ewa_2009 13.06.20, 20:20 Macie jakieś super patenty na oczyszczanie ubrań z kociej długiej sierści? Rolkę oczywiście znam, ale może coś skuteczniejszego? Coś mi chodzi po głowie, że składało się coś do pralki (nie kota). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 20:23 suszarka dobrze zbiera przedmuchuje na programie 'zimne' kocie koce przed praniem jak na szybko to wilgotna dlon lub szorstka wilgotna gabka i nie rolka a takie ustrojstwo z zooplusa (rolka i szczotka) silikonowe Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_2009 Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 20:39 o tym piszesz? ustrojstwo Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 20:49 nie, o tym, ale widze, ze juz nie w sprzedazy Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 20:49 nie ma byly duze i male Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 20:57 A zwykła szczotka do ubrań z dobrej sierści będzie pomocna? Mam jedną do płaszcza, czasem rolką, czasem szczotką. Fakt, nie żeby płaszcz był wytarzany w kociej sierści - koce kotki są nie do odkłaczenia (bębnowej nie mam i się nie zanosi). Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 22:48 nie wiem, zwyklej szczotki nie uzywalam, ciuchy 'wyjsciowe' nie sa oklaczone, najbardziej jedna moja kurtka ale taka jej uroda, sciaga wszelkie paprochy z powietrza co do kocy, to czesto przeczesuje kocie narzuty, poduszki taka druciana szczotka: allegro.pl/oferta/gesta-szczotka-grzebien-profilowana-dla-psa-kota-d-8545624948 wybor przypadkowy, im wieksza tym lepsza a dywan najlepiej sie czysci... duzym furminatorem, na kolanach, wychodzi jak nowy, nic tak nie zbierze klakow Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 20:25 Suszarka bębnowa. NIC nie odkłacza lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 21:08 A jeszcze, jak na szybko-mokra rękawiczka z latexu (kuchenna np.). Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: kocia sierść - jak usunąć? 29.06.20, 07:54 O, to dobra wiadomość, bo właśnie się przymierzam do zakupu. A te kłaki nie zapychają bębna? Gdzie się zbierają? Jest tam jakiś filtr, który się czyści? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: kocia sierść - jak usunąć? 29.06.20, 09:02 Są filtry przy i na drzwiczkach, z których się zgarnia po każdym cyklu, i filtr wewnętrzny, który się przepłukuje prysznicem co parę miesięcy, w bębnie nic się nie zbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 20:37 Gumowa rękawica do odkłaczania. Są też takie rzepowe kulki do wrzucania do pralki, średnio je lubię, wolę tę gumową rękawiczkę już. No i tak jak piszą dziewczyny, suszarka bębnowa, najlepszy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 21:36 Musze, bo sie udusze - zlizać i kłaczka odkrztusić, jak kot Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 22:34 Zwykły mokry zmywak kuchenny Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: kocia sierść - jak usunąć? 13.06.20, 23:56 Co prawda nie do ubran, bo to za duze, ale do mebli/kocy/dywanow polecam chom chom Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: kocia sierść - jak usunąć? 14.06.20, 00:02 o, dzieki, jak tylko poczta u mnie ruszy to sobie kupie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: kocia sierść - jak usunąć? 14.06.20, 07:55 Zgadzam się, i wałek, i ta "szczotka" zbierają świetnie, walka używam też do spodni czy koszulek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulek123x Re: kocia sierść - jak usunąć? 29.06.20, 07:21 Jeżeli chodzi o kanapę to gumowa rękawiczka, natomiast z dywanów i podłóg świetnie zbiera sierść moja roomba. Włączam ją raz na dwa dni i pomaga utrzymać dom w czystości. Odpowiedz Link Zgłoś