skat_0 03.06.20, 21:03 Słuchacie starych piosenek? Tak sentymentalnie czy wspomnieniowo? Mnie naszło ostatnio na Zauche i podoba mi się parę kawałków, ktorych wcześniej nie znałam. A to wykonanie na zywo robi mi ciary 😉 youtu.be/nLBSA9-RBQQ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka_kom Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 21:11 Ja właściwie tylko słucham staroci...ostatnio tlukę moją ulubioną płytę Barbry Streisand One voice ktorą słucham od 30lat..., Zauchę uwielbiam...tak swoją drogą niezmiennie mnie zadziwia jego wygląd w stosunku do wieku...on na tym filmiku miał 42lata a ja zawsze myślałam ze był grubo po 50tce... Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 21:58 Norwooda mial 😂 ale głos jak dzwon, odkopalam go jak bratu playliste na imprezę tworzylam, tyle fajnych piosenek a znalam wcześniej raptem z 5 z Alibaba na czele 🕺 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 21:14 Starych też - ani sentymentalnie ani wspomnieniowo - po prostu mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 21:41 www.youtube.com/watch?vMDbX1zksgI Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 21:49 W Zausze kochała się moja mama. A babcia chyba w Mieczysławie Foggu. Ja natomiast kocham Freddiego, a Rami Malek jeszcze bardziej tę miłość zintensyfikował. Od razu jak się znalazłam w Stone Town wypaliłam - idziemy pod dom Bulsary. A przewodnik tylko pokiwał z politowaniem głowa w myśl - gdybym dostawał centa, ilekroć to słyszę. W każdym razie Bohemian Rhapsody mogę słuchać na okragło. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 21:52 wylacznie starocie, ostatnie nagrania z 1977 Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 21:54 To starsze ode mnie, czyli lubię 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:02 bo ja jestem strasznie monotemtyczna jesli chodzi o, hmm... muzyke rozrywkowa 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:46 ELVIS - Bridge Over Troubled Water (NEW mix! Great sound!) Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 21:59 Tę piosenkę śpiewałam moim dzieciom jako kołysankę, ale zdecydowanie wolę oryginał. Ja mam przeogromny sentyment do Solveigs sang: Marita Solberg Solveig's song Edvard Grieg Peer Gynt Nie jestem w stanie napisać, nie popadając w patos, jak ona na mnie działa i ile wspomnień wywołuje. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:42 Ale że w oryginale, czy tak im nucisz? Ja śpiewałam powolutku "Hej, sokoły", polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:03 Tak, szalone imprezy w LO m.youtube.com/watch?v=EfK-WX2pa8c Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:14 Koledze przy tym szafę w sypialni rodziców rozwalilismy, i fotel ... i policja była .... Ale się rozmarzylam. Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:10 albo: New Model Army - The Hunt Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:18 i jeszcze coś dla working class, czyli nie dla statystycznej emamy: The Pogues - DIRTY OLD TOWN HD Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:22 Uśmiech Shane'a - niezapomniany Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Muzyczne sentymenty 04.06.20, 08:06 O! A ja lecę często z The Specials, Madness i tego typu klimatami 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:22 m.youtube.com/watch?v=ZTdOMV-yTRg Płacze! Odpowiedz Link Zgłoś
str8.up Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:23 Z takich mocno starych, to zdarza mi się Brela słuchać. No i może Gainsbourga i wszelkich płyt mu poświęconych. Za to ostatnio, głównie przez to co się dzieje w US, mam fazę na NWA i Eazy'ego. To też starocie tylko z mojego dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:30 ja kocham Brassensa, Brel jakoś tak za bardzo krzyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:37 David Bowie - Port Of Amsterdam Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:23 Joy Division - She's Lost Control (Official Reimagined Video) Odpowiedz Link Zgłoś
str8.up Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:35 O, zapomniałam o Joy Division. Moje koty ich nienawidzą, więc niestety leci tylko na słuchawkach Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:37 a jak słyszę ten kawałek, to mam znowu 20 lat i żywię się kaszą gryczaną z cebulą + papierosami + wódką The Tiger Lillies - Thousand Violins Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 22:50 skat_0 napisała: > Słuchacie starych piosenek? Tak sentymentalnie czy wspomnieniowo? O tak! To chyba starość już do mnie puka > Mnie naszło o > statnio na Zauche Też do niego wracam. A ostatnio często słucham Secret Service "Oh Susie" www.youtube.com/watch?v=jZ1Naw81N2w Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 23:20 słucham starych - teraz już mało wykonawców śpiewa naprawdę, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 23:24 Ależ oczywiście jest dużo dobrych nowych wykonawców - tak jak kiedyś. p.s. a muzyki słucha się bo jest dobra a nie z sentymentu Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Muzyczne sentymenty 03.06.20, 23:38 chyba nie konca, za duzo wspomagania maja Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Muzyczne sentymenty 04.06.20, 10:53 chococaffe napisała: > Ależ oczywiście jest dużo dobrych nowych wykonawców - tak jak kiedyś. > > p.s. a muzyki słucha się bo jest dobra a nie z sentymentu racja - zasadniczo w świecie jest dużo dobrych wykonawców, ale mi chodzi o to, że promuje się wiele miernot; a ja nie należę do tych, co lubią odkrywać, męczy i nudzi mnie odsłuchiwanie muzyki, która nie daje mi przyjemności, więc zamiast poszukiwać perełek w gównie idę na łatwiznę i słucham staroci Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Muzyczne sentymenty 04.06.20, 08:17 A ja słucham mało staroci, rzadko wracam do muzyki, której słuchałam kiedyś. Wywołują wspomnienia, ale już nie te same emocje. Co byłoby w sumie dziwne po 20, 15 latach Lubię szukać nowych brzmień i zespołów, rozwijać się muzycznie, dlatego kocham miłością wielką Spotify i ich algorytmy, to niesamowite ile zespołów z mężem dzięki temu poznaliśmy, a których poznać inaczej nie mielibyśmy szans, bo w radiu - nawet rockowym - one po prostu nie istnieją, tam też jest stała playlista, od której już mnie mdli. Fajne jest też to, że odkryłam też zespoły starsze, ale w ich latach świetności mało o nich słyszałam lub w ogóle. Do dziś zachodzie w głowę, jak to się stało, że ominął mnie w latach 90. Moonspell lub The Gathering. A tak mogę sobie ich do woli odkrywać, super to jest. Do narzekaczy, że "kiedyś panie to grali, a teraz tylko sieczka": dobrej, ambitnej muzyki jest na świecie mnóstwo, tylko nie przebija się ona do mainstreamu. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Muzyczne sentymenty 04.06.20, 09:46 Do narzekaczy, że "kiedyś panie to grali, a teraz tylko sieczka": dobrej, ambitnej muzyki jest na świecie mnóstwo, tylko nie przebija się ona do mainstreamu. 1000/1000 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Muzyczne sentymenty 04.06.20, 09:50 p.s. Nie wiem jak zdefiniowac dziejszy mainstream, ale oferta jest bardziej rozproszona niż była kilkanascie/kilkadziesiat lat temu - z jednej strony trudniej bo nikt nie podaje na tacy, z drugiej strony ta wędrowka jest fascynjująca - już chyba nigdy nie chciałabym niczego dostawac "na tacy" Odpowiedz Link Zgłoś