Dodaj do ulubionych

Czytnik do pdf

31.05.20, 18:33
Szukam czytnika, na którym mogłabym czytać publikacje w formacie pdf.
Czytnik ma służyć tylko do tego.
Książki czytam raczej okazjonalnie, więc nie planuję korzystać z żadnych bibliotek itd. Mam zgromadzoną... powiedzmy... literaturę specjalistyczną, zbiór czasopism w pdf i chciałabym w każdej chwili, na wyjeździe, z nich skorzystać. Laptop i smartfon przy wielogodzinnym czytaniu męczą oczy.
Jakieś propozycje? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kot9 Re: Czytnik do pdf 31.05.20, 21:00
      Tu masz ciekawy program,zamienia PDF na mp3.
      www.youtube.com/watch?v=5efkc5hxXNQ
      • stavros2002 Re: Czytnik do pdf 31.05.20, 21:20
        Grafiki też zmienia na mp3?
        • katriel Re: Czytnik do pdf 31.05.20, 21:30
          Grafiki bym mu nawet odpuściła, o ile potrafi poprawnie przeczytać coś takiego:
          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/53/Schrodinger_Equation.png
    • katriel Re: Czytnik do pdf 31.05.20, 21:18
      Teraz to nie wiem. Ja w swoim czasie wybierałam czytnik z podobną specyfikacją potrzeb: głównie naukowa literatura w pdf, potrzebna na wyjazdach konferencyjnych; okazjonalnie beletrystyka do czytania w podróży, ale nie jako priorytet. Wtedy mi wyszło, że Onyx Boox, tylko i wyłącznie. I koniecznie duży, tzn. 10-calowy, bo na mniejszym preprinty w formacie A4 ciężko się czyta. Ale to było dobre kilka lat temu i od tego czasu mogło się pozmieniać na rynku.
    • profes79 Re: Czytnik do pdf 31.05.20, 22:06
      Teoretycznie da się pdf czytać na Kindlu; w praktyce jest to na tyle męczące, że sobie odpuściłem a niestety programy przerabiające pdf na format mobi działają najlepiej jak pdf jest robiony jako pdf a nie jest skanem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka