lukrecja46 07.10.20, 13:48 Viledy- ma ktoś? Polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thea19 Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 13:49 do rozmazywania brudu idealne Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 14:19 Moja mama ma - nie sprawdził się w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 14:20 Do szybkich poprawek mało brudnych powierzchni, nie do porządnego mycia. Mam, lubię, używam, gdy się spieszę lub coś się w kuchni rozlało. Niewygodne jest ciągłe pranie tej zdejmowanej końcówki, a trzeba to w kółko robić, nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 17:11 Ty, ale wiesz, że nakładek można mieć więcej niż jedną i na bieżąco tylko wymieniać na czystą, a prać hurtem raz na tydzień albo dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 17:55 tairo napisała: > Ty, ale wiesz, że nakładek można mieć więcej niż jedną i na bieżąco tylko wymie > niać na czystą, a prać hurtem raz na tydzień albo dwa? No nie mów (wiem, wiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
gamma76 Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 15:06 Mam, bardzo sobie chwalę, w każdej chwili gotowy do pracy, nie trzeba tachać wiadra, do codziennego przelecenia podłogi idealny Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 15:35 Mam ten elektryczny. Kupiłam w ramach kaprysu chociaż wszyscy odradzali. Nie wiem jak to działa, bo przecież to tylko para i nic więcej, ale choćby takie płytki w łazience dłużej pozostają czyste, jakby, nie wiem, brud się trzymał z daleka czy co 😄. Panele tak samo. No i nie używam żadnej chemii. Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 15:47 Mam. Nie z viledy - nie narzekam. Przeczytałam kiedyś na ematce, żeby dokupić nakładek i zamiast płukać jedną, po prostu zmieniać i na koniec wrzucić wszystkie do prania. Do codziennego mycia bardzo dobrze się nadaje, ale raz na jakiś czas trzeba umyć podłogę tradycyjnie, czyli wiadro z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 16:42 Dokładnie tak. Jako jedyny na całe mieszkanie to za mało jednak. I faktycznie lepiej mieć kilka nakładek i prac razem. Idealny przy zwierzakach (typu pies wlecial z brudnymi lapami albo kot rzygnal) i przy dziecku, "bo mi SIE SAMO wylalo" Stoi w kącie cały czas gotow. Fajna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 16:59 mam-nie używam. Tylko do usuwania ewentualnych drobnych, punktowych zabrudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 17:30 Mam, używam, cały sekret w tym, żeby mieć zapas nakładek, a nie latać w kółko płukać/prać jedną. Bardzo praktyczny do sprzątania na bieżąco - zdejmuję z haczyka, psik, wycieram, odwieszam, jak nakładka trochę się zabrudziła to wymieniam na czystą, gotowe. Brudne nakładki piorę hurtem razem z innymi tego typu rzeczami. Do gruntownego sprzątania też bardzo wygodny, bo nie targasz po mieszkaniu wiadra. Najpierw odkurzasz. Przygotowujesz zapas czystych nakładek, psikasz i wycierasz do czysta, zmieniając nakładkę na świeżą jak tylko widać, że się zabrudziła albo nasiąkła wodą. Opcjonalnie na koniec ostatnią czystą nakładkę lub dwie moczysz w czystej wodzie, wykręcasz i przelatujesz całość wilgotną, żeby zebrać resztki płynu. Nakładki do pralki, a ty na kanapę z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 17:48 Mam. Kupilam pare lat temu w Mango. Jest rewelacyjny, bo caly czas w gotowości jest gdzies w poblizu🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Mop płaski ze spryskiwaczem 07.10.20, 18:14 Dzięki. Jednak to nie to, o czym myślałam. Odpowiedz Link Zgłoś