Dodaj do ulubionych

Umeczylam się.

28.06.20, 16:42
Właśnie wracamy z 4 dniowego pobytu nad morzem.
Zainspirowana wcześniejszym wątkiem o wyjazdach za granice chciałam podzielić się moimi przemyśleniami, które brzmią nastepujaco:
Trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby twierdzić, że wakacje w Polsce są bezpieczniejsze niż wakacje za granicą.

Podróżujemy kamperem, co pozwoliło nam na odwiedzenie w 4 dni 4 miejscowości turystycznych.
Stragany pelna para, maseczki sporadyczne.
W kolejce po lody stoi człowiek na człowieku, nie ma mowy o żadnych odstępach.
W większych i lepszych restauracjach kelnerzy w miasteczkach.
W budzie z zapiekankami pani w rękawiczkach robi jedzenie i w tych samych rękawiczkach bez dezynfekcji wydaje resztę.
Na plażach w miarę, ale plazowalismy poza miejscowościami turystycznymi.
Jestem załamana podejściem ludzi.
Tak ciężko spacerować 2 metry za innymi?
Obserwuj wątek
    • little_fish Re: Umeczylam się. 28.06.20, 16:48
      Jak wyobrażasz sobie spacerowanie w tłumie z zachowaniem odległości 2 metrów? Co do maseczek i kolejek się zgadzam.
      I nie uważam, że wakacje w Polsce są bezpieczniejsze, ale w aktualnej sytuacji generują mniej potencjalnych komplikacji
    • chococaffe Re: Umeczylam się. 28.06.20, 16:50
      Każdy spędza czas jak chce - może w kolejkach, bez odstępu itd - bez względu gdzie to jest. Problem polega na transporcie. W publicznym (zagęszczenie kilka godzin) może być nieciekawie. Poza tym jest mniejsze ryzyko, że nie dostaniesz się do domu znad morza niz zza jakiejś granicy (z powodu kwarantanny, itp)
      • garnek_pieprzu Re: Umeczylam się. 28.06.20, 17:18
        chococaffe napisała:

> Każdy spędza czas jak chce - może w kolejkach, bez odstępu itd - bez względu gd
        > zie to jest.
        >
        Bzdura.
        Ma być odstęp zachowany i koniec.
        Tam gdzie mają być maseczki to mają być maseczki, a nie jak kto chce
        • chococaffe Re: Umeczylam się. 28.06.20, 19:54
          Miałam na myśli to, że TY możesz dołączyć do takiej kolejki lub nie. Ja nie dołączam, bo wkurza mnie, że ludzi nie rozumieją nawet tak prostej rzeczy jak odległość.
          • garnek_pieprzu Re: Umeczylam się. 28.06.20, 20:49
            chococaffe napisała:

> Miałam na myśli to, że TY możesz dołączyć do takiej kolejki lub nie. Ja nie doł
            > ączam, bo wkurza mnie, że ludzi nie rozumieją nawet tak prostej rzeczy jak odle
            > głość.
            >
            Ja dołączyłam, bo syn loda chciał 😁 ale stałam 2 metry za ostatnimi. Niestety , za mną już państwo nie mieli ochoty zachować odstepu, grzecznie zwróciłam im uwagę, trochę się posmieli i poprychali ale się odsuneli
            • novembre Re: Umeczylam się. 30.06.20, 09:13
              Zawsze w takiej sytuacji mnie korci, żeby zakasłać.
              big_grin
    • andaba Re: Umeczylam się. 28.06.20, 17:17
      garnek_pieprzu napisała:

> Tak ciężko spacerować 2 metry za innymi?

Czasem mogłoby deptaka braknąć...

• n4rmoorr Re: Umeczylam się. 28.06.20, 17:25
        andaba napisała:

> garnek_pieprzu napisała:
        >
        > > Tak ciężko spacerować 2 metry za innymi?
        >
        > Czasem mogłoby deptaka braknąć...
        > Myślę że ludzie są bezmyślni .Być może się mylę.Na jesień zaostrzenia wrócą.
        >
        • andaba Re: Umeczylam się. 28.06.20, 17:37
          Bezmyślni są ci, którzy mając problemy lękowe w temacie zakazenia jadą pod koniec czerwca nad morze.
          • alpepe Re: Umeczylam się. 28.06.20, 18:01
            amen
          • milva24 Re: Umeczylam się. 29.06.20, 22:46
            No dokładnie.
            • waleria_s Re: Umeczylam się. 30.06.20, 03:03
              Też się podpiszę.
          • ana119 Re: Umeczylam się. 30.06.20, 07:25
            Amen
    • n4rmoorr Re: Umeczylam się. 28.06.20, 17:24
      Na wszelki wypadek zrób sobie test na koronawirusa. W sklepie przy kasie odgradzam się wózkiem.Bo wchodzą na plecy .
      • anika772 Re: Umeczylam się. 28.06.20, 20:01
        n4rmoorr napisał(a):

> Na wszelki wypadek zrób sobie test na koronawirusa. W sklepie przy kasie odgrad
        > zam się wózkiem.Bo wchodzą na plecy .

Po co, żeby wylądować na kwarantannie?
    • cosmetic.wipes Re: Umeczylam się. 28.06.20, 17:26
      Wakacje w Polsce mogą być bezpieczniejsze jedynie pod względem logistycznym. W sensie zamknięcia granic czy kwarantanny po powrocie.
    • kosmos_pierzasty_x Re: Umeczylam się. 28.06.20, 17:44
      Po co w takie miejsce pojechałaś, a teraz się dziwisz, że jest jak jest. My byliśmy na Polesiu, Roztoce, w tych okolicach super. Pięknie, ludzi mało, problemu z zachwaniem dystansu żadnego. Rok temu byliśmy m.in. na Wolinie. Ok, raz zabrałam dziecko do Międzyzdrojów na gofry, po bursztyny i przepłynąć się statkiem, ale tak to poza zwiedzaniem (bez tłumów w lipcu) dzika plaża nad morzem plus jezioro pod domem. Świetnie. W Twoim przypadku, jak piszesz, to jakby iść do McDonalda i dziwić się ze serwują burgery, a nie wołowinę po burgundzku.
      • little_fish Re: Umeczylam się. 28.06.20, 17:50
        4 turystyczne miejscowości w 4 dni nad polskim morzem umęczyłyby mnie i bez covida
        • kosmos_pierzasty_x Re: Umeczylam się. 28.06.20, 17:58
          My lubimy takie tempo, ale po co wjeżdżać do 4 miejscowości tzw. turystycznych nad Bałtykiem to nie pojmuję.
          • little_fish Re: Umeczylam się. 28.06.20, 18:07
            No to mi chodzi, nie o tempo. Jadąc kamperem, mając możliwość zatrzymać się dosłownie wszędzie, ludzie wybierają turystyczne miejscowości i się dziwiom tłumom i oblężeniu
        • taki-sobie-nick Re: Umeczylam się. 28.06.20, 22:23
          Nawet jedna.
    • anika772 Re: Umeczylam się. 28.06.20, 20:00
      Na własne życzenie... Skoro macie kampera do dyspozycji, to przecież mogliście się zatrzymać na odludziu, a nie w 4 turystycznych miejscowościach, w których tłumy to żadna niespodzianka (a Wy byliście jego częścią)
      Urlop w Polsce jest bezpieczniejszy pod względem logistycznym (ewentualna kwarantanna), i tylko tyle.
    • ira_08 Re: Umeczylam się. 28.06.20, 20:09
      A kto twierdzi że bezpieczniejsze pod względem epidemiologicznym? Bezpieczniejsze o tyle, że nie odwołają ci lotu, nie zamkną granic i nie wsadzą na kwarantannę po powrocie.
    • taki-sobie-nick Re: Umeczylam się. 28.06.20, 22:17
      To siedź w chałupie. Nikt już nie wierzy w straszną pandemię.
    • taki-sobie-nick Re: Umeczylam się. 28.06.20, 22:18
      Tak ciężko spacerować 2 metry za innymi?

Tak. Nie mam ochoty na cyrk związany z pseudopandemią.
      • little_fish Re: Umeczylam się. 28.06.20, 22:20
        A tak serio - w pierwszy wakacyjny weekend, z piękną pogodą w miejscowościach turystycznych nad Bałtykiem może być trudno zachować 2 metry odległości
    • taki-sobie-nick Re: Umeczylam się. 28.06.20, 22:20
      Skoro macie kamper, trzeba było nocować w małych miejscowościach, w których ludzie chodzą 2 metry za innymi, bo jest ich niewiele.

• garnek_pieprzu Re: Umeczylam się. 29.06.20, 19:38
        taki-sobie-nick napisała:

> Skoro macie kamper, trzeba było nocować w małych miejscowościach, w których lud
        > zie chodzą 2 metry za innymi, bo jest ich niewiele.
        >
        Tak też nocowalismy, ale natychmiast zadupiach nie było lodów z automatu 2😜
        • taki-sobie-nick Re: Umeczylam się. 29.06.20, 22:01
          Och biedactwo ty moje.
        • little_fish Re: Umeczylam się. 29.06.20, 22:48
          Mając inne możliwości pchałaś się w tłum, dziwiąc się, że on tam jest. 🙈
          • beverlyja90210 Re: Umeczylam się. 30.06.20, 01:12
            Hhahah
    • danaide Re: Umeczylam się. 29.06.20, 21:35
      Na placu Zbawiciela podobnie. Nowa normalnośćbig_grin
    • afro.ninja Re: Umeczylam się. 30.06.20, 08:58
      Wczoraj bylam w urzędzie. Pani sobie paluszkj zwilzyla slina, zeby mi podac dwie kartki papieru. Śmiechłam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka