Dodaj do ulubionych

Co ubrać na wesele

03.10.20, 15:33
Czy e mama ubrałaby taki komplet : tiulowa spódniczka plus koronkowa biala bluzka i czarne szpilki. Nie chce kupować kolejnej sukienki która ubiorę tylko na jedna okazje, wiec wymyśliłam sobie ten komplet, ale proszę o Wasze opinie😉
Obserwuj wątek
    • mae224 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 15:34
      Nie poszłabym na żadne wesele, to igranie ze zdrowiem.
      • strachliwamama Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 15:36
        Mała kameralna impreza w gronie najbliZszych z którymi mam kontakt na codzień
        • majenkir Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 15:38
          Trump tez byl kameralnie z ludzmi, z ktorymi ma kontakt na codzien, a i tak sie zarazil.
        • mae224 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 15:47
          Tym bardziej. Wiem, co mówię. Żeby nir mieć wyrzutów sumienia.
      • milka_milka Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 19:56
        A autorka pytała, czy ma iść czy nie, czy zasięgała rady w kwestii stroju?
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 20:53
          milka_milka napisała:

> A autorka pytała, czy ma iść czy nie, czy zasięgała rady w kwestii stroju?

Mój ulubiony myk tutaj. Mam ochotę chlastać na odlew.

Autorko, na oko mi taki zestaw się nie widzi, za dużo tego, górą koronki, dołem tiul. Gładka, jednokolorowa sukienka i dodatki może?
          >
      • sarah_black38 Re: Co ubrać na wesele 04.10.20, 10:25
        mae224 napisała:

> Nie poszłabym na żadne wesele, to igranie ze zdrowiem.

A co powiesz na to , że ja jestem codziennie na takim ,,weselu" przez 6-7 lekcji w gronie ok. 900 osób w szkole? W dodatku jesteśmy w czerwonej strefie, kupa uczniów na zdalnym, bo rodzice są pozytywni. Czy dzieci są tego nie wiemy, bo nasz światły rząd nie wydał zalecenia badania dzieci, wszak przechodzą bezobjawowo??? A Sanepid twierdzi, skoro nauczyciel nosi maskę/przyłbicę to jest dostatecznie chroniony hahahaha.

Tak, my nauczyciele codziennie igramy z własnym zdrowiem, ale najważniejsze , że bombelki podnoszą swoje kompetencje społeczne, bo lockdown ich psychicznie wykończył tongue_out

Zapraszam do mojej szkoły, do mojego miasta, gdzie jest kilka dużych ognisk.

Wesele w gronie najbliższej rodziny jest takim ogromnym zagrożeniem , że ho ho tongue_out
        • mae224 Re: Co ubrać na wesele 04.10.20, 13:12
          Ja nie jestem osobą, która o tym decyduje. Jedni muszą, a inni z własnej woli sobie igrają. Super. Będziemy jeszcze płakać długo po tym wszystkim.
    • zwyczajnamatka Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 15:41
      Możesz ubrać na przykład choinkę. Nie wiem w co mogłabyś ubrać tiulową spódnicę, może w jakieś kokardki?
      • ursydia Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 16:53
        smile
      • la_felicja Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 20:40
        No, jeszcze dziecko można ubrać.
        A tę tiulową spódnicę mogłaby ubrać w choinkowy łańcuch i kilka bombek, też będzie ślicznie.
        • szeptucha.z.malucha Re: Co ubrać na wesele 06.10.20, 06:37
          Polska język, trudna język. Też przy tak postawionym pytaniu mam ochotę udzielić porady językowej, nie modowejwink
    • szafireczek Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 15:46
      Spódnica ok, ale koronkowa biała bluzka nie, lepszy czarny lub beżowy top, jeśli masz obiekcje, że zbyt dużo odkrytego ciała, to weź marynarkę z rękawami np. 3/4
    • majenkir Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 15:49
      strachliwamama napisał(a):
      > Czy e mama ubrałaby taki komplet : tiulowa spódniczka plus koronkowa biala bluzka i czarne szpilki

Myslalam, ze to reklama to zdjecie. Mysle, ze tiulowa spodnica + koronkowa bluzka to troche za duzo dobrego. No, chyba ze jestes super ekstrawagancka, ale wtedy chyba bys nie pytala wink
    • kaskaz1 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 15:55
      Jeżeli to ta spódnica ze zdjęcia to jak masz ja kupić to szkoda kasy na zdjęciu mA kolor szmaty do podłogi, sorry za określenie.chyba ze już ja masz i szukasz co dobrać na górę , wówczas poradziłabym bluzkę w zdecydowanym kolorze , z biała nędznie bardzo mdlo
    • eliksir_czarodziejski Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 15:58
      A mnie się ten zestaw podoba. Nie jestem pewna co do czarnych szpilek tylko.
      • cichadziewuszka Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 16:46
        Też uważam, że fajny zestaw. Latem założyłabym złote sandałki, a jak pełne buty, to chyba lepiej nude niż czarne. I nie słuchaj że spódnica ma kolor brudnej szmaty, niektórym w brudnym różu jest do twarzy, sama uwielbiam ten odcień.
    • just_shelly Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 16:29
      Ja na najbliższe wesele założę kiecke z ostatniego wesela.
      Zestaw gości zupełnie inny, wiec luz.
      Ten zestaw nie podoba mi się przez ten tshirt.
    • lauren6 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 16:42
      Tiule, koronki - za dużo dobrego. Albo jedno, albo drugie.
      Na Twoim miejscu odpuściłabym tiulową spódnicę, chyba że chcesz się ubrać jak połowa innych bab na tym weselu.
      • hanusinamama Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 21:12
        To samo myśle. Do tiulu gładka bluzka. Kiecka w kolorze bardzo mdłym z białym bedzie mdło jeszcze bardziej.
    • anika772 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 16:55
      Tiul i koronka to chyba za dużo dobrego.
      • nuta15 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 18:10
        Nie, nie pomijając czarne szpilki to stylizacja jak dla wyrośniętej dziewczynki, taki styl księżniczkowo- bezowy. Spódnica z bluzką na wesele tak, ale nie w takim wydaniu.
    • riskylea Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 16:57
      Co ubrać? Choinkę najlepiej.
      • krwawy.lolo Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 20:15
        Ubranie choinki to też ordynarny rusycyzm. Ubiera się jedynie w coś.
        • brenya78 Re: Co ubrać na wesele 04.10.20, 13:20
          Ubiera się COŚ w coś. Więc jak najbardziej choinkę można.
          • krwawy.lolo Re: Co ubrać na wesele 04.10.20, 13:46
            U mnie to się choinki nawet nie stroiło. Wieszało się bombki. Nawet, jeśli oprócz bombek też inne, odpustowe świecidełka. Pamiętam takie obrzydliwe, kamienne, cukrowe pałeczki zawinięte w kolorową folię i celofan. Ohyda!
    • pingus Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 18:30
      Połączenie beżu i bieli mnie nie przekonuje będzie nijako. Poza tym tiul na dole i na górze koronka też mnie nie przekonuje, za dużo tego, a jak jeszcze dasz biżuterię to już w ogóle. Ta koronkowa bluzka fajna, tylko może jest inny kolor?, do tego eleganckie spodnie i ekstra szpilki i ok.
    • szpil1 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 18:52
      Spódnica - dramat.
    • leann32 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 19:53
      Nie. Koronkowa biala bluzka oraz tiul jasniutki (prawie ecru) jest zbyt jasny i zbyt zblizony to kolorow zarezerwowanych dla panny mlodej.
      Poza tym tiul do koronki z tej bluzki pasuje jak pis do konstytucji.
      Nie nie i jeszcze raz nie.

Tak w ogole to laska z pierwszego zdjecia wygląda jak siedem nieszczęść. Czemu oni takie zdjecia robią? Wycofana, zapadnięta, ulozona jakby sie bała/ z miną justyny żyły z okadki playboya z cyklu przepraszam ze zyje.
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 20:55
      A, dopiero widzę zdjęcie. Podtrzymuję - do tej spódnicy raczej bluzka w podobnym fasonie jak ta czarna. I jednak założyłabym szpilki nude. Bluzka nie musi być czarna, o ile masz opory w kwestii koloru. Ale powinna być gładka i w miarę prosta.
    • satur9 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 21:01
      Nie sądzę aby osoby, które nie opanowały gramatyki języka polskiego na poziome trzeciej klasy szkoły podstawowej powinny samodzielnie chodzić na wesela.
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 21:06
        satur9 napisał:

> Nie sądzę aby osoby, które nie opanowały gramatyki języka polskiego na poziome
        > trzeciej klasy szkoły podstawowej powinny samodzielnie chodzić na wesela.

Przed "aby" powinien być przecinek.
        • taki-sobie-nick Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 21:52
          A w ogóle nie powinno być "aby", tylko "że".
          • anika772 Re: Co ubrać na wesele 05.10.20, 11:01
            Poza tym, autorka zapewne wybiera się na wesele w towarzystwie jakiegoś mężczyzny, a nie samodzielnie.
    • satur9 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 21:02
      Piękny dekold, do tego gustowny portwel, zjesz torta i będzie cudownie. "Ubierz" cokolwiek.
    • julita165 Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 21:14
      Sorry ale muszę. Nie "co ubrać" tylko "w co się ubrać" i nie "czy ubrałaby takie coś" tylko "czy ubrałaby się/ założyła takie coś".
    • taki-sobie-nick Re: Co ubrać na wesele 03.10.20, 21:54
      Czemu ematki koniecznie muszą przebierać się za tancerki, czyli nosić tiulowe kiecki?
      • bominka Re: Co ubrać na wesele 04.10.20, 06:41
        Nie poszłabym w tym zestawie. Za mało elegancki.
    • aqua48 Re: Co ubrać na wesele 04.10.20, 16:18
      Tiulowa spódnica jest koszmarnie nieelegancka i ma fatalny kolor. Do tej białej bluzki kup jakąś plisowaną. spódnicę w intensywnym kolorze. Jest tego sporo w sklepach, można wybrać coś ładnego, co będzie służyło również i na inne okazje..
    • kamin Re: Co ubrać na wesele 04.10.20, 19:44
      Zestaw spódnica i bluzka bardzo ok, tylko na tym zdjęciu klapki mordują cały urok spódnicy. I faktycznie do tego różu ciężko dobrać górę. Biały będzie mdły, czarny lepszy.
      Jeśli wolisz bluzkę białą, to poszukaj spódnicy w innym kolorze.
      • kamin Re: Co ubrać na wesele 04.10.20, 22:13
        Takie spódnice bym proponowała do białej bluzki;
        (Obie z Asosa, tanie)
    • kotejka Re: Co ubrać na wesele 05.10.20, 16:05
      Dzidzia piernik, to ubranie dla przedszkolaczki, nie dla dorosłej e mamy. Zalozylabym prosta koktajlowa sukienkę na jesienne wesele
      • kamin Re: Co ubrać na wesele 05.10.20, 22:32
        Albo garsonkę...
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Co ubrać na wesele 05.10.20, 22:35
          kamin napisał(a):

> Albo garsonkę...

big_grin dokładnie, albo całun!
        • kotejka Re: Co ubrać na wesele 06.10.20, 04:36
          Zadanie domowe - sprawdź jak wygląda koktajlowa sukienka, sprawdź jak wygląda garsonka
          I podaj 3 różnice
          Garsonka zasadniczo to nie jest strój imprezowy, formalny raczej
    • madi138 Re: Co ubrać na wesele 05.10.20, 23:48
      Tylko koniecznie idź w takich samych klapkach, jak ta modelka.smile
      A tak poważnie, to przecież każdy tutaj wie, że na wesele tylko sukienka łyżwiarki big_grin
    • hotelarz.giuseppe Re: Co ubrać na wesele 06.10.20, 00:22
      Na wesele ubrać siebie w ubrania smile
      A przy okazji - obie kreacje to się nie nadają na wesele. Na spacer to i owszem ale nie na rodzinne święto z tańcami jakim jest wesele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka