Dodaj do ulubionych

kupilam kuzynce

17.08.20, 12:47
trzyletniej
w prezencie ksiazeczke dla trzylatkow do nauki angielskiego (to bylo na zyczenie, nie wyskoczylam przed orkiestre).
No i sie dowiedzialam, ze trzylatka jednakowoż przewyzsza intelektualnie i lingwistycznie ksiazeczke (tudziez autorow) i nasteonym razem mam.kupic "cos ambitniejszego".
Mysle, ze next time pojedzie do dziewczynki Ulisses.
A co...
Obserwuj wątek
    • tymianek21 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 12:53
      Ale jak się dowiedziałaś?
      Przy wręczaniu skomentowali zawartość książki? A może już taką mieli. Mogą wymienić!
    • berdebul Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 12:55
      Następny kupiłabym tamburyn, albo gwizdek ze światełkami LED, dla lepszych doznać wizualna-dźwiękowych.
      • mona-taran Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 12:59
        Ja polecam coś takiego. Kiedyś kupiłam starszakowi, nie wiem co mnie pokusiło... Nie dość że dźwięki wydaje straszne, to potrafiło zacząć grać w środku nocy...
        • e.matka Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 13:10
          mona-taran napisała:
          > potrafiło zacząć grać w środku nocy..

Duchy 😱😂😂
      • ortolann Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 17:45
        Zemsta jest słodka.
      • prezent_urodzinowy Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 17:49
        Kilogram confetti lub pudło brokatu big_grin
        • lilia.z.doliny Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 17:51
          konfetti big_grin big_grin big_grin
          • memphis90 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 18:57
            Brokatu, zdecydowanie brokatu...
            • ga-ti Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 22:50
              Tak, brokat i piasek kinetyczny!
              Ale zestaw instrumentów też dobry, niech się dziecko rozwija.
        • berdebul Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 22:52
          Moja siostrzenica kochała brokat. Dobra ciocia, kupiłam dziecku kilka pudełek, każde po 0.5 kg. Niech ma, niech sobie dekoruje prace plastyczne. Minęło parę lat, a moja siostra mi tego nie wybaczyła. big_grin big_grin big_grin
      • cruella_demon Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 20:00
        Eeee niee.
        Mój dziadek, jak byłam mniej wiecej w tym wieku, może trochę starsza, ku uciesze własnej i ku zgrozie reszty rodziny, zakupił mi talerze perkusyjne, po czym WYŁĄCZYŁ swój aparat słuchowy 😂😂
        • bulzemba Re: kupilam kuzynce 18.08.20, 14:13
          Uważam, że twój dziadek wygrał wątek.

🤣🤣🤣
    • 21mada Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 12:56
      Może kupiłaś taką kartonową dla niemowląt? Chociaż ja jestem z frakcji, że z każdej książeczki mozna się trochę nauczyć języka, nawet jeśli były to tylko zdjęcia zwierząt z podpisami. I sądzę że wątpię że ta trzylatka je wszystkie zna.
    • mama-ola Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 12:58
      smile
    • lilia.z.doliny Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 13:07
      pfffffff... skrzypce czy inne tamburyny to ona sama dzierga w wolnych chwilach. W przerwie miedzy dumaniem nad zagadnieniami z fizyki kwantowej
      • kira02 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 13:09
        Prześlij matce linka do korpo-żłobka big_grin
        • lilia.z.doliny Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 13:29
          big_grin
    • hanusinamama Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 13:13
      W życiu bym tak nie powiedziała osobie dającej prezent...co nie zmienia faktu, ze ksiązeczki dla 3 latków są dla 2 latków, podobnie gry. Nie mam jakiegoś wybitnie zdolnego dziecka a puzzle, układanki, zestawy do rekodzieła i inne cuda kupuje dla 4latków (tak oznakowane), puzzle dla 5latków. Inaczej moja 3 latka układałaby 20 elementowe puzzle....
      Bez sensu ze jak juz chcieli prezent w konkretnym typie ze nie napisali ci co kupić. Dokładnie link.
    • eliszka25 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 16:12
      Następnym razem kup dziecku lalkę, mówiącą. Moja siostrzenica kiedyś dostała taką gadającą, interaktywną lalkę. Normalnie laleczka Chucky przy tym wysiada. Potrafiła odezwać się w najbardziej nieoczekiwanym momencie, nawet w środku nocy. Kiedyś siostra idąc spać jak zwykle zajrzała do córki i podeszła do jej łóżka, żeby poprawić kołdrę. Wtedy laleczka „ożyła”, otworzyła oczy i wesołym głosikiem spytała „a pobawisz się ze mną?”. Siostra ze strachu o mało nie zeszła na zawał, wrzasnęła i obudziła dziecko, a lalka skończyła na dnie piwnicy bez baterii 😂.
      • ichi51e Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 16:33
        jak zesmy sie przeprowadzali goscie od przeprowadzek opowiedzieli ze malo na zawal nie zeszli bo furbis gadal cala droge. szczesliwie jeden z nich sie zorientowal ze to furby bo jego corka miala.
        • chatgris01 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 20:02
          Puaczę big_grin

Przypomniał mi się kultowy wątas o pipającej myszy z kociego forum big_grin
          • jasnoklarowna Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 21:04
            dawaj linka, plizzzz bo nie bywam na kocich
            • chatgris01 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 21:13
              Link nic nie da, bo to podforum dla zalogowanych.
              Chyba że chcesz tam założyć konto użytkownika, to wątek pt: RATUNKU! Mysz z mikroczipem... na miau.pl
      • fitfood1664 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 16:36
        teściowa kupiła nam taką małpkę, słusznych rozmiarów, ona się tylko śmiała
        i raz się zaśmiała gdzieś z kąta jak szłam w nocy do toalety
        skończyła na balkonie, na mrozie, długo się nie pośmiała
        • lilia.z.doliny Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 16:43
          dziewczyny big_grin
        • lilia.z.doliny Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 16:44
          skończyła na balkonie, na mrozie, długo się nie pośmiała
          tesciowa czy maupa? big_grin
          • ortolann Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 17:47
            😂
          • konsta-is-me Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 18:03
            😂
          • fitfood1664 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 18:06
            teściowej akurat nie było big_grin
            • black.emma Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 22:44
              big_grin
        • prezent_urodzinowy Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 17:50
          Ja za to nie mogę przestać sie śmiać big_grin
        • m_incubo Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 18:10
          Płaczę 😂
          • adriana.la.cerva Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 19:52
            Ja tez hahahah
        • eliszka25 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 20:11
          Taki złowieszczy śmiech w środku nocy też jest niezły 😉
        • mikams75 Re: kupilam kuzynce 19.08.20, 00:40
          moja tesciowa tez kupila kiedys taka smiejaca sie malpke, nikogo na szczescie nie nastaszyla i sie szybko popsula. Ale tez od tesciowej byla swinka - chodzila i chrumkala. Lezala od dawna w pudelku, zakopana pod innymi rzeczami, z od dawna wyczerpanymi bateriami. I pewnego dnia bladym switem sie obudzila i zaczela chrumkac. Ale bylam jej wdzieczna, bo musielismy wczesnie wstac, corka nie reagowala na budzik a swinka dobudzila ja w moment!
      • chloe30 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 19:05
        eliszka25 napisała
        Wtedy laleczka „ożyła”, otworzyła oczy i wesołym głosiki
        > em spytała „a pobawisz się ze mną?”. Siostra ze strachu o mało nie zeszła na za
        > wał, wrzasnęła i obudziła dziecko, a lalka skończyła na dnie piwnicy bez bateri
        > i 😂.

I za pare tygodni siostra wchodzi do piwnicy, a laleczka wesołym głosikiem "pobawisz sie ze mna"
        Ja czarno widze składanie tych złamań po ucieczce z piwnicy.....
        • eliszka25 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 20:08
          O piwnicy siostra nic nie opowiadała, połamana też nie była, więc może wyjęcie baterii pomogło 😁
          • chloe30 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 21:00
            Czekaj czekaj... to moze nastąpić po latach!!!
            Ps. Oglądam chyba za duzo horrorów wink
            • eliszka25 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 22:03
              A nie, na to już nie ma szans. Minęło już przynajmniej 10 lat od tego czasu, a siostra mieszka teraz w innym kraju, więc rzeczy z tamtej piwnicy się dawno pozbyła. Możliwe, że laleczka straszy teraz kogoś innego 😁
      • trillian Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 19:55
        Takim laleczkom brak baterii nie przeszkadza big_grin
        • eliszka25 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 20:10
          Chyba jednak przezzkodziło, bo siostrzenica wiécej tej lalki nie miała. A może laleczka skończyła swój żywot na śmietniku wkrótce po nocnej przygodzie, tego nie wiem.
      • katie3001 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 22:25
        Płacze...a musze bezgłosnie bo obudzę 19 miesięczną corkę....uwielbiam takie zabawki smile
      • annajustyna Re: kupilam kuzynce 18.08.20, 08:13
        Kiedyś widziałam w Saturnie laleczkę Chucky, brrr. Kto to kupuje...
      • bulzemba Re: kupilam kuzynce 18.08.20, 14:21
        Moja córka dostała tandetną podróbkę szczeniaka uczniaczka reagującą na ruch, bez opcji ściszania czy chociażby wyłączenia. A bateria była zabezpieczona śrubką.

Skarb ten pochodził od mojej jeszcze wtedy teściowej... I ta baba miała czelność twierdzić, że ona zawsze mi dobrze życzyła!
        • mikams75 Re: kupilam kuzynce 19.08.20, 00:44
          mielismy taka myszke - reagowala na kazdy drobny ruch, wystarczylo postukac w stol czy lekko podskoczyc, czy piete glosniej postawic i juz "cwierkala". No wlasnie, ona cwierkala jak jakis kanarek big_grin
    • ichi51e Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 16:31
      Ciezko jest trafic z ksiazka i w sumie nie wiesz czy za prosta czy za trudna. czy po prostu nie podeszla. Fajne sa pop booki Sabaudy i ksiazki z usborne - nie da sie do tego przyczepic.
    • aaa-aaa-pl Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 16:42
      Trza było skryp od studentów odkupić.
      • marta.graca Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 21:11
        Od razu z doktoranckich, będzie na za rok smile
    • scarlett74 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 16:51
      To na pewno dzieć ematki 😉
      Na drugi raz kup Feynmana wykłady z fizyki
      • berdebul Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 22:54
        Feynman jest akurat całkiem strawny. suspicious
    • bye-bye Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 17:54
      Nastepnym razem książkę o savoir-vivre'u. Może być in inglisz😉 może i rodzice coś lizną.
      • bye-bye Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 17:54
        Źle się odmieniło savoir...🤪
    • m_incubo Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 18:07
      Najlepiej w oryginale 😀
    • lauren6 Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 19:08
      Ja bym kupiła W poszukiwaniu straconego czasu Prousta. Inaczej wyjdzie, że masz dziewczynkę za ćwierćinteligentną.
      • marta.graca Re: kupilam kuzynce 17.08.20, 21:11
        Byle w oryginale!
    • 71tosia Re: kupilam kuzynce 18.08.20, 00:13
      w ramach zemsty za umiejetne komplementowanie prezentow nastepnym razem kup bebnek, trabke, piszczalki, gwizdki - byle glosne byly. Powiedz rodzicom ze tym razem na rozwoj talentow muzycznych postwilas wink
    • anorektycznazdzira Re: kupilam kuzynce 18.08.20, 08:43
      big_grinbig_grinbig_grin
    • beata.1968 Re: kupilam kuzynce 18.08.20, 18:10
      Dziękuję za wpisy o gadającej małpce , furby itp ... dawno sie tak dobrze nie bawiłam big_grin
      • lilia.z.doliny Re: kupilam kuzynce 18.08.20, 18:19
        dawno sie tak dobrze nie bawiłam
        w przeciwienstwie do tych biedakow, ktorych małpy zaczepialy w srodku nocy big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka