Dodaj do ulubionych

Elegancki długopis na prezent

04.08.20, 12:45
Emamy podpowiedzcie jaki długopis kupić kobiecie na prezent? Chodzi o moja siostrę która napisała i wydała książkę,żeby mogła dedykacje wpisywać chce jej coś kupić ładnego bo teraz używa zwykłego pożyczonego od dziecka. Siostra lubi błyskotki,ładne kamienie itp. Piórem pisać nie lubi wiec musze jakiś długopis wybrać.Nie znam się kompletnie, liczę na Wasza pomoc smile

Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 12:55
      Większość marek produkujących pióra ma długopisy. Inoxcrom, parker, lamy itd. W każdej z nich znajdziesz bardziej odjechane/kolorowe/ozdobne/z kamykami i prostsze.
      • beverlyja90210 Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 13:01
        Z tych które wymieniłaś znam tylko Parkera są od niego lepsze?
        • berdebul Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:44
          Są inne. Mam inoxcrom naście lat, parker rozwalił mi się szybciej. Z Lamy mam tylko pióra, są ok.
    • mama0208 Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 13:04
      Ja polecam długopisy Swarovski
    • ms.piggy Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 13:17
      "Siostra lubi błyskotki,ładne kamienie itp"

swarovski ma takie, za 100 zł kupisz
      a o czym ta ksiazka? bo jezeli np. o ekologii, naturze, to fajny by był drewniany
      • beverlyja90210 Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:40
        O życiu naszych pradziadków
        • mid.week Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:42
          to gęsie pióro smile
      • beverlyja90210 Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:43
        Faktycznie to w jej stylu dla mnie trochę kiczowate i mam zgryz teraz, bo wyglądają jak te długopisy na stoiskach z badziewiami dla dzieci. Sama nie wiem
    • tairo Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:27
      Jak chcesz takie lepsze, to pooglądaj tutaj: wiecznepiora.eu/dlugopisy

• gaskama Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:34
      Polecam Bazarnik i firmę Montblank.

www.bazarnik.pl/art-pismienne/kategorie/dlugopisy?&prod_7=858487833&filtry=1&gclid=CjwKCAjwjqT5BRAPEiwAJlBuBYmBsOOEzYXnFFZGxckQWatPyBlAetQ0Y56SaM2G3Gt-1rO8N6zLThoCj0UQAvD_BwE
      • tairo Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:36
        Nie wiem, czy autorka chce wydać pensję minimalną na długopis.
        • beverlyja90210 Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:42
          Kocham siostrę ale tutaj ceny faktycznie robi wrażenie smile ale dziekuje bardzo za propozycje
          • gaskama Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:46
            Możesz kupić tańszy, w Bazarniku też jest grawer.
          • tairo Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:49
            Obejrzyj Crossy z serii Wanderlust i Botanica, chyba bardziej w jej stylu będą i nie zabijają ceną: wiecznepiora.eu/dlugopisy_Cross
        • gaskama Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:42
          Też nie wiem. Ale zakładam, że siostra nie wydaje książek co tydzień. Mąż dostał ode mnie pióro MontBlanc na obronę pracy mgr, ma je do dziś, po 24 latach. Myślę, że kiedyś przekaże synowi. Ale oczywiście kasę trzeba mieć. Tu chodziło o specjalną okazję, więc długopis parker … to kiepski pomysł. Nie doczytałam też, że ma być błyszczący. Błyszczeć do u mnie może choinka, ale nie długopis … do składania wpisów we własnej książce.
        • majenkir Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:42
          big_grinwink

Obejrzyj sobie te swarovskie (wyguglalam, bo myslalam, ze osoba wyzej zartuje). Bardzo ladne w przyzwoitej cenie $20-$60.
    • lumeria Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:38
      Ja bym poszla w jakis zestaw kilku dlugopisow z wygrawerowanym/nadrukowanym imieniem & nazw. autorki, albo ozdobne - do podpisywanie ksiazek.

Jeden piekny dlugopis to ktos jej podwali - a jak bedzie miala zestaw, to straty jednego nie bedzie tak zal.

Ewentualnie piekny dlugopis na uzytek prywatny a jakies tansze do uzytkowania na spotkaniach autorskich.
    • prezent_urodzinowy Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:52
      Powiem szczerze, jakbym miała długopisu używać, to wolałbym, żeby dobrze pisał, niż żeby był ładny. Niektóre są dla mnie zbyt "tępe", twarde, i nie znoszę ich. Mam swoje ulubione, piszące miękko, często jakieś reklamowe, ale naprawdę fajne i pilnuję ich bardzo.
      Więc siostrze kupilabym zestaw tanich długopisów, jakie tam lubi, żeby od córki nie musiała pożyczać, a na prezent coś innego.
    • lauren6 Re: Elegancki długopis na prezent 04.08.20, 14:54
      Zobacz sobie pióra i długopisy Cross np serię Wanderlust.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka