najbardziej-normalny 01.10.20, 17:46 Czy można gdzieś znaleźć statystyki winnych rozwodów? Chodzi mi o to, czy częściej winnym rozwodu jest mąż, czy żona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara.mostowiakowa Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:03 Ale najczęściej są chyba bez orzekania o winie? Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:05 stara.mostowiakowa napisał(a): > Ale najczęściej są chyba bez orzekania o winie? Skąd to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:14 isws.ms.gov.pl/pl/baza-statystyczna/publikacje/ Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:17 abecadlowa1 napisała: > isws.ms.gov.pl/pl/baza-statystyczna/publikacje/ Dajesz bezsensowny link. Nie mogę tam znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:22 Zbyt bystry to ty nie jesteś. 75% bez orzekania o winie 16% wina męża 4% wina żony 5% wina obustronna Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:31 daniela34 napisała: to bywalec Ależ macie obsesję w temacie bywalca. Kobiety mają różne obsesje, ale żeby aż tak? Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:29 abecadlowa1 napisała: > Zbyt bystry to ty nie jesteś. Widzisz link, który podałaś? Bystra istoto żeńska? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:32 Bywalcu forum abecadłowa1 podała ci bardzo dobry link i znajdują się tam dokładnie te statystyki. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem tytuły publikacji, a nastepnie pobrać odpowiedni plik pdf, otworzyć, przeczytać spis treści i odnaleźć odpowiednie dane. Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:36 daniela34 napisała: > Bywalcu forum abecadłowa1 podała ci bardzo dobry link i znajdują się tam dokład > nie te statystyki. Nie znajdują się. Link prowadzi donikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:38 Link prowadzi na stronę Informatora Statystycznego Wymiaru Sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:51 O matko, kilka razy musiałam przeczytać, bo za każdym razem miałam przed oczami Statystyczny Wymiar Sprawiedliwości 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:56 memphis90 napisała: > > Statystyczny Wymiar Sprawiedliwości 😆 Zważywszy na to, że statystyki są najważniejsze, a podstawowe hasło to "ogarniaj wpływ" to nasz wymiar sprawiedliwości jest rzeczywiście statystyczny Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 19:48 To by bardzo ułatwiło sprawę... "Proszę pierwsze 100spraw rozwodowych z dnia dzisiejszego - pierwszych 75 bez orzekania, 16 kolejnych wina męża, 4 winy żony, ostatnia piątka równo winna. Koniec. Proszę 100 spraw o gwalt : pierwsze 75 same się prosiły, kolejne 24 nie wyraziły zdecydowanego sprzeciwu, ostatnia to sprawa rodzinna. Koniec. Proszę 100 spraw maltretowanych żon.... " Efekty pracy byłyby takie same, a o ile szybciej by poszło! Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:34 najbardziej-normalny napisał(a): > abecadlowa1 napisała: > > Zbyt bystry to ty nie jesteś. > > > Widzisz link, który podałaś? > Bystra istoto żeńska? A zatem podpowiedź: na dole strony jest publikacja pt. Statystyka sądowa - Sprawy cywilne o rozwód, separacje oraz alimenty w latach 2011-2017 - III edycja Trzeba na nią kliknąć i oteorzyć przy pomocy, któregoś z programów do oteierania plików pdf. Na str. 42 są podane ststystyki, o które pytasz. Daj znać czy udało ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny [...] 01.10.20, 18:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:46 A więc abecadłowa, doświadczyłaś czym się kończy rozmowa z padalcem Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny [...] 01.10.20, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 19:11 Ty jednak rzeczywiście nie umiesz w internety. Liczysz już na suwaku logarytmicznym czy jeszcze na abakusie, wielce kształcony inżynierze? Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 21:23 Nie zdążyłam przeczytać przed usunięciem ominęła mnie ta przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 22:44 Obraził się, bo mąż przeważa. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 22:37 Na str. 42 Taki bystry osobnik męski powinien umieć sam znaleźć informację, na której ze 107 stron się one znajdują. I który dokument dotyczy omawianego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hotelarz.giuseppe Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 18:56 Zwykle winne są dwie strony...żona i teściowa Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 19:04 hotelarz.giuseppe napisał: > Zwykle winne są dwie strony...żona i teściowa Byłeś kiedyś żonaty? Albo rozwiedziony? No to nie bredź. Odpowiedz Link Zgłoś
hotelarz.giuseppe Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 21:05 Jestem żonaty i tak twierdzę w przypadku kłótni A ty rozwiedziony? Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 19:43 ktoś ma jeszcze cień wątpliwości ????? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 20:05 malia napisała: > ktoś ma jeszcze cień wątpliwości ????? No wiesz, ja nie myślałam, że można aż tak nie umieć.😨 Jakby czytać nie umiał albo miał inne zaburzenia poznawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Rozwody statystycznie 01.10.20, 20:20 Każde statystyki rozwodowe to pic na wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Rozwody statystycznie 02.10.20, 06:45 Główną przyczyną rozwodu są śluby. Jakoś pary żyjące bez ślubu się nie rozwodzą Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny Re: Rozwody statystycznie 02.10.20, 06:55 bulzemba napisała: > Jakoś pary żyjące bez ślubu się nie rozwodzą > Ale żyją w grzechu! A przecież można wziąć ślub kościelny, potem rozwód kościelny i kolejny ślub kościelny. Jeden pan tak niedawno zrobił w krakowskich Łagiewnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Rozwody statystycznie 02.10.20, 07:39 Nie ma czegoś takiego jak rozwód koscielny. Odpowiedz Link Zgłoś
najbardziej-normalny Re: Rozwody statystycznie 02.10.20, 07:49 iwles napisała: > Nie ma czegoś takiego jak rozwód koscielny. No to unieważnienie małżeństwa, czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Rozwody statystycznie 02.10.20, 07:30 Weź pod uwagę, że określenie winy przeciąga zabawę i wyciąga szambo. Dlatego by przyspieszyć ludzie idą na "porozumienie" byle tylko mieć to z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś