12.07.20, 10:26
Czy ktoś z Was był w Bułgarii na wakacjach? albo wybiera sie w tym roku? Ja ze wzgledu na to, ze Bługaria jest tania a funduszy w tym roku brak nie mam zdecydowałam się na ten kierunek. Czy lepiej juz spedzic wczasy w Polsce?
Obserwuj wątek
    • gragi_tara Re: Bułgaria 12.07.20, 15:37
      Ja byłam 2 lata temu i było super. Jest dużo taniej niż w Polsce. Ładna pogoda, ciepłe morze , piękne plaże. Pyszna kolacja dla dwóch osób, do tego piwo albo wino i nie zapłacisz więcej niż 100 zł. Ja bym chętnie pojechała jeszcze raz.
      • bergamotka77 Re: Bułgaria 12.07.20, 21:38
        gragi_tara napisała:

> Ja byłam 2 lata temu i było super. Jest dużo taniej niż w Polsce. Ładna pogoda
        > , ciepłe morze , piękne plaże. Pyszna kolacja dla dwóch osób, do tego piwo albo
        > wino i nie zapłacisz więcej niż 100 zł. Ja bym chętnie pojechała jeszcze raz.

W Polsce tez tyle zapłacisz wink
        • gragi_tara Re: Bułgaria 12.07.20, 22:19
          Chyba za sam alkohol😂 A chodziliśmy po różnych polecanych w necie restauracjach i zamawialiśmy np 4 różne dania czyli sałatka, makaron, krewetki i jakieś mięso. Uczta na cały wieczór. W Polsce cztery piwa to już 40 zeta. Tam piwo w knajpie to 4 PLN.
          • taki-sobie-nick Re: Bułgaria 12.07.20, 22:29
            Porównujesz podobne miasta czy może Warszawę/Gdańsk z bułgarskim Pcimiem?
            • wtop.ek Re: Bułgaria 12.07.20, 22:35
              Nikt nie jeździ do Gdańska na wypoczynek nadmorski.
    • magazynka Re: Bułgaria 12.07.20, 16:27
      Byłam rok temu w czerwcu samolotem - Sozopol + Nesebyr. Fajnie.
      • kosmos_pierzasty_x Re: Bułgaria 12.07.20, 16:51
        My w tych miejscach byliśmy nieco wcześniej. Też wróciliśmy zadowoleni.
    • esperantza Re: Bułgaria 12.07.20, 16:58
      Moim zdaniem nie warto. Chyba ze chodzi o gwarantowana pogodę i piaskowe plaże.
      Ostatni raz byłam 10 lat temu i wróciłam mocno rozczarowana bylejakością, tania komerchą i brudem, kwaterę wynajęliśmy mega wille z basenem jak na tamte warunki super wypasioną ale nie rekompensowała reszty. Powtórki nie planuje .
      • magazynka Re: Bułgaria 12.07.20, 19:40
        Drugi raz nad morze też nie pojechałabym, chociaż byłam w dobrym 4* hotelu w Sozopolu, ale w góry czy do Starej Zagory - czemu nie? Nie tylko wybrzeże jest ciekawe w Bułgarii.
    • peggy1 Re: Bułgaria 12.07.20, 17:53
      Ja akurat jestem fanką Bułgarii smile I gór i morza smile Z tym, że my jeździmy prywatnie - nie przez biura podróży .
      • alaveda Re: Bułgaria 12.07.20, 19:07
        Bułgaria skończyła się jakieś 10 lat temu. Zaczęli zabudowywać wybrzeże betonowymi hotelami-gargamelami albo osiedlami apartamentowców. Większość tych inwestycji to pranie pieniędzy przez mafię. Dla zaintereresowanych zachęcam zapoznanie się z historią Św. Własu. Kilka miejsc spokojniejszych jeszcze zostało, ale pewnie nie na długo.

Ale Rodopy i Riła są piękne smile
    • mia_mia Re: Bułgaria 12.07.20, 19:41
      Nie będą to wakacje życia, raczej Władysławowo z dobrą pogodą i ludzkimi cenami.
      • wtop.ek Re: Bułgaria 12.07.20, 19:48
        Zależy gdzie się jedzie. SB to jak Władysławowo, ale jest jeszcze kilka spokojnych miejsc.
        • alina460 Re: Bułgaria 12.07.20, 20:10
          Ja też jestem fanką Bułgarii, ale to trzeba lubić. Uwielbiam Burgas, Nesebar, Albenę...
    • agus-ka Re: Bułgaria 12.07.20, 21:25
      Polecam Albene. To taka miejscowość, która jest spokojna, cicha, ma czyste plaże, bo nie można do niej wjechać jeśli się w niej nie wypoczywa. Jest trochę droższa, ale za to na plaży jest luz, jest bardzo bezpiecznie i generalnie można wypoczac.
      Bylam w Bułgarii kilka razy, lubię ten kraj, trochę ciągnie PRL, ale dla mnie to zabawna odmiana.
    • snajper55 Re: Bułgaria 12.07.20, 21:32
      bbociannn napisała:

> Czy ktoś z Was był w Bułgarii na wakacjach? albo wybiera sie w tym roku? Ja ze
      > wzgledu na to, ze Bługaria jest tania a funduszy w tym roku brak nie mam zdecy
      > dowałam się na ten kierunek. Czy lepiej juz spedzic wczasy w Polsce?

Piękne góry - Pirin i Riła. Warte zobaczenia i zdeptania.

https://lp-cms-production.imgix.net/2019-06/113840805.jpg?fit=crop&q=40&sharp=10&vib=20&auto=format&ixlib=react-8.6.4

Wiele zabytków takich jak Rilski Monastyr:

https://bi.im-g.pl/im/0/10211/z10211770Q.jpg

piękne miasteczko Melnik:

https://cdn.getyourguide.com/img/tour_img-554340-146.jpg

S.
      • lewababa Re: Bułgaria 12.07.20, 21:49
        W Melniku pyszne winko-ach!! Degustacje bez konca😄
        • snajper55 Re: Bułgaria 12.07.20, 21:57
          lewababa napisała:

> W Melniku pyszne winko-ach!! Degustacje bez konca😄

Prosto z beczki. smile

S.
    • bergamotka77 Re: Bułgaria 12.07.20, 21:40
      Ja nie i nie wybieram się.
      • banicazarbuzem Re: Bułgaria 12.07.20, 21:49
        Kocham Bułgarię i nawet kilka lat tam mieszkałam ❣️
        Więc ja polecam ale żadne Słoneczne Piaski itp, tylko małe sprawdzone miejscowości 😊
        • alina460 Re: Bułgaria 12.07.20, 22:17
          Czyli jakie miejscowości polecasz?
          • snajper55 Re: Bułgaria 12.07.20, 22:21
            alina460 napisała:

> Czyli jakie miejscowości polecasz?

Ja Bansko. smile

S.
          • wtop.ek Re: Bułgaria 12.07.20, 22:38
            Nad morzem Kraniewo, Biała, Primorsko, Carewo, Achtopol, Lozeniec, Sinemorec.
            • banicazarbuzem Re: Bułgaria 12.07.20, 22:49
              Kiten, Sinemorec, Bałczik, dużo jest pięknych miejsc, zależy czego oczekujesz po urlopie.
              Bo możesz też spędzić urlop w dużym mieście typu Burgas czy Warna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka