Dodaj do ulubionych

Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magisterską

26.10.04, 21:33
wink
Wiadomo, liczy się jakość, a nie ilość... Tym niemniej gdybym oddała pracę
magisterską na 30 stron, obśmiałby mnie cały wydział, łącznie z sekretarkami,
prawda?
Ostatnio jeden profesor opowiadał na zajęciach, że jego praca mgr z filozofii
miała dwadzieścia kilka stron (!!). A podobno na tzw. zachodzie istnieje
limit - praca odpowiadająca naszej magisterskiej nie może liczyć dużo więcej,
niż 10 tys. słów (to jakieś 35 stron).

No więc z ciekawości ogłaszam konkurs. smile
Wpiszcie proszę, ile stron miała Wasza praca i z jakiej była dziedziny. Ja
sobie to potem poczytam, wyciągnę średnią albo chociaż dowiem się, poniżej
jakiej ilości stron nie mogę zejść. wink) A potem to już wezmę i napiszę swoją
pracę, "niedługą, niekrótką, lecz w sam raz".
Nagród w konkursie nie przewidziano, chyba że się znajdzie sponsor, to proszę
bardzo, sama wtedy powalczę w kategorii "najkrótsza praca mgr" hehe...

POzdrawiam w lekko wisielczym humorze
big_grin
gemma
Obserwuj wątek
    • dzidecka Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 26.10.04, 21:39
      Moja miała 70 stron. temat: "Internetowy system Stypendialny". studiowałam
      informatyke.
      Moja kumpela z zarzadzania miala 300stron! smile
      • mamaanieli Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 29.10.04, 21:51
        Cześć! Skończyłam dziennikarstwo na UW. Temat: "Wulgaryzacja języka
        współczesnej prasy. Przyczyny, skutki, skala zjawiska" - stron 130. dużo
        cytatów... I to jakich...
    • umasumak Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 26.10.04, 21:41
      Prosze Cię bardzo - praca magisterska muzyka na wydziale instrumentalnym - 8
      str smile). Praca magisterska mojej pierwszej teściowej na UJ w Instytucie Fizyki -
      24 str. Praca magisterska mojego eks na Krakowskiej Akademi Ekonomicznej (coś
      z marketingiem związane) - ponad 200 str wink). To tyle ze skrajności wink)
    • kubusala Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 26.10.04, 21:58
      Moja praca z zakresu prawa liczyła sobie 145 stron a i tak uchodziła za jedną z
      najcieńszych, chociaż złamałam zasadę i pisałam czcionką 13smile) odstępy 1,5smile
      • aetas Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 26.10.04, 22:40
        A moja chyba najkrótsza: od ponad roku niezmiennie 3, 5 strony... wink
        Muszę cos z tym zrobić sad
        • gagarin3 Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 26.10.04, 23:24
          Nie pamiętam dokładnie, ile stron liczyła moje praca, bo było to już pare lat
          temu. Ale kolega, który się ze mną bronił (filologia polska) spłodził 500,
          wpędzając współtowarzyszy niedoli w kompleksy... Najpierw zebrał od komisji
          burę, że musieli przez to przebrnąć, a potem stwierdzili, że trochę rozszerzy
          wstęp i doktorat gotowy smile To się nazywa dwa w jednym wink
    • edzio_grubas Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 26.10.04, 23:54
      Jak to dobrze, ze istnieja studia (wydzialy), gdzie nie trzeba pisac pracy
      magisterskiej... Wiec moja ma 0 stron smile
      • utalia Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 06:24
        No moja praca liczyla sobie chyba okolo 100 stron ale do tego byl jeszcze
        projekt. Generalnie jest tak, ze na wydzialach humanistycznych pisze
        sie "gubsze" dziela. Im scislejsz dziedzina tym tych stron jest mniej. Ale
        rekord chyba pobila moja znajoma, ktora zaznaczam pisala zaocznie prace i chodz
        dziedzina byla przyrodnicza wiec pisania mniej ale splodzila doslownie ok. 20
        stron lacznie ze spisem tresci i spisem literatury , z czego miedzy innymi cala
        jedna (liczona strone) zajmowala zeskanowana myszka i zaznaczone, gdzie ma
        nozki a gdzie ogonek. Utalia
      • umasumak a co ty myślisz Edek? 27.10.04, 08:13
        Że wystarczy se przez 6 lat nieboszczyków pokroić i już magister?
        Niedoczekanie wink
      • aetas Edziu, gdzie to jeeest ??? ;-) 27.10.04, 09:06
        edzio_grubas napisał:

> Jak to dobrze, ze istnieja studia (wydzialy), gdzie nie trzeba pisac pracy
        > magisterskiej... Wiec moja ma 0 stron smile

Edziu, ja chyba sobie niewłaściwie studia wybrałam, ja chcę na te
        Twooojeee !!! wink
        • umasumak Re: Edziu, gdzie to jeeest ??? ;-) 27.10.04, 09:13
          aetas napisała:

>
          > Edziu, ja chyba sobie niewłaściwie studia wybrałam, ja chcę na te
          > Twooojeee !!! wink

Chyba jednak lepiej napisać pracę mgr, niż przebrnąć przez takie kobylaste
          studia jak Edziu wink)
          >
          • edzio_grubas Eeeeee tam.... 27.10.04, 10:43
            Studia sa zaj.......ste. Baaardzo ciekawe tylko czasem czlowieka zemdlilo na
            zajeciach... A potem to juz nawet mozna bylo jesc sniadanie w prosektorium.
            • umasumak Edi? 27.10.04, 10:49
              A Ty w tym roku kończyłaś medycynę? Pytam, bo mój brat cioteczny w tym roku
              kończył właśnie w Krakowie. Może się znacie wink???
              • edzio_grubas Re: Edi? 27.10.04, 10:55
                w poprzednim. teraz koncze staz
            • aetas Re: Eeeeee tam.... 27.10.04, 12:19
              edzio_grubas napisał:

> Studia sa zaj.......ste. Baaardzo ciekawe tylko czasem czlowieka zemdlilo na
              > zajeciach... A potem to juz nawet mozna bylo jesc sniadanie w prosektorium.

Edziu, to ja chyba faktycznie się wezmę za to pisanie... wink
              Wolę chyba rozmyślania "co poeta chciał powiedzieć", nawet jeśli muszę to potem
              po swojemu zwerbalizować (co mi tak znowu łatwo ani szybko nie przychodzi ;-
              )... ani szybko... sad
              • aetas ani szybko 27.10.04, 12:20
                sorki, z tym "ani szybko (...), ani szybko" to mi niechcący taka potwora
                wyszła sad
    • wieczna-gosia Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 06:41
      moja miala cos kolo 60 ze wszystkim i takie sie u nas srednio pisze wink
    • jhbsk Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 07:20
      81 stron + załączniki mapy, tabele, przekrój. Praca na wydziale geologii UW.
    • mama_szefusia Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 08:21
      Moja miała 72 strony ze wszystkim (a wykresy i tabele to specjalnie wstawiałam
      na całą stronę). Pisałam na SGH o stategiach ośrodków jeździeckich. Mój kolega
      ze studiów pisał o stosunkach międzynarodowych na 30 stron. Znowu nasza
      koleżanka pisała też na SGH o zasobach ludzkich 250 stron.
    • summerdays Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 08:55
      Liczac ze wszystkimi spisami, zalacznikami etc.
      praca licencjacka 80+ pare stron (nie pamietam dokladnie smile Kierunek:
      germanistyka, specjalnosc: nauczycielska
      praca magisterska 70+ pare stron (jw.) kierunek: zdrowie publiczne (Akademia
      Medyczna!), specjalnosc: zarzadzanie

I jeszcze taka anegdotka: czekajac przed pokojem promotora z praca juz
      ukonczona/oprawiona natknelam sie na innego wykladowce. Pytania: a co to? a
      czemu takie cienkie? (!) u mnie kolezanka na 120 strona napisala... Niestety
      wymknelo mi sie "i po co..?" Konsternacja na twarzach, ale na szczescie zostalo
      przyjete z usmiechem. Dodam, ze obie prace obronione celujaco smile)

Naprawde zalezy od promotora smile Powodzenia w pisaniu!
      Agnieszka
      • joasiiik25 Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 09:00
        moja praca mgr miaLA 170 STRON (BADANIA empiryczne) a meza zaledwie 30 smilesmile

pozdrawiam
    • ania.silenter_exunruzanka Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 09:19
      Moja była strasznie długa (ok. 180-200 stron, dokładnie nie pamiętam, w końcu
      to już ponad 5 lat temu) i dotyczyła polityki kulturalnej UE.
      pozdrawiam
      • mamaolenka Do ania.silenter 27.10.04, 14:17
        Ja też pisałam moją drugą pracę mgr na temat polityki kulturalnej.:polska
        polityka kulturalna w kontekście polityki kulturalnej Unii Europejskiej".
        Pozdrawiam - alex
    • mamaszyma Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 09:21
      Moja miała około 120 stron ze wszystkim(załączniki, bibliografia itd) a była na
      temat "rynek brokerski w Polsce". Była to taka przeciętna długość pracy na
      wydziale ubezpieczeń.
      • eklon Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 09:39
        Ja studiowałam w Niemczech, tam wprawdzie na studiach ekonomicznych nie
        otrzymuje się tytułu magistra tylko Dyplomowanego Ekonomisty (w wolnym
        tłumaczeniu), który jest odpowiednikiem polskiego magistra.
        Długość pracy, format, wygląd pierwszej strony, bibliografii, spisu treści itp.
        były sztywno określone i wydane w takim okólniku uczelnianym. Długość pracy
        mogła wynosić 50 stron +/- 10%. Marginesy: 5,5,4,4cm. Odstęp pomiędzy wierszami
        1,5 wiersza, czcionka 10 lub 12 Arial lub Times New Roman. Pamiętam dokładnie,
        bo prace pisane w inny sposób wymagały pisemnej zgody rektora. Koleżanka na
        wydziale inżynierii specializacja ochrona środowiska miała pracę badawczą na
        300 stron i musiała starać się właśnie o taką zgodę!
        Poza pracą w formie wydruku oddawało się dyskietkę lub płytkę z pracą i
        załączało formułkę, że praca jest dziełem spłodzonym samodzielnie i pod sankcją
        odpowiedzialności karnej nie korzystało się z żadnych niedozowolonych źródeł i
        opracowań!
        Każda praca była sprawdzana przez jakiś smieszny program, więc możliwość
        plagiatu była bardzo ograniczona!
        • eklon Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 09:40
          Zapomniałam dopisać, że studiowałam ekonomię, wydział: Rachunkowość i
          controlling, specjalizacja: controlling!
    • gagunia 42 strony 27.10.04, 09:37
      projekt technologiczny z inzynierii srodowiska - tyle zajela mi teoria i
      obliczenia.
      dodatkowo bylo kilkanascie stron zalacznikow (glownie pokserowane tabele itp) i
      4 czy 5 rysunkow technicznych w specjalnej zakladce smile
      oceniona na dobry + przez recenzenta i bdb przez promotora smileobroniona bez
      problemow i wiekszego wnikania.
      • madelaine6 Re: 27.10.04, 10:38
        Moja praca liczyla 140 stron (literatura).
        Zdarzaly sie jednak nawet 30 str prace.
    • anoczek Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 10:46
      Moja praca miała 97 str. opisy + obliczenia) + 6 rysunków projektowych formatu
      A0.
    • martucha1 Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 11:20
      Około 70 stron. Pisałam o kinie gatunków więc zamias czytać nudziarstwa
      oglądałam filmy smile))
      Horrory oglądałam rano i w towarzystwie aktualnego męża bo horrorów ta ja się
      strasznie boję wink
      Marta
      • mamaolenka Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 14:19
        pierwsza praca mgr z filozofii- 45 stron, druga ze stosunków miedzynarodowych-110
        • malygosiaczek Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 14:43
          27 stron
          wydzial matematyki Uniwersytet Łódzki
    • agusssek Re: na szerokość szczeliny ;))) 27.10.04, 14:35
      Moja miała 80 stron i miała nie być grubsza niż szczelina pomiędzy drzwiami i
      podłogą w gabinecie profesora. Tam mu się pracę "posuwało" a potem
      telefonicznie uzgadniało spotkanie jak poczytał wink
      Polecam ten system wink
      Kierunek politologia - temat
      "Seksualizm we współczesnej doktrynie Kościoła Katolickiego"

Pozdrawiam
    • aluniaaa Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 15:17
      A NA TWOJEJ UCZELNI NEI MA PODANEGO WYMOGU?
      moaj praca ze wszystkim miala okolo 120 stronic.
      Praca na temat strategicznej karty wynikow dla maista-dziedzina ekonomii
    • aari Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 15:20
      Moja ma 158 stron - Zarzadzanie nieruchomościami . dotyczyła inwestowania w
      nieruchomości.
      Najdłuższa na roku hihihihi.
      • lidqa Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 15:44
        nie czytalam wszystkich odpowiedzi ale moja miala 28 stron i byla o grupach
        skonczonych - matma. PIsalam ja rok u czciwie i miala w sobie bardzo duzo
        tresci i oczywiscie przyjeta i obroniona. Ale u nas na roku najdluzsza miala ok
        60
    • agmusz Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 21:21
      Witam,
      moja ze 20 stron. Ale to był standard u nas- matma UMCS.
    • gagnieszka Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 27.10.04, 22:45
      Okolo 100 stron, z psychologii, temat: Psychospoleczne uwarunkowania zdolnosci
      intelektualnych - studium przypadku. Wynik: bdb. Fajnie sie pisalo ale zrobilam
      to "po lebkach" z braku czasu... moglabym sie rozpisac i na 200 stron smilesmile
      • wordshop Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 29.10.04, 13:06
        moj abyła dość długa jak na wydział anglistyki: 80 stron (temat: postmodernizm
        filmów Quentina Tarantinosmile
        • mayessa Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 29.10.04, 16:44
          Mój licencjat ma 48 a magisterską dopiero tworzę.Chciałabym dobić do 100...
          • watermelon01 Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 29.10.04, 19:13
            zazdroszcze wszystkim, ktorym strony wychodza latwo spod klawiatury tak jedna
            po drugiej... ja utknelam na 17stej i ruszyc nie moge (nie chce mi sie...;-(),
            a moj promotor wymaga min. 80!
            za to widzialam prace mgr kumpla mojego meza - z fizyki: 9 czy 10 stron... i
            podobno genialna, cytowana na swiecie...
    • jogaj Re: Konkurs na najdłuższą/najkrótszą pracę magist 29.10.04, 20:04
      Scisle kierunki=krotka praca,nam powiedziano,ze im krotsza tym lepsze,bo liczy
      sie jakosc a nie ilosc stron.
      Moja miala 37 stron ze wszystkim, w tym mialam 80 wykresow temat: "Zastosowanie
      metod teorii chaosu do badania empirycznych szeregow czasowych"
      Pozdrawiam-Jola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka