chococaffe 10.10.20, 12:08 zrobiło mi się za ostre (ja lubię, ale niekonicznie wszyscy) - da się na szybko złągodzić/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: curry - pilne 10.10.20, 12:15 Mleczko jest z założenia - może dodam więcej- mam nadzieję, że nie rozrzedzę za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: curry - pilne 10.10.20, 12:19 To zagesc mąką, ja tak robię jak mi wyjdzie za rzadkie Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: curry - pilne 10.10.20, 12:19 Mleczko lub dorobić. Dodać wszystkiego oprócz przypraw. Lub zrobić z drugim garnku i zmieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: curry - pilne 10.10.20, 12:19 Sol albo cos kwasnego lagodzi ostrosc. Tluszcz jakikolwiek, oczywiscie najlepiej olej. Nie ma tez przeciwskazan zeby dodac jogurt , ale to juz kwestia smaku i co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: curry - pilne 10.10.20, 12:19 Dzięki wszystkim - trochę pomogło. Rozrzedziło też trochę niestety, ale będę nakładać "gęste". Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: curry - pilne 10.10.20, 12:33 No, niestety - nie lubię tego w curry i wyczuwam jak jestem na mieście Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: curry - pilne 10.10.20, 12:20 Popieram przedpiśczynie. Ewentualnie szłabym w rozcieńczanie sosu rozpaćkanymi warzywami. Albo sporaśną ilością smażonej cebuli. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: curry - pilne 10.10.20, 12:24 Spróbuj może ugotować w tym ziemniaka, wyciąga dobrze nadmiar soli i podobno też ostrość, ale osobiście nie sprawdzałam. A jak nie pomoże, to pozostaje popijać obiad alkoholem, a dzieciom podać tłuste mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: curry - pilne 10.10.20, 12:28 Jeszcze raz wszystkim dziekuję. Dogotowuje obok trochę warzyw z zamrażarki, żeby dodac 'treści" do sosu, dorzuce jak będą al dente Swoją drogą rozważałam dodanie śmietany a nie przyszło mi do głowy, żeby po prostu więcej mleczka dodac. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: curry - pilne 10.10.20, 12:43 Niech się walą. Jak im za ostro, to do babci, na żurek. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: curry - pilne 10.10.20, 12:50 Gdyby nie obchodzili to w ogóle nic bym im nie dała tylko sama zjadła Odpowiedz Link Zgłoś