Dodaj do ulubionych

Infekcja-pytania.

12.07.20, 22:10
Drogie dziewczyny,
Od jesieni męczą mnie bóle brzucha. Dziwne, powiedziałabym. Bóle dokuczają również w nocy. Ból jest rozpierający, raczej w dole brzucha. Robiłam badania, również USG i TK. Nic specjalnie nie wykazały. Ból pojawia się i znika. Lekarz ginekolog zasugerował, że to może być chlamydia lub ewentualnie inna bakteria. Byłam w szoku. Czy jest możliwe, że zaraziłam się jako nastolatka w kontaktach nie z własnego wyboru? Miałam wtedy nawracające infekcje, zapalenia płuc . Możliwe, że mam to już wiele lat i co jakiś czas się odzywa? Kto miał to dziadostwo?
Obserwuj wątek
    • bominka Re: Infekcja-pytania. 12.07.20, 22:57
      A czy odrobaczylas się? Bo bol brzucha to tez ten temat...
      • maribel2 Re: Infekcja-pytania. 12.07.20, 23:13
        Tak. Sama robilam badania i nic nie wyszło.
    • lot_w_kosmos Re: Infekcja-pytania. 12.07.20, 23:04
      Co to są kontakty nie z własnego wyboru? Czy ktoś cię krzywdził?
      • maribel2 Re: Infekcja-pytania. 12.07.20, 23:11
        Tak. Delikatnie to napisałam. Nie wiem, czy to możliwe, aby ciągnęło się to tyle lat.
        • mayaalex Re: Infekcja-pytania. 12.07.20, 23:34
          W takim razie moze to psychosomatyczne? Moze cos nieprzepracowanego przez umysl wraca w formie bolu ciala? Nerwica? Przepraszam, nie chce drazyc, moze jakis dobry psychiatra cos by doradzil? Jesli oczywiscie ginekolog nie bedzie w stanie Cie przeleczyc i rozwiazac problemu (ale skoro to bakteria, to jakies badania powinny chyba byc w stanie wykryc gdzie i jaka).
          • maribel2 Re: Infekcja-pytania. 12.07.20, 23:49
            Raczej też nie. Psychiatra wykluczyła to tlo. Ginekolog zadawał dużo pytań. O różne infekcje, objawy. Nikt wcześniej nie pobierał wymazów. Żarlam kolejne antybiotyki i raczej infekcja wyciszała się.
    • larix_decidua77 Re: Infekcja-pytania. 12.07.20, 23:41
      Może to endometrioza? Zrób test Roma. Myślę że możesz też poprosić ginekologa o przeleczenie się w kierunku chlamydii. Na pewno warto wykonać kolonoskopię.
      • maribel2 Re: Infekcja-pytania. 13.07.20, 00:01
        Endometriozę wykluczył.Romę również robiłam, bo dwa lata temu miałam usuwaną torbiel jajnika. W brzuchu było mnóstwo zrostów, które oczywiście po operacjach się tworzą, ale jak powiedziała lekarka po zabiegu, nieproporcjonalnie ich dużo miałam. Po operacji był spokój. Wspomniał też o laparoskopii zwiadowczej. Jestem gotowa na qszystko, bo życiei bardzo uprzykrza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka