izakop 26.10.04, 19:16 Minely 4 miesiace po porodzie, a ja ani kilograma nie moge zrzucic! Cwicze, plywam, chodze na dlugie spacery, malo jem. Zawsze bylam szczupla. Moze to tarczyca po porodzie? Czy ktoras z Was ma doswiadczenie? Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cesarus Re: tarczyca? 26.10.04, 19:20 najlepiej zrob sobie test na poziom hormonu i bedziesz wiedziala. Zreszta, najpierw moze poczytaj o innych objawach niedoczynnosci tarczycy. sama otylosc to chyba za malo. ale nie jestem lekarzem!!!!! pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
emilkaq Re: tarczyca? 27.10.04, 09:55 Cześć Ja miałam zapalenie tarczycy, które przeszło w niedoczynność ( 5 miesięcy po porodzie ). Ale bez problemu wróciłam do wagi przed porodu, a nawet jeszcze więcej. Z objawów które mnie skłoniły do wizyty u endokrynologa to : wieczne poczucie zimna, zimne dłonie, słaba przemiana materii...Najlepiej zrób sobie badania na poziom TSH. Pozdrawiam i zdrowia życzę agata mama Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: tarczyca? 27.10.04, 10:37 do powyższej listy mogę dorzucić dziwne rzeczy z ciśnieniem, fale gorąca, czasowe osłabienie, mogące wywołać nawet omldenie, "serce w gardle" - po takich objawach zostałam skierowna na badnia hormonów tarczycy. Robi się je z krwi, możesz zrobić prywatnie (nie są niestety najtańsze, bo ja zapłaciłam kilkadziesiąt złotych). Odpowiedz Link Zgłoś
edzio_grubas Re: tarczyca? 27.10.04, 10:45 Raczej nie tarczyca a skoki hormonow "ciazozaleznych". Mozna podejrzewac tarczyce, jesli np. chce Ci sie spac, jestes oslabiona, masz niskie cisnienie, jest Ci ciagle zimno, no i tyjesz. To sa objawy niedoczynnosci tarczycy. Dla swojego spokoju oznacz sobie poziom TSH i bedzie wsystko wiadomo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
izakop Re: tarczyca? 27.10.04, 21:16 Bardzo dziekuje za odpowiedzi, tak wlasnie zrobie, dam oznaczyc poziom hormonow. Czy mozecie mi jeszcze powiedziec jak dlugo trwa potem leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś