na urodziny, a on potrzebuje czasu, żeby polubić nowy przedmiot i jak to dostaje w masie, to się gubi i wraca do starych zabawek. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:46 Chetnie bym kupila nawet i garnek na rosol ale pod warunkiem, ze moglabym wreczyc osobiscie, so far - impossible Powedruja wiec przez lacza electronic gift cards do ulubionych sklepow - not very creative ale takie czasy, eh Za to w 2021 … to ho ho … jak sobie poobchodzimy Dzien Dziecka! Yay Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 22:39 Jasne. W tym roku typowo domowo, tym bardziej ze dziecko nie może za długo chodzić. Ale będzie fajnie. Od mojej rodzicielki dostane tez symboliczny prezent jako dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Dzień dziecka 28.05.20, 23:45 Obchodzę, jakże by nie! Dzieci bardzo mocno dorosłe ale prezenty musza być. Dopóki żyli moi rodzic zawsze dostawałam prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś