troompka 02.11.20, 13:16 "Czarnek wspomniał, że elementem reformy edukacji będzie włączenie do nauczania myśli świętego Jana Pawła II, "w obszarze tego, kim jest człowiek i jak powinien postępować"." No tego nam zdecydowanie brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:18 Skoro się uparli zrobić z niego drugiego Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:20 nawet jesli ktos czytał bo chciał, to zakwalifikowanie ich do lektur obowiązkowych tylko nasili niechęć. Skutek bedzie odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:52 OMG, znasz jakichś młodych ludzi, którzy z własnej woli czytali dzieła anarchronicznego staruszka od kremówek i apeli szkolnych? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:56 a on coś napisał w ogóle, czy mówimy o mszach (czy co tam papież odprawia)? Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:01 Od groma encyklik (cokolwiek to jest). Swego czasu duże grupy ludzi się tym podniecały (choć nie sądzę, żeby czytały). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:08 Jest też wywiad rzeka "Przekroczyć prog nadziei" i autobiograficzna książka "Dar i tajemnica" (czytałam obie i co? I nic) plus książki które napisał jeszcze jako Karol Wojtyła. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:20 I wiersze jeszcze pisał, i sztuki teatralne (kiepskie). Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 03.11.20, 09:37 Przekroczyć próg nadziei czytałam, bo moja matka swego czasu wyraziła chęć przeczytania tego wiekopomnego dzieła. Kupiłam na prezent, dałam, leżało u matki, przeczytałam. Cóż, Coelho to jednak jest pisarz! przy Patronie Pedofilów. Coś tam jeszcze czytałam, słabizna. Ale wszyscy się srali z zachwytu, bo PAPIEŻ Polak sygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:07 Encykliki, adhortacje, listy apostolskie. Super, zabijemy w dzieciakach chęć czytania na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:08 Tak, sporo encyklik, połowa z nich była poświęcona dupie, czyli kontaktom seksualnym i tzw. życiu poczętemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:12 powinien iść do piekła, tak intensywne zainteresowanie seksem to grzech Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:14 W sumie to by się kleiło, biorąc pod uwagę, znane z historii, swobodne prowadzenie się licznych papieży. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:16 rzuciłam okiem na jego poezję, znalazłam kilka listów do przyjaciela, ani jednego do przyjaciółki. Ja nic nie sugeruje, tak tylko zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:34 Jego przyjaciółką była Wanda Półtawska, kobieta, która nie lubiła się bzykać, więc po urodzeniu 4 córek, po 30-tce zafundowała mężowi białe małżeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:07 Moze nie lubila sie bzykac z ...mezem, dlatego jemu zafundowala biale malzenstwo. Droga triss, z tego nie wynika, iz wszystkim mezczyznom tez takie biale zwiazki fundowala. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:55 Nie masz pojęcia kim jest ta pani i jaki ma życiorys, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:02 Nie do konca, bardzo przepraszam, czy jesli sie doucze to mogla wjechac do Polski?😢 Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:03 A tak na powaznie: czyz nie przyjaznila sie bedac mloda dziewczyna bardzo bardzo bardzo mocno z JP2? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:49 A nie, nie, nie, to ja sobie nie życzę. Tak delikatny temat jak życie poczęte i seks to ja będę poruszać w domu. Nie dla seks - edukacji-JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:21 Państwo funduje nam wszystkim kursy jak najlepiej zamiatać pedofilę po dywan? Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:24 Niebawem powinien się ukazać trzeci film Sekielskich na temat "co wiedział JP2". Młodzież będzie miała używanie. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:34 Minister Czarnek ma szansę zapisać się jako najkrócej panujący minister edukacji w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:35 Cała oświata czekała, aż nadejdzie Czarnek i popchnie edukację na własciwe tory, bo jak sam się wyraził "chuliganeria, wandalizm i chamstwo na ulicach" to wina nauczycieli. I trzeba ich ukarać. Może on zamierza karać nauczycieli w ten sposób, że będą musieli się uczyć życiorysu i wszystkich dzieł na pamięć??? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:40 A czegóż się spodziewać po panu z podsieradzkiej wioski na 800 dusz, intelektualnie uformowanym przez KUL? Przecież on jest modelowym produktem połączenia dwóch w/w zaściankow. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:42 szykować już nowe kartony? Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:46 Byłam dzisiaj w sklepie, przed wejściem stała wielka paka z poskładanymi pudłami z napisem - kartony do zabrania, nigdy wcześniej czegoś takiego tam nie było Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:05 😃 Sytuacja jest tak dynamiczna, że kartony się dezaktualizują już po 2 dniach. Mam ochotę wyjść dzisiaj z hasłem "Wpierdalać NA PIECHOTĘ! Limuzyny zostają". Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:26 Jarek to niech spływa mierzeją i niechże ją za soba zakopie. Odpowiedz Link Zgłoś
disco-ball Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:54 Piękne hasło, kradnę na karton! Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 21:39 Ależ proszę, cała przyjemność po mojej stronie. A napiszesz gdzie hasło będzie się dumnie prężyć? Jak małe miasteczko to podaj chociaż powiat. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:12 Ja znowu pizze zamawiam. Zaraz przez PIS przestane sie mieścic w ubrania.... Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:35 sushi weź dla odmiany Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:50 No błagam, a co Ci się zmieści na sushi...? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:44 Już pisałam w drugim wątku, że to bardzo dobry pomysł. Odniesie skutek przeciwny do zamierzonego. Więcej religii, więcej patriotyzmu, więcej takich lektur! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:44 Wincyj, wincyj, wincyj o PATRONIE PEDOFILÓW, zgadzam się! Odpowiedz Link Zgłoś
treo.tralve Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:46 widziałam, nawet napisałam. Oni nie mają mózgów.... Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:48 treo.tralve napisał(a): > widziałam, nawet napisałam. > Oni nie mają mózgów… muzguf chyba chcialas napisac? . Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:10 Jak napisałam - intelektualny produkt małej wioski w głębokim interiorze oraz formowania duchowego na równie prowincjonalnym KUL. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:13 Wincej ideologii katolickiej w szkołach! Daliście im palec w postaci religii w szkołach to teraz wezmą sobie całą rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:16 Kto dał, ten dał. Ja chodziłam na protesty pod MEN jak wprowadzano religię do szkół i pamiętam jak protestującą młodzież skwitowano, że to córki i synowie radzieckich oficerów. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:19 Chcą z języka polskiego zrobić drugą religię🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:38 To już jest druga religia. Już to kiedyś pisałam o podręcznikach do nauczania początkowego. Rozdz.1 "W co wierzyli Egipcjanie", rozdz.2 "W co wierzyli Grecy i Rzymianie", rozdz.3 "Jak powstał świat" (to o Biblii). Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:51 z_lasu napisała: > To już jest druga religia. Już to kiedyś pisałam o podręcznikach do nauczania początkowego. Rozdz.1 "W co wierzyli Egipcjanie", rozdz.2 "W co wierzyli Grecy i Rzymianie", rozdz.3 "Jak powstał świat" (to o Biblii). bo to jeszcze lewackie podręczniki są!!! Rozdział pierwszy i drugi należy prędziutko oddalić, sama herezja, jedynie słuszny jest rozdział trzeci, choć po prawdzie, co by utrzymać linię grafomaństwa lolka z wadowic, należałoby ocenzurować pewnie z 99% nowego testamentu. Noale to w ogóle nie jest informacja dla maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:53 I mają lekturę "Pierwszaki z kosmosu" z której dowiadują się, że jak ktoś nie wierzy w Boga, to nie dostanie prezentów, a samotni mężczyźni wysiadujacy na placach zabaw dla dzieci "są bardzo mili i wcale nie chcą nikogo porywać". Tak... Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 20:04 Serio jest coś takiego? Mój nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:50 Z religii katolickiej można się wypisać, z polaka nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:08 Przecież już dawno o tym pisałam na forum. A jak młody, z naszą pomocą, napisał polemikę, to się dowiedział, że pytań nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:47 I dobrze, będziemy mieli więcej pretekstów do rozmów o pedopapciu, naŁce kościoła i tym dlaczego trzeba się od tego trzymać tak daleko jak to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:54 Ale czasu szkoda. Po prostu, przy syfiastych podstawach programowych, szkoda czasu na kolejną bezsensowną, marnującą czas dzieci i nastolatków wydumkę. Odpowiedz Link Zgłoś
newhabitat Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:15 Moze wspolnie z Sasinem to beda robic? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:07 Guzik a nie dobrze. Moja córka ma pozwolenie na jedynkę ze wszystkiego co uzna za indoktrynacje religijną, ale do średniej jej się to liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:11 Dokładnie, ten shit może być zarówno na egzaminach po podstawówce, jak i na maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:44 Zaczynam odkładać na liceum międzynarodowe... Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:11 Z mojego punktu widzenia - a jestem bardzo niechetna KK i zycze KK ognia piekelnego 😁- to wspaniala nowina. Wiecej jeszcze, wiecej! KK i jego wielbiciele sami doprowadza do tego, ze za te kilkadziesiat lat koscioly opustoszeja. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 03.11.20, 05:15 >ze za te kilkadziesiat lat koscioly opustoszeja. Mam mniej pesymistyczne podejście: liczę, że za kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka.kurka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 18:46 Może dzięki temu ci co nie chodzą na religie nawrócą się? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 20:03 Tak, z pewnością. Będą mieli religię na polskim i będą chcieli więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 03.11.20, 05:53 mirka.kurka napisała: > Może dzięki temu ci co nie chodzą na religie nawrócą się? Tak, na satanizm. Odpowiedz Link Zgłoś