Dodaj do ulubionych

Pasive-agresive na forum

12.06.20, 11:28
Piszesz cos niefajnego a na koniec smile Kurcze po co? To jest zlosliwy smile czy zeby zlagodzic przekaz?

Tak tylko pytam smile
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 11:40
      To jest pewnego rodzaju rozdwojenie jazni: pisze cos nieprzyjemnego ale w sumie nie wiem o co mi chodzi i na czym stoje. Takie ni to ni sio ni kukuryku.
    • trampki-w-kwiatki Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 11:55
      A może to żart był?
      • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 12:06
        Jak zart trudny do zrozumienia, niewybredny jakis na przyklad, to mozna puscic oko wink
        podkreślic wężykiem sie nie da.
    • 1matka-polka Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 12:22
      To jest zlosliwe.
      • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 14:45
        1matka-polka napisała:

> To jest zlosliwe.

Na zlosliwe to sa inne emoty, chociazby jezor do pasa tongue_out
        • memphis90 Re: Pasive-agresive na forum 13.06.20, 10:10
          A dla mnie 😜 to jest żartobliwe...
      • morgen_stern Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 15:09
        I robisz to nagminnie.
        • 1matka-polka Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 15:50
          😊
    • cauliflowerpl Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 14:38
      To jest dupochron.
      "Jak sie do mnie przyczepisz za to, co napisalam, to Ci powiem, ze przeciez ja w dobrej wierze no co ty emotka nie widzialas?"
      • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 14:48
        > To jest dupochron.

Dupochron dla slabeuszy co to by chcieli, a boja sie byc active agresive.
        • piesiedwa Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:22
          Hehe dobre
      • bi_scotti Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 14:52
        Wszystkie watpliwosci zawsze na korzysc oskarzonego wink Ergo, zakladam, ze medium (forum/screen/typing/online connection) ma zasadnicze ograniczenia, jest niedoskonale wiec wiekszosci z nas trudno jest przekazac wszystko "co pomysli glowa" bez naturalnego wsparcia with body language. Emoticons tez sa skrajnie ograniczone no i nadmierne ich uzywanie powoduje czasem more confusion. Dopoki ktos nie rzuca miesem czy nie przyczepia sie just because, staram sie jak wyzej … na korzysc wspol-dyskutanta. Osobiscie wiekszy mam problem z tolerancja dla pewnych pogladow wyrazanych w zawoalowany sposob (a czasem i bez woalki - casus pewnej "Zofii"), ktore nie sa moderowane a, moim zdaniem, sa zwyczajnie spolecznie szkodliwe i niebezpieczne. Life.
        • nuclearwinter Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 15:00
          Wolność wyrażania opinii pod warunkiem, że są zgodne z twoimi opiniami? Czyli mówiąc wprost marzy ci się cenzura na forum.
          • bi_scotti Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 15:12
            nuclearwinter napisała:

> Czyli mówiąc wprost marzy ci się cenzura na forum.

Marzy mi sie porzadna moderacja, ktora bedzie konsekwentnie usuwac posts zawierajace tresci promujace nienawisc, nietolerancje, racism, antisemitism i rozne inne "isms", ktore sa zwyczajnie niebezpieczne. Gdy czytam niektore wpisy, nieodmiennie przypomina mi sie nawolywanie w rwandanskim radio do "scinania wysokich drzew" tudziez lament, ze "the graves are not yet full" - czasem ciarki przechodza. Czy to nazwiemy cenzura, czy moderacja, czy self-preservation, potrzeba jest zawsze ta sama - chronic slabszych. Life.
            • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 16:02
              > Marzy mi sie porzadna moderacja, ktora bedzie konsekwentnie usuwac posts zawierajace tresci promujace
              > nienawisc, nietolerancje, racism, antisemitism i rozne inne "isms", ktore sa zwyczajnie niebezpieczne.

Dokladnie o to chodzi. Takie wlasnie tresci powinny wylatywac w kosmos a autor dostawac bana.
              • snakelilith Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 16:23
                A mnie się marzy, by na tym kobiecym forum tępiona była bezwzględnie mizoginia, czyli pogardliwe teksty na temat kobiet, zwłaszcza męskiego autorstwa. Jak na razie bowiem teksty opisujące praktyki korzystania z usług oralnych prostytutek opisanych w taki sposób jak niżej przez użytkownika bigzaganiacz (plus inne) są tolerowane, a moderacja nie reaguje:
                Ale co wyszlo ?
                Przed wyjsciem na miasto zasadnym jest podac w paszczu i to za 20e, wtedy jest sie wyluzowanym w pubie czy klubie i mozna sobie z paniami rozmawiac bez cisnienia a plus Najwiekszy srednio wygladajace odpadaja na wejsciu bo jak wspomnialem cisnienia nie ma

A jak zwróci mu się uwagę, to odpowiada tak:
                Wylacznie zeby sie posmiac takze nie rob sobie nadziej za stara jestes
                albo tak:
                Nie rozmieszaj mnie zebym sobie mial brac garba na plecy na stale
                Jak cos zaczyna piepszyc od rzeczy kop w dupsko i sie jakas nastepna znajduje
                Wiec mozliwe ze jakas placze nocami w poduszke ale co zrobic life

I moderacja nadal uważa, że to normalny styl rozmowy z kobietami. uncertain
                • nuclearwinter Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 16:33
                  A dobra, takie coś jak snake przytaczasz, to jakiś faktycznie ściek, w dodatku napisany totalnym bełkotem 😕 to bym faktycznie wywaliła w kosmos, bo trudno to nawet nazwać dyskusją a nawet koło składnej wypowiedzi nie stało. Chociaż i tak nie wiem, czy nie lepiej ignorować albo wygaszać takie coś.

Bronię się zawsze przed cenzurą, bo uważam, że niebezpiecznie jest pozwalać innym na decydowanie co powinniśmy czytać i co wiedzieć. Jestem za tym by tej cenzury/moderacji było jednak jak najmniej.
                  • snakelilith Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 19:06
                    Nie jestem zdania, że wygaszanie takich osobników jest dobrą strategią. Uważam, że tacy ludzie powinni dostać bana na tym forum.
                    • szalona-matematyczka Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 19:10
                      Bana to powinnas dostac ty. Po co kopiujesz niecenzuralne wypowiedzi tego osobnika i po raz wtory zamieszczasz je.na forum? Tak ci sie ten rynsztokowy jezyk spodobal?
                      • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 19:27
                        Chyba zwariowalas Szalona.
                        Po to by uzmyslowic niedowiarkom o co ten szum.
                        • snakelilith Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 19:35
                          Szalona rzuca się bo ma za małą główkę, by cokolwiek z tego co napisałam zrozumieć. O tym, czy jakaś wypowiedź jest niecenzuralna decyduje tu ciągle moderacja i dopóki moderacja tych wypowiedzi nie skasała w oryginalnym wątku (ciągle wiszą w wątku tanebo) nie widzę powodu, dla którego ja nie mogłabym ich cytować i o nich przypomniać.
                          • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:06
                            Szalona kiepsko strzela.
                            Kartke jej wywiesze, moze pomoze:
                            https://thumbs.dreamstime.com/z/don-t-shoot-messenger-message-recycled-paper-note-pinned-cork-board-concept-image-52024841.jpg
                            • snakelilith Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:33
                              Nie pomoże. Szalona strzela do mnie z zupełnie innego powodu. Z czystej i bezinteresownej zawiści. big_grin
                              • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:44
                                > Szalona strzela do mnie z zupełnie innego powodu. Z czystej i bezinteresownej zawiści.

To widac - taki atak ni z gruszki ni z pietruszki, kompletnie bez sensu. Ratlerek lepiej by to zagral.
                              • szalona-matematyczka [...] 13.06.20, 10:49
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • szalona-matematyczka Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 19:12
                  Snake,przestan kopiowac niecenzuralne wypowiedzi. Po co to robisz?
                  • fitfood1664 Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 19:21
                    jak ja się cieszę że wygasiłam niektóre osoby, dużo szamba sobie tym oszczędziłam
                    • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 19:31
                      Wygaszanie to tak jak zamknac oczy i problem zniknie, lub zamiatanie pod dywan i juz czysto.
                      To nie jest chwalebna postawa. Ze swinstwem moralnym trzeba czynnie walczyc .
                      • fitfood1664 Re: Pasive-agresive na forum 13.06.20, 00:44
                        e, mnie się nie chce, mam swoje problemy, tu przychodze się rozerwać, a niektóre nicki są strasznie natarczywe, jedyny sposób to wygasić
                • bywalczyni.hosteli Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:40
                  czemu ten bigćwok za takie wypowiedzi nie dostał bana?
                  • snakelilith Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:46
                    Nie tylko nie dostał bana, ale jego wypowiedzi ciągle wiszą. Albo wisiały, bo nawet nie chce mi się już sprawdzać. Moderacja wycięła tylko co mocniejsze wpisy, a te zostały. Nie wiem dlaczego tak jest, ale podejrzewam, że jest to smutną konsekwencją wygaszania chamów, nie ma komu reagować. A to są moim zdaniem grzechy o wiele poważniejsze od desperackich bluzgów bergamotki, na której wpisy zlatuje się zawsze chmara "sprawiedliwych". Jak widać, jednak ślepych na jedno oko.
                    • chatgris01 Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:47
                      Pewnie go mają wygaszonego (jak ja).
                      • snakelilith Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:55
                        Ja "nieprzyjaciół" też mam, ale nie zaznaczyłam opcji "niewidzenia" wpisów, więc pokazują mi się na szaro, bez opcji odpowiedzi. To dla mnie lepiej dla czytelności forum i widzę, że ciągle ktoś tym typom odpowiada, więc problem istnieje.
                      • mid.week Re: Pasive-agresive na forum 13.06.20, 10:08
                        tez go mam wygaszonego (póki co)...
                    • szalona-matematyczka [...] 13.06.20, 10:51
                      • bywalec.hoteli [...] 15.06.20, 17:05
              • malgosiagosia Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 17:16
                asia.sthm napisała:

> > Marzy mi sie porzadna moderacja, ktora bedzie konsekwentnie usuwac posts
                > zawierajace tresci promujace
                > > nienawisc, nietolerancje, racism, antisemitism i rozne inne "isms", ktore
                > sa zwyczajnie niebezpieczne.
                >
                > Dokladnie o to chodzi. Takie wlasnie tresci powinny wylatywac w kosmos a autor
                > dostawac bana.
                >
                A kto bedzie decydowal, co jest rasizmem, co jest juz nienawistne, co jest antysemityzmem?
                • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 17:57
                  > A kto bedzie decydowal, co jest rasizmem, co jest juz nienawistne, co jest antysemityzmem?

Kazdy porzadny czlowiek wie czym jest rasizm i inne paskudztwa - ty moze wygoogluj sobie malgosiu jesli nie wiesz.
                  I nie kombinuj pod gorke.
                  • malgosiagosia Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 18:05
                    asia.sthm napisała:

> > A kto bedzie decydowal, co jest rasizmem, co jest juz nienawistne, co jes
                    > t antysemityzmem?
                    >
                    > Kazdy porzadny czlowiek wie czym jest rasizm i inne paskudztwa - ty moze wygoog
                    > luj sobie malgosiu jesli nie wiesz.
                    > I nie kombinuj pod gorke.

OK. Przyklad 1 - o rasizmie.

Bardzo bym nie chciala, aby moja corka zamieszkala w "murzynskim" getto.

Czy to jest rasizm?
                    • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 18:09
                      Kombinujesz malgosiu, a prosilam.
                      • malgosiagosia Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 18:22
                        asia.sthm napisała:

> Kombinujesz malgosiu, a prosilam.

big_grin, tak prosze ciociu, ciocia prosila. big_grin

Ale do rzeczy. Pytam przyzwoitego czlowieka, czy powyzsze oswiadczenie, to rasizm.
                        • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 18:31
                          Wiec przyzwoity czlowiek odpowie ci pytaniem: Czy chcialays aby corka mieszkala w jakimkolwiek getto?
                          • malgosiagosia Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 18:35
                            asia.sthm napisała:

> Wiec przyzwoity czlowiek odpowie ci pytaniem: Czy chcialays aby corka mieszkal
                            > a w jakimkolwiek getto?
                            >
                            W Nowym Jorku, na Brooklinie jest "getto" zydowskie. Czyzbys nie chciala, aby Twoja corka tam zamieszkala?
                            • wtop.ek Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 18:45
                              Tylko, że to "getto" to dzielnica, gdzie ortodoksyjni Żydzi mieszkają obok siebie dobrowolnie, właśnie dlatego, że to im odpowiada.

I jest to tylko niewielka część społeczności żydowskiej w Stanach. Reszta bez problemu kupuje domy w zamożnych "białych" dzielnicach.

Taka niewielka róznica w stosunku do np. getta warszawskiego big_grin
                              • malgosiagosia Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 19:12
                                wtop.ek napisał:

> I jest to tylko niewielka część społeczności żydowskiej w Stanach. Reszta bez p
                                > roblemu kupuje domy w zamożnych "białych" dzielnicach.

Tak, w "bialych" dzielnicach, bron Boze w "czarnych".
                            • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 18:48
                              Powiedz tak: Bardzo bym nie chciala, aby moja corka zamieszkala w dobrej dzielnicy.

Odczep sie od getta i nie zawracaj juz glowy porzadnemu czlowiekowi.
                              • bywalec.hoteli Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 18:50
                                Komu? smile
                              • malgosiagosia Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 18:58
                                asia.sthm napisała:

> Powiedz tak: Bardzo bym nie chciala, aby moja corka zamieszkala w dobrej dzielnicy.

A co to jest ta DOBRA dzielnica? Kto tam mieszka, a raczej, kto nie mieszka w doberj dzielnicy?

> Odczep sie od getta i nie zawracaj juz glowy porzadnemu czlowiekowi.

Bardzo niegrzecznie do mnie mowisz porzadny czlowieku.
          • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 16:09
            > Czyli mówiąc wprost marzy ci się cenzura na forum.

To jest chwyt wymierzony ponizej pasa jednak swiadczy tylko niezrozumieniu czym sa zabronione prawnie tresci i przemycanie ich na porzadne forum porzadnego portalu.
            Wywijanie slowem "cenzura" ma sluzyc rozmydlaniu prawdziwego problemu.
            • nuclearwinter Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 16:26
              Chyba w takim razie nie wiem o jakich zabronionych prawnie treściach mówisz - nawoływanie do zabicia kogoś? Nie zetknęłam się nigdy z czymś takim na tym forum, może nie natrafiłam. A nie, przepraszam, tanebo miał parę takich tekstów, że oczy mi wyszły z orbit jak przeczytałam, jak będę mieć czas, to spróbuję znaleźć (o ile wiszą jeszcze).

Bo wiesz, niektórzy chętnie by szafowali banami jak tylko ktoś ma odrobinę inne poglądy od nich. Tego nie poprę nigdy.
              • asia.sthm Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 16:56
                >Chyba w takim razie nie wiem o jakich zabronionych prawnie treściach mówisz - nawoływanie do zabicia >kogoś?

Owszem, o posrednie a nawet bezposrednie nawolywanie do zabicie okreslonych grup ludzi. Glownie jednak chodzi mi o wyrazanie obrzydliwych rasistowskich wypowiedzi nasiaknietych nienawiscia i ponizaniem, naziolskich apeli i paskudnych okreslen pod adresem uchodzcow.

I zapewniam, nie szafowanie banami za odrobine inne poglady mialam na mysli. To by bylo glupie, nie?
        • bywalczyni.hosteli Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:38
          Zgadzam się z biscotti, zaskakuje mnie tolerancja dla nienawiści rasowej, płciowej, seksualnej wśród moderacji. Równie dobrze trzyma się mizoginia, poniżanie kobiet i spamowanie blogaskow. Naprawdę warto przymykac na to oko?
          • snakelilith Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:49
            Nie wiem kim jesteś, znaczy jaki stary nick ukrywa się pod tym cudownym nowym, ale masz całą moją sympatię. smile Szczerze. Mam nadzieję, że nigdy się nie pokłócimy. wink
          • pade Re: Pasive-agresive na forum 13.06.20, 10:30
            bywalczyni.hosteli napisała:

> Zgadzam się z biscotti, zaskakuje mnie tolerancja dla nienawiści rasowej, płcio
            > wej, seksualnej wśród moderacji. Równie dobrze trzyma się mizoginia, poniżanie
            > kobiet i spamowanie blogaskow. Naprawdę warto przymykac na to oko?

Ja na to oka nie przymykam, swoje zdanie wyraziłam wiele, wiele razy. I co się zadziało? Wielkie nic.
            Zawsze są chętne do dyskusji, nierozumiejące, nieogarnięte i takie, którym to absolutnie nie przeszkadza. W realu pewnie się śmieją rozkosznie z obleśnych żartów wujka Zdziśka.
            • pani_tau Re: Pasive-agresive na forum 15.06.20, 19:09
              Mnie te dyskutujace z oblechami odpowiedziały, że mają do tego prawo i nic mi do tego.
    • nuclearwinter Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 14:48
      Ja też tego nie lubię, to jest takie wbijanie szpileczki ze słodkim uśmieszkiem a jednocześnie asekuracja - że no jestem złośliwa, ale to taki żarcik, hihi. Natomiast zdarza mi się czasem reagować na niektóre głupoty wybuchem śmiechu (😀), jak coś jest tak durne, że aż śmieszne, no ale nawet nie próbuję wtedy udawać, że chciałam być grzeczna i miła.
    • ylisse Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 15:00
      "Piszesz cos niefajnego a na koniec smile Kurcze po co? "

najczesciej po to zeby zdjac z siebie odpowiedzialnosc za to, ze bylo sie niemilym.
      Mozna "darmowo" byc niemilym, wstretnym i dodatkow zrzucic odpowiedzialnosc na innych
      "to zart tylko byl, nie masz poczucia humoru" "nie doceniasz ironii" " ironia jest checha ludzi inteligentnych" itp.

jak zwykle najwiekszymi palantami sa zawsze najwieksi tchorze
    • saszanasza Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 16:11
      tu chyba chodzi o sarkazm
      • ichi51e Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 16:42
        Sarkazm to jest to suspicious
        • fitfood1664 Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 19:15
          ja nie wiem jak ty wstawiasz takie cuś, założę się że wiele innych osób też nie wie
          • al_sahra Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:45
            suspicious

Tak: dwukropek znak większości.
            Emotikonki można zawsze rozszyfrować klikając na “Cytuj” - w cytowanym tekście pokaże się oryginał:

• fitfood1664 Re: Pasive-agresive na forum 13.06.20, 00:42
              o, dzięki, człowiek uczy się przez całe życie
              teraz będę więcej min strzelać, bo w prawdziwym życiu jestem strasznie miniasta, żadna tam poker face
        • memphis90 Re: Pasive-agresive na forum 13.06.20, 10:36
          To jest sarkazm???
    • fornita111 Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 17:11
      Nie wiem jak inni, ja sie po prostu ciesze, jak komus cos wrednego napisze smile smile smile wink
      • bywalczyni.hosteli Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:32
        nie popieram ale rozumiem big_grin
      • piesiedwa Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 21:43
        Hahaha az mnie brzuch rozbolal smile))))))
      • mid.week Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 22:04
        big_grin
    • chatgris01 Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 19:31
      U mnie różnie- sarkazm, złośliwy uśmiech, kpina, albo ukazanie rozśmieszenia wypowiedzą, na którą odpowiadam.
      Swoich przekazów nie łagodzę suspicious
    • mid.week Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 22:03
      to może być sarkazm/ironia
    • bywalczyni.hosteli Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 22:13
      Dziękuję snakelilith, owszem, pisałam na forum pod starym nickiem, ale ani nie byłam zbyt aktywna ani wyróżniająca się. Na nicka dostałam bana, śmiem twierdzic, iż na wyrost, ale najwyraźniej moderacja woli by na forum było więcej treści Dziękuję snakelilith, owszem, pisałam na forum pod starym nickiem, ale ani nie byłam zbyt aktywna ani wyróżniająca się. Na nicka dostałam bana, śmiem twierdzic, iż na wyrost, ale najwyraźniej moderacja woli by na forum było więcej treści rasistowskich, ksenofobicznych i zapytań bywalca o seks tudzież o "dobre rzniecie" (vide: dzisiaj tj.12.06.2020 , g. 21:20). forum.gazeta.pl/forum/w,567,170069471,170069471,Wreszcie_po_prawie_4_miesiacach_.html?p=170073583
      A kłócić mam nadzieje, ze z nikim nie będę, nie tego wbrew pozorom tu szukam smile Pozdrawiam Cię serdecznie
      • bywalczyni.hosteli Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 22:14
        Źle mi się podpielo i zdublowalo, ale raczej zrozumiałe
      • snakelilith Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 22:31
        😘
    • al_sahra Re: Pasive-agresive na forum 12.06.20, 22:17
      Ja używam smile w sytuacji, w której uśmiechnęłabym się w realu. Ale uśmiech nie zawsze musi oznaczać przyjazne uczucia.

Pasywno-agresywne nie są te osoby, które umieszczają śmiejące się emotikonki, ale takie, które pod pozorem neutralnej dyskusji sączą jad. Na szczęście są też zwykle mało inteligentne, więc ich intencje widać na pierwszy rzut oka i można sobie wygasić. Naprawdę inteligentny rozmówca może być złośliwy, sarkastyczny, nawet agresywny, ale zwykle nie będzie passive-aggressive. To jest broń słabych (również na umyśle).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka