Dodaj do ulubionych

Fotelik do Navary

25.05.12, 14:11
Chcialam zapytac, jaki fotelik polecilibyscie do Nissana Navary '05 dla dziecka poltorarocznego. Corka wazy okolo 12,5 kilo, ma pewnie ze 82 cm wzrostu.
W drugim samochodzie, ktory mamy (Nissan Micra) jezdzi w Besafe montowanym na pasach. Navara ma Isofix, wiec myslalam, zeby kupic tez BeSafe'a, tylko na Isofix - czy jego montowanie jest tak samo skomplikowane jak tego na pasach? Bo jednak fajnie by bylo miec mozliwosc wyjecia tego fotelika sprawniej niz tego montowanego na pasach. No i mamy teraz skore na siedzeniach - nie wiem, czy ona sie od fotelika bardzo nie zniszczy - wiec polecajac fotelik od razu poleccie podkladke pod niego wink
Aha, mieszkamy w Wielkiej Brytanii, nie wiem, czy to robi roznice jezeli chodzi o dostepnosc fotelikow.
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: Fotelik do Navary 25.05.12, 15:28
      jesli montaz skomplikowany to obstawiam ze macie combi lub kida? combi na isofixie jest banalny w montazu, maja tez w ofercie skorzane pokrowce pod fotelik i na oparcie (jako calosc). pokrowiec wyglada ok, ale nie wiem jak bedzie wygladac kanapa po 3latach. jesli skora to tylko isofix, bo fotele montowane pasami na skorzanej tapicerce maja tendnecje do slizgania sie.
      • illegal.alien Re: Fotelik do Navary 25.05.12, 16:11
        O ile dobrze pamietam, to kombi smile W kazdym razie tylem, montowane na pasach tych trzypunktowych, ze smieszna noga i jeszcze przywiazane do przedniego fotela dodatkowym pasem, a dziecko przed nosem ma taka petle z rury.
        No to chyba zdecydujemy sie na combi na isofixie z pokrowcem na kanape. W ramach oszczedzania skory mozna by ten fotelik co jakis czas przestawiac z prawa na lewo i odwrotnie, chociaz nie wiem, czy dzieki temu nie zepsujemy dwoch siedzen zamiast jednego wink
        • kwap666 Re: Fotelik do Navary 25.05.12, 16:18
          to napewno combi. nie wiem na ile pomoze takie przestawianie, ale chetnie poznam wyniki za pare lat wink tak niestety jest, ze skora i foteliki dzieciece nie ida w parze.
          • illegal.alien Re: Fotelik do Navary 25.05.12, 16:46
            Welur niestety tez nie bardzo, patrzac jak bardzo zgnieciona jest kanapa w naszej mikrze.
            W ogole dzieci i samochody to kiepskie polaczenie wink
            • konwalia-82 Re: Fotelik do Navary 26.05.12, 15:52
              a combi na pasach na skórze da radę czy nie w takim razie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka