onewoman 15.08.20, 22:14 Odbieracie telefon od swojego pracodawcy? Dla mnie to zakłócenie odpoczynku i niepotrzebny stres. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
molik28 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:19 Nie. Nie zabieram telefonu służbowego na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:29 Jeszcze trzeba mieć służbowy, żeby mìc go nie zabrać... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:20 W poniedziałek zadzwoni na 100%. Odbiorę, co mi szkodzi, jestem za daleko aby móc zjawić się na zapowiedzianym parę dni temu szkoleniu z projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:46 Nie, bo nie mam pracodawcy No chyba że sama od siebie miała bym tel odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:23 Nie, gdyz nie posiadam tego typu relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:25 Tak, mam służbowy przekierowany na prywatny. Idąc na urlop zostawiamy opisane sprawy kolegom z wydziału, zawsze ktoś może zadzwonić i chcieć o coś dopytać. Zwykła zasada jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubanczykom każe podawać sobie informacje i wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czy podczas urlopu 20.08.20, 12:23 W jakim ty urzędzie pracujesz?? Ja ostatnio czekałam na odpzowiedź 3 tygodnie bo pani na urlop poszła, a onna nie chciała "zaczynam sprawy od nowa". Fakt, ze moj kleint musiał czekac 3 tygodnie z drukiem etykiet nie miało znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
mimfa Re: Czy podczas urlopu 20.08.20, 12:25 Urząd ma 30 dni na załatwienie sprawy także chyba nie ma potrzeby na urlopie niepokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:28 Gorzej. Dzwonię czasami do pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:29 oczywiscie, ze nie. w wakacje nie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:39 Odbieram, ale nikt nie dzwoni z pierdołami. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:46 Zależy od kogo. Akurat szefa mam Niemca i nigdy przenigdy nie zadzwoniłby do mnie na urlopie, gdyby sie świat nie walił. Współpracownicy podobnie. Pozostałych telefonów nie odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:49 Tak, ale to zazwyczaj w pierwszych dniach z jeden góra dwa. Nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:54 Nie, niby po co miałby dzwonić? Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:57 Tak, mi zależy na mojej pracy. Tylko przełożony nie praktykuje dzwonienia raczej robią to koledzy z innych departamentów. Którzy zwykle dzwonią nie patrzą na zwrotkę mailową,. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:59 Odbieram. Bo jesli pracodawca dzwoni na moj prywatny numer w moim wolnym czasie, to oznacza najazd Hunow albo zwolnienia grupowe, nic ponizej. A o czyms takim chce wiedziec natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 23:07 Raz odebrałam, gdzieś 10 lat temu. Właśnie rozpakowywaliśmy w hotelu w Grecji, a kierownik działu administracyjnego koniecznie chciał wiedzieć ile nowych krzeseł i mebli potrzebuję do swojego działu, akurat moja firma była w trakcie przeprowadzki do nowego budynku. Jakby nie mógł zapytać ludzi na miejscu. Od tej pory nigdy. A w umowie o pracę nie mam wymogu dyspozycyjności 24h/dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 23:18 Tak, odbieram. Gorzej, pod koniec urlopu sma dzwonię żeby się dowiedzieć czy coś ważnego się wydarzyło jak mnie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 23:27 Odbieram zawsze, bo inaczej po powrocie z urlopu kilka dni musiałabym poświęcić na naprawę szkód. Już mi się to kilka razy zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 00:01 Nie, mój pracodawca nie dzwoni w czasie mojego urlopu. Jak raz się zapomniał i zadzwonił, gdy byłam już w drodze na wakacje, to przeprosił Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 00:31 Tak, gdyż wiem, że jeśli zdecydował się zadzwonić to na pewno w ważnej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 05:44 Nie. A na ostatnim urlopie było ich kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 06:08 Tak, ale tłumaczę że wyjechalam i pracować nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 06:54 Odbieram, bo jeśli już dzwoni, znaczy że COŚ się stało i jestem zwyczajnie ciekawa :p Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 07:13 Dzwoni, w tym toku tez dzwonil. Ja na urlop biore tylko telefon i na cito nie moglam zrobic tego, co potrzebowali. U mnie zdecydowana wiekszosc pracownikow jako podstawowe wyposazenie urlopowe bierze sluzbowe laptoki i regularnie tyra na wakacjach. Pani manager zdziwiona, ze nie mialam jak czegos zrobic, akurat dopadla mnie na plazy tuz po wyjsciu z morza 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Czy podczas urlopu 18.08.20, 21:30 Gdzie Ty pracujesz?co to za firma co każe ludziom pracować na urlopie? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 07:16 Przenigdy. Pracuję w takiej przedziwnej firmie, w której urlop to świętość nad świętościami i prędzej padną zimnym trupem niż będą niepokoić pracownika w trakcie jego trwania. Za to w poprzedniej dzwoniono do mnie bez krępacji niemal codziennie na telefon prywatny i niech bym nie odebrała... Odpowiedz Link Zgłoś
clears Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 08:36 Nie zabieram służbowego telefonu. Pracujemy na projektach i ja jestem koordynatorem jednej jego części. Przed urlopem przekazuję informacje kierownikowi projektu. Na szczęście jest nim fajna babeczka i ciągnie moje sprawy . Na kolegów z mojego działu nie mogę liczyć. Nie są w ogóle w temacie. Za to nigdy nie awansują mnie na kierownika, czego też nie chcę więc godzę się z brakiem kariery i niższymi zarobkami. Coś za coś . Stanowisko specjalistki ( żadnej wąskiej) mi na razie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 11:21 Odbieram, bo mamy taką zasadę, żeby nie dzwonić ze sprawami mocno stresującymi albo takimi, z którymi osoba na będąc na urlopie nie pomoże. I tak - zadzwonią zapytać z kim się kontaktować w danej firmie albo czy pamiętam może jak coś wycenić, albo że zamawiają koszulki służbowe i czy zależy mi na jakimś kolorze albo jak wystawić jakiś nietypowy dokument. Natomiast nie dzwonią z info, że jest mega mina bo nie zgadza się ilość towaru na magazynie z tym, co w komputerze albo zamówienie klienta jest zyebane i jest problem. Mamy mały zespół, lubimy się i szanujemy więc nie mamy problemów z kontaktem na urlopach. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Czy podczas urlopu 18.08.20, 17:00 Moim zdaniem wydzwanianie do ludzi na urlopach by zapytać taką pierdołę jak kolor koszulki, to właśnie jest brak szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Czy podczas urlopu 18.08.20, 18:50 Jak mamy wcześniej ustalone, że można to chyba jednak nie. To może być kwestia tego gdzie i z jakim zespołem pracujesz. U mnie to żadne wielkie korpo, prywatna firma, mały zespół 4os i brak szefa na miejscu - to inny klimat, bliskie stosunki etc. Poważnymi sprawami nie zawracamy sobie głowy a pierdoły - to jak telefon od koleżanki. Imho najważniejsze, że nam ten układ pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Czy podczas urlopu 20.08.20, 00:07 a no właśnie mała firemka..cudowne stosunki, tak cudowne, że dzwonią i zawracają ci dupę na wakacjach. masakra Odpowiedz Link Zgłoś