Dodaj do ulubionych

Dzień dziecka

28.05.20, 15:36
Jak w waszych rodzinach, obchodzicie?
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Dzień dziecka 28.05.20, 15:55
      Pewnie. Z radością przyjmuję prezenty, w końcu rodzice nie przestają być rodzicami jak dziecko kończy 18 lat. big_grin
    • fil.lo Re: Dzień dziecka 28.05.20, 16:09
      Jasne. Są prezenty dla dzieci (dla dorosłych dzieci symboliczne), gdyby nie koronawirus pojechalibyśmy też może do zoo.
      • raczek47 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 16:43
        Właśnie poczułam się dziwnie staro,bo gdy dzisiaj zapytałam starsze dziecko,które miesiąc temu wyprowadziło się i zamieszkało z facetem,co chce na dzień dziecka-myślałam o ciuchu lub kosmetyku ,dziecko powiedziało,że potrzebują dużego garnka do rosołu i miksera...
        czy nie chciałabym im sprezentować.
        Poryczałam się.
        • gaskama Re: Dzień dziecka 28.05.20, 17:30
          ? Przecież to bardzo fajne życzenia.
          • berdebul Re: Dzień dziecka 28.05.20, 17:38
            To chyba syndrom opuszczonego gniazda wink
        • abecadlowa1 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 18:56
          Dorzuć lizaka do tego prezentu wink
          • jowita771 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:07
            Raczej dwa lizaki, bo dla kawalera córki też.
            • raczek47 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:10
              Wam do śmiechu a mi smutno ,że dziecko z domu wyszło i zamiast nowego błyszczyka albo bluzki z H&M chce garnek na rosół...
              • jowita771 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:16
                Już się boję, jak to będzie, jak moje się wyprowadzą. Mam nadzieję, że nieprędko.
              • berdebul Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:35
                Praktyczny i ekologiczny prezent. Znaczy, że dobrze wychowalas! Tylko się cieszyć. smile
              • turbinkamalinka Re: Dzień dziecka 28.05.20, 23:57
                Wrzuć do garnka błyszczyk i bluzkę z H&M. Ja od syna usłyszałam, że kasę chce (na coś zbiera absolutnie zbędnego) i też jakoś przykro. Dam mu kasę i skarbonkę w kształcie samochodziku.
        • panna.nasturcja Re: Dzień dziecka 29.05.20, 00:27
          Raczek, Ty nie rycz, Ty bądź z siebie dumna!
          Mimo przeciwności wychowałaś fajną myślącą córkę, ciesz się z tego.
          A do garnka dołóż jakiś drobiazg na osłodzenie życia, może jakieś jej ulubione słodycze?
      • sol_13 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 19:00
        Ale zoo juz chyba czynne?
      • kosmos_pierzasty_x Re: Dzień dziecka 28.05.20, 19:34
        Kiedyś wpadłam na pomysł zabrania dziecka do zoo w dzień dziecka... Porażka, tłumy, kolejki....Nigdy więcej.
    • kornelia_sowa Re: Dzień dziecka 28.05.20, 16:44
      Zrezygnowaliśmy z prezentów-uważamy, że dwie okazje w roku-urodziny/Mikołajki czy tam gwiazdka wystarczą.
      Tonęlismy w górach zabawek i gadżetów więc ukrócilismy zapędy córek, wujkow itp

Coś tam.od nas dostają symbolicznie-córka puzzle , syn fartuch chciał bo zaczyna gotować.

Ale za to staramy się zabrać ich na jakąś wycieczkę-jak jest pogoda-w góry, jak nie to gdzie indziej.
      W tym roku "gdzie indziej" jest utrudnione wiec licze na ladna pogode
    • grrruuu Re: Dzień dziecka 28.05.20, 16:59
      No pewnie, są drobne prezenty i mniej drobna wizyta w lodziarni. Dorosłe dzieci też zawsze coś od rodziców dostają
    • chococaffe Re: Dzień dziecka 28.05.20, 17:02
      Tak. Ale dzien dziecka to zawsze była kategoria drobiazg i wspólne wyjście (lody, etc)
    • ichi51e Re: Dzień dziecka 28.05.20, 17:05
      szkola nam zasponsorowala dajac dziecku dwa dni wolnego. wiecej nie trzeba.
    • mia_mia Re: Dzień dziecka 28.05.20, 18:12
      Obchodzimy, ale w tym roku dziecko samo uznało, że nic nie chce/potrzebuje. Klocków całe tony, sportowe akcesoria w komplecie włącznie ze stołem do ping ponga i piłkarzykami. Chyba po raz pierwszy zamiast prezentu dostanie pieniądze. Miał zbierać pieniądze na swój komputer, ale nauczanie zdalne załatwiło sprawę, więc nie wiem na co będzie zbierałwink
    • aqua48 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 18:54
      Oczywiście że obchodzimy. Prezent dla wnuczki już zamówiony, dla doroslych dzieci wykonuję własnoręcznie zamówienie, dla drugich jeszcze nic nie mam, ale jakiś pomysł się kluje.
      • karme-lowa Re: Dzień dziecka 28.05.20, 19:33
        aqua48 napisała:

> Oczywiście że obchodzimy. Prezent dla wnuczki już zamówiony, dla doroslych dzie
        > ci wykonuję własnoręcznie zamówienie, dla drugich jeszcze nic nie mam, ale jaki
        > ś pomysł się kluje.
        Ty masz już wnuki?
    • kurt.wallander Re: Dzień dziecka 28.05.20, 19:29
      Tak, przeważnie były prezenty i/lub wyjście do restauracji, albo chociaz cukierni. W tym roku z wyjścia erzygnujemy, dzieci to juz spore nastolatki, więc dostana po drobiazgu kosmetycznym i pieniądze.
    • kosmos_pierzasty_x Re: Dzień dziecka 28.05.20, 19:32
      Będzie prezent i ogólne rozpieszczanie 🎈
    • ga-ti Re: Dzień dziecka 28.05.20, 20:37
      Tak, dzieci pytane, co by chciały orzekły, że nie musimy się kłopotać, ucieszą się z pieniędzy. Dobrze, że mamy jeszcze przedszkolaka i mogliśmy poszaleć w pierdółkach. Zwykle jeszcze były lody, czy jakieś ciacho plus imprezy szkolne, czy masowe, w tym roku pewnie kupimy lody w Biedronce.
      Rodzice moi dzwonią z życzeniami wink
      Większą imprezkę robimy kilka dni później, urodzinową dziecka.
    • aerra Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:03
      Pewnie, że obchodzimy wink
      Prezenty dla dziecięcia już zamówione, jutro pewnie będą w komplecie, ulubione potrawy zaplanowane, a jak pogoda pozwoli to będzie jeszcze wycieczka w ulubione miejsce wink
    • rb_111222333 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:07
      Mam przedszkolaka na stanie, w zeszłym roku zabrałam ją na 3 imprezy, bawiła się od piątku do niedzieli. W tym roku bierzemy urlop na 1 i jedziemy na wycieczkę, mam nadzieję, że nie będzie tłumów. Kupiliśmy jej też prezent związany z jej ukochaną bajką, jedyną, którą chce oglądać, i w którą non stop chce się bawić. Mam nadzieję, że to będzie strzał w dziesiątkę, i że przypadnie jej do gustu.
    • jowita771 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:15
      Obchodzimy, bardzo lubię Dzień Dziecka. Moja młodsza córka znalazła w gazetce Biedronki grę w kapsle z piłkarzami i zażyczyła sobie. Kupiłam, ale chyba dam jej jutro, a na Dzień Dziecka wymyślę coś innego, żeby miała niespodziankę. Zwłaszcza, że jutro przychodzi do niej koleżanka na nocowanie, to pograją w kapsle.
    • potworia116 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:20
      Córeczka jest chyba za mała, żeby rozumieć ideę. Może to i dobrze. Pierwszego będzie jej pierwszy dzień w przedszkolu. A potem lody.
    • asia_i_p Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:22
      Córka ma już zamówiony prezent. Syn miał niedawno urodziny, więc pewnie kupimy mu jakiś drobiazg, bo jeszcze trzeba wprowadzić do obiegu to, co dostał na urodziny, a on potrzebuje czasu, żeby polubić nowy przedmiot i jak to dostaje w masie, to się gubi i wraca do starych zabawek.
      • bi_scotti Re: Dzień dziecka 28.05.20, 21:46
        Chetnie bym kupila nawet i garnek na rosol ale pod warunkiem, ze moglabym wreczyc osobiscie, so far - impossible uncertain Powedruja wiec przez lacza electronic gift cards do ulubionych sklepow - not very creative ale takie czasy, eh suspicious
        Za to w 2021 … to ho ho … jak sobie poobchodzimy Dzien Dziecka! Yay wink Cheers.
    • lily_evans11 Re: Dzień dziecka 28.05.20, 22:39
      Jasne. W tym roku typowo domowo, tym bardziej ze dziecko nie może za długo chodzić. Ale będzie fajnie. Od mojej rodzicielki dostane tez symboliczny prezent jako dziecko big_grin
      • damartyn Re: Dzień dziecka 28.05.20, 23:45
        Obchodzę, jakże by nie! Dzieci bardzo mocno dorosłe ale prezenty musza być. Dopóki żyli moi rodzic zawsze dostawałam prezenty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka