Dodaj do ulubionych

Asystent(?) głosowy

28.10.20, 12:15
Pewnie są bardziej wyspecjalizowane miejsca, żeby zadać takie pytanie, ale wiem, że tu jest dużo osób i pewnie znajdą się takie, które wiedzą i może będą mogły pomóc.
Bliska mi osoba przeszła ciężkie leczenie i w tej chwili ma niewładne ręce - nie może odebrać telefonu, a przede wszystkim czytać, jest całkowicie zależna. Wiecie może jak szukać urządzenia, które będzie działało na głos? Czyli odbierze telefon, wybierze stronę w Internecie - np. wpisze adres w tablecie?
Wiem, że to istnieje, wiem, że pewnie sama bym znalazła, ale w tej chwili muszę się zajmować wszystkim innym, nie udało mi się do tej pory trafić na to.
Czy macie doświadczenia ?Gdzie i czego szukać?
Obserwuj wątek
    • ziwo Re: Asystent(?) głosowy 28.10.20, 20:42
      Podniosę, może ktoś będzie miał jakiś pomysł.
      • 1matka-polka Re: Asystent(?) głosowy 28.10.20, 20:45
        Z takimi rzeczami to męskie fora polecam😉
          • mysiulek08 Re: Asystent(?) głosowy 28.10.20, 20:56
            teraz chyba wiekszosc urzadzen mozna sterowac glosem,pierwsze z brzegu wyniki z gugla

spidersweb.pl/2018/10/aplikacja-google-voice-access.html

www.spikit.pl/
    • bywalec.hoteli Re: Asystent(?) głosowy 28.10.20, 20:55
      sprawdźcie Amazon Alexa. to taka asystentka-szpiegula
      • ziwo Re: Asystent(?) głosowy 28.10.20, 21:01
        Właśnie myślałam o Alexie, ale wydaje mi się, że ona nie rozumie po polsku. Miałam nadzieję, że jest jakiś odpowiednik. Ale dziękuję za pomoc.
        • bywalec.hoteli Re: Asystent(?) głosowy 28.10.20, 21:14
          nie rozumie po polsku? przecież to produkt w dużej mierze z Polski. amazon kupil firmę ivona z gdańska i tam ma swój Amazon Labs gdzie piszą software do tego ustrojstwa smile
    • mesiima Re: Asystent(?) głosowy 28.10.20, 21:05
      Aleksa ale jeszcze nie ma polskiej wersji, gdzieś czytałam że już nad tym pracują

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka