kotejka 27.09.20, 08:06 Szukam takiego lakieru, który nałożę bez wszystkich baz i topów, utwardze minutę i pójdę na dwa tygodnie nie myśląc o nim Nie znam się na firmach, a ceny są bardzo różne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna05 Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 27.09.20, 10:49 Nie ma. Tzn sa, ale bardzo nietrwałe - z tydzien maks ponosisz. Nie warto, szkoda zachodu (i paznokci) przy zakładaniu i zdejmowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 27.09.20, 10:59 To taka swinka morska. Ani swinka ani morska. Badziew, trzyma się tyle samo co zwykly lakier a kupa zachodu ze ściąganiem. Plus inwestycja w lampę. Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 08:08 To nie prawda, ze trzyma sie tyle samo co zwykly lakier.. trzyma sie ponad tydzien bez uszkodzen. Ktory zwykly lakiej sie tyle trzyma? Sciaganie tez jest szybsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 10:04 Potwierdzam. Ja mam tłustą płytkę, więc gdy po tygodniu, lub ok 10 dni pojawi się pierwszy odprysk, to zdejmuję jaj grubą folię. Podważam i odklejać, bez zmywacza czy frezarki. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 08:07 Neonail mono. Uwielbiam ale nosze max tydzien u rak bp szybko rosna, u stop max 3-4 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 08:34 Ja testowalam takie lakiery, moze i sie trzyma jeden czy dwa dni dluzej ale efekt jest taki, ze wrocilam do lakierow zwyklych. Jednak to upierdliwe bawienie sie z ta lampa, a teraz przez korone i tak nie musze miec ladnych paznokci non stop wiec sobie maluje od czasu do czasu zwyklym lakierem. Jeszcze czytalam niechcacy niby o szkodliwosci tych lamp i obejrzalam niestety jakies zdjecia zrujnowancyh paznokci gdzie jakas grzybica sie wylegla pod tym lakierem wiec juz tego nie da sie odzobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 10:05 Maluję cztery szybko i pod lampę, kciuk osobno. Zajmuje mi to tyle samo czasu, co malowanie zwykłym lakierem. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 29.12.20, 22:56 Ja miałam zakażenie bakteryjne paznokci u stóp po hybrydzie. Ludzie, ile ja to leczyłam! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 10:29 Jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 10:41 Mam często na paznokciach 5w1 Semilaca, albo samą bazę Blush Indigo, trzymają się doskonale, a mam paznokcie z tych trudnych. Czasem tylko manicurzystka doda oddzielny top, bo lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 12:25 kotejka napisała: > Szukam takiego lakieru, który nałożę bez wszystkich baz i topów, utwardze minut > ę i pójdę na dwa tygodnie nie myśląc o nim > Nie znam się na firmach, a ceny są bardzo różne U mnie semilac extend 5w1 sprawdza się dokładnie w tym o czym piszesz. Baza, kolor i top w jednym, utwardzam minutę i idę nie myśląc o nim. Choć u mnie to raczej 7-10 dni a nie dwa tygodnie. Gorzej ze ściąganiem, z frezarką mi przy nich kiepsko idzie, lepiej się ściąga acetonem. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 17:34 > Gorzej ze ściąganiem, z frezarką mi przy nich kiepsko idzie, lepiej się ściąga > acetonem. Zrobiłam raz, trzymał się z 10 dni, nie mogłam go niczym ściągnąć. Aceton nie brał. Podziękowałam. Jedynie gąbeczka z warstwą papieru ściernego ( ? ) się przydała. Stosuję przed pomalowaniem zwykłym lakierem, trzyma prawie tydzień bez odprysków. Nigdy więcej żadnej hybrydy! Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 17:36 A poza tym pazy hybrydowe są obrzydliwe, wyglądają jak sztuczne. Wolę swoje, może krótsze, ale bez tandety. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 18:05 Czym lakier hybrydowy różni się w wyglądzie od zwykłego? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 18:25 I to są ręce zajechane na smierć dezynfekcją. Mojej skory już chyba nic nie uratuje, ale przynajmniej mam zawsze idealne cieniutkie paznokcie hybrydowe (zwykle bez ozdób, na ten namalowany frencz namówiła mnie manicurzystka, wolę sam poltransparentny lakier). Bez hybrydy miałam przesuszone, porozdwajane i połamane paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 19:18 sarah_black38 napisała: > A poza tym pazy hybrydowe są obrzydliwe, wyglądają jak sztuczne. Wolę swoje, mo > że krótsze, ale bez tandety. > Yyyyyyy o co cho? Skoro tak myślisz to się zatrzymałaś mentalnie na weselu w remizie z 10 lat temu i scenkami rodzajowymi na paznokciach. Hybryda naprawdę nie musi być karnawałowa, szponiasta czy gruba. Mam zawsze krótkie paznokcie, z hybrydą niczym się nie różnią od zwykłego lakieru. Ba, hybryda w moim wykonaniu często nie miewa nawet koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 19:27 dzięki kobiety, cos wybiore na kosmetyczki szkoda mi czasu, zeby 3 godziny tracic na pazury ale bez mam po prostu beznadziejnie slabe na razie mam baze proteinowa z indigo 2 razy malowana daje fajny efekt naturalnych mocnych paznokci ale marzy mi sie kolor, jak troche podrosna Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 01.10.20, 12:23 3 godziny? ja mam hybryde na naturalnej płytce, chodziłam do dwoch babek i kazda robiła 40-50 min Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 20:47 A próbował ktoś takiego wynalazku jak lakier winylowy??? Podobno alternatywa dla hybydy Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 20:54 Przed hybrydą go używałam. Dużo lepszy od zwykłego lakieru, szybciej wysychał i dłużej się trzymał na paznokciach. Jednak do hybrydy bym go nie porównywała, szybko ścierały się końcówki przy pracy z komputerem /klawiaturą, mimo tego że zawsze miałam krótkie paznokcie, to końcówki długo nie wytrzymywały. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 28.09.20, 21:34 znowu.to.samo napisała: > A próbował ktoś takiego wynalazku jak lakier winylowy??? Podobno alternatywa dl > a hybydy > > Tak. Lubię, mam z 20 kilka kolorów. Trzyma się spokojnie nawet i tydzień (o ile zmywam w rękawiczkach), schnie w 2 minuty. Fajne, już nie używam praktycznie zwyłych lakierów. No i zmywasz zwykłym zmywaczem, bez cudowania. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Lakiery hybrydowe 3 w 1 29.09.20, 19:47 O to znaczy że można zaryzykować kupno. Dzięki😊👍 Odpowiedz Link Zgłoś