Dodaj do ulubionych

Chłopakowe zakupy zimowe

01.11.20, 15:12
Podrzućcie jakieś inspiracje, promocje, bo jak zwykle nie wiem co kupić. Rozmiar ubrań 164 na szczuplaka, buty rozmiar 42, stopa chuuuda
styl sportowy

Niech on wreszcie wyrośnie z tych granicznych rozmiarów! Oferta dla takich dzieciaków jest beznadziejna, a przecież zaczynają się stroić na potęgę.
Obserwuj wątek
    • zonazolnierza Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 17:11
      164 rozmar to juz taka męska xs/s. Moj syn bardzo lubi ubrania z House. Tam maja tylko s, ale na rozmiar 164 idealne. W sklepach dzieciecych wybor na nastolatka kiepski. W męskich sklepach te najmniejsze rozmiary powinny byc ok, a czesto są nawet tansze niż te tzw dzieciece.
      • zonazolnierza Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 17:15
        W new yorker maja kolekcje "black squad". Rozmiar xs tez jest. Takie typowo nastolatkowe bluzy kurtki koszulki.
    • lot_w_kosmos Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 17:15
      Jeszcze hest ok, jak jest w miarę niechudy.
      Mój ma 185 cm a waży 52 kilo big_grin
      Urósł bardzo przez pół roku ale nie zdążył nabrać ciała.
      Weź tu takiego 15 latka ubierz ...
    • mika.wika Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 17:20
      Pull&Bear ma fajne młodzieżowe ciuchy, rozmiar xs lub s.
    • szmytka1 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 17:49
      buty superfit i 42 to koniec tej rozmiarówki dla dzieci, pod koniec zimy kupiłam jakoś w granicach 159 zł, kurtka szara narciara smyk 42 zł w grudniu/styczniu a granatowa jest z c&a za 59 zł. Wszystko zatem stare kolekcje, ale po taniości wink

BTW jak zima będzie taka jak zeszłoroczna, to przechodzi w botkach z goretexem a tych ze zdjęcia nawet nie założy. Niedawno srzedalam zeszłoroczne nówki nie noszone, ale łudzę się, że w końcu zima przyjdzie i co roku mam w zapasie coś zimowego.
      • alfa36 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 19:19
        Kurtka narciarska z ca męska czy dziecięca?
        • szmytka1 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 19:32
          Szara ze smyka to narciarska, a granatowa z c&a nie jest narciarska, to zwykła kurtka, dział chłopięcy, starszy chłopiec. W ogole polecam c&a dla nastoletnich szczypiorków, bo niektóre modele ma aż do 182 i w spodniach krój slim u dzieci. Ta moja, takie mam wrażenie, to jest coś podobnego do tej, co roku wypuszczają takie modele www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kurtka-pikowana-2102206/1
          • szmytka1 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 19:36
            za szybko mi się wysłało i ta linkowana przeze mnie na modelu wygląda nieszczególnie musze powiedzieć, coś dziwnego ma w miejscu jak u gory zaczyna się rękaw i przechodzi z pikowania w kratkę w zwykłe pikowanie. Wygląda na rękawie modela jakoś nieszczególnie, ale może źle mu rozmiar dobrali
            • grey_delphinum Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 19:38
              Mój syn w takim rozmiarze ubierał się w Croppie (zresztą nadal jest to jego ulubiony sklep, obok P&B).
            • alfa36 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 20:01
              Dzięki. Ja ostatnio trochę zakupów w reservercie robiłam. Też na chude i wysokie dziecię 😁 Aczkolwiek od dwóch tygodni młody łazi w piżamie 🙄
              • alfa36 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 20:03
                I jeszcze, do zeszłego roku uwielbiałam reportera m. In. za ich spodnie slim. Niestety niewiele rzeczy mają na 182.
              • szmytka1 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 20:08
                reserved ma krotkie spodnie i szerokie na chudzielców, chyba ze cos zmienili ostatnimi czasy, widziałam, ze zaczeli w kurtkach dodawac 170 a niedawno koniec był na 164
                • alfa36 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 02.11.20, 01:12
                  Spodnie z działu męskiego kupowałam. Zwyczajne, wąskie dżinsy.
    • kermicia Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 19:40
      U nas ten sam rozmiar buta i wzrost tez ten sam. 12 lat.
      Teraz chodzi w butach Adidas Terrex z goretexem i puchówce Benetton, zapasowo ma fajną żółtą kurtkę niepuchową, ale ciepłą (coś jak narciarska, ale nie z błyszczącego materiału) ze Smyka, za jakieś śmieszne pieniądze na wyprzedaży rok temu.
    • yuka12 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 20:13
      Właśnie przerzuciłam się na męskie s, bo chłopięce większe rozmiary wypadały bardzo różnie. A tak wiem, że jak nawet trichę większe, to i tak zaraz dorośnie.
    • livia.kalina Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 20:20
      Na 164 to jeszcze w dziecięcej zarze znajdziesz. Z męskich polecam Medicine, na żywo ciuchy wyglądają lepiej, uwielbiam tam ubierać mojego nastolatka. No i nieodmiennie polecam Tatuum. Cała rodzina się tam ubieramy.
      • alfa36 Re: Chłopakowe zakupy zimowe 02.11.20, 01:13
        Jakia jest rozmiarówka męskiego tatuum? Tatuum damskie uwielbiam, rozmiarowo stworzone dla mnie.
    • mamtrzykotyidwa Re: Chłopakowe zakupy zimowe 01.11.20, 21:13
      Mój za młodu preferował Cropp, sporo rzeczy było w odpowiedniej chudości.
      A na chudą stopę pomagają grube wkładki do butów, przy okazji praktyczne, bo można często zmieniać na nowe i buty nie waniają.
    • ja_mamma Re: Chłopakowe zakupy zimowe 02.11.20, 00:14
      może Reporter Young?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka