Dodaj do ulubionych

Subiektywny ranking miast

05.06.20, 00:04
Najfajniejsze polskie miasta:

1.Kraków
2.Gdańsk
3.Wrocław
4.Szczecin
5.Poznań
6.Sopot
7.Warszawa
8. Lublin
9.Toruń
10.Bydgoszcz

A jaki jest Wasz ranking?
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 01:06
      Ale to juz było smile wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma, ale my wszędzie jesteśmy smile
      • etata Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 01:30
        "Ale to juz było smile"

O! to przepraszamsmile
        Mogę teraz wyznać, że to był raczej intuicyjny ranking, bo z w/w listy znam tylko Kraków i Warszawę (Starówka i lotnisko). Ciekawiło mnie po prostu, czy mam dobrą intuicjęsmile
        • simply_z Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 01:34
          https://teensleuth.com/blog/wp-content/uploads/2014/07/and-jesus-wept-iii-ricky-barnard.jpg
    • trampki-w-kwiatki Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 01:40
      Gdańsk!!!
    • mava Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 01:43
      mój mlody przeniosł sie właśnie z Warszawy do Wroclawia (za dziewczyną poleciał) i mowi, ze to 'zadoopie" wlaściwie.
      "Baaardzo małe", czyli wnioskuje, jak jedna dzielnica Warszawy.
      Z wiekiem (postepujacym) wole mniejsze miejscowosci. Czyli obecnie Piła, Świnoujscie. Właściwie w odwrotnej kolejnosci, szczególnie, że lato nadchodzi.
      Doceniam, obecnie bardziej, przestrzeń - taka właśnie zawsze była Piła (ta od Staszica). Rozległa, przestrzenna, z klimatycznymi miejscami wokół.
      Zaś Świnoujście milo mnie zaskoczyło kilka lat temu. wczesniej była to jakaś taka szaro-prlowska miescina nadmorska, obecnie pretenduje do kurortu ale bez "celebryckiego" zacięcia. Bardzo ladne miasto, z letnim klimatem.
      Dosyć mam wielkomiejskiego smrodu. Pracowac moze i da sie, zyc juz nie.
      • snakelilith Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 01:58
        Wrocław (293,00 km²) zajmuje ponad połowę obszaru Warszawy (517,24 km²) i ma tylko 3 razy (właściwie 2,7) mniej mieszkańców, więc z tą jedną dzielnicą Warszawy i "baaaardzo małe", to mocno przesadzasz.
        • mava Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 02:28
          nie mam zamiaru sie wykłocać....przypomne tylko, ze w tytule jest "subiektywne"
          Nie znam Wroclawia, nigdy tam nie mieszkałam. Piszę o odczuciach mlodego człowieka, który trafił z Warszawy do Wrocławia, mieszka tam i pracuje.
          I...wiki tez umiem czytać...
          Wrocław to niespełna 700 tys. mieszkańców. Tyle to dają 4 dzielnice Warszawy (z 18-tu). Różne dzielnice, z róznym zageszczeniem i powierzchnią.
          I tyle w temacie.
      • marianna1960 Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 05:30
        Zawsze było wiadomo że do życia najlepsze małe miasta.
      • pitupitt Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 10:06
        Przyznam, że jestem w głębokim szoku, że Piła, moje miasto rodzinne, zagościła na emamie😄
    • marianna1960 Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 06:02
      Żadne z tych można w nich pracować ale nie mieszkać najlepsze są małe miasteczka w pobliżu dużych miast.
      • bywalec.hoteli Re: Subiektywny ranking miast 05.06.20, 06:34
        Kiedy trzeba codziennie dojeżdżać do dużego miasta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka