troompka 02.11.20, 13:16 "Czarnek wspomniał, że elementem reformy edukacji będzie włączenie do nauczania myśli świętego Jana Pawła II, "w obszarze tego, kim jest człowiek i jak powinien postępować"." No tego nam zdecydowanie brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:18 Skoro się uparli zrobić z niego drugiego Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:20 nawet jesli ktos czytał bo chciał, to zakwalifikowanie ich do lektur obowiązkowych tylko nasili niechęć. Skutek bedzie odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:52 OMG, znasz jakichś młodych ludzi, którzy z własnej woli czytali dzieła anarchronicznego staruszka od kremówek i apeli szkolnych? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:56 a on coś napisał w ogóle, czy mówimy o mszach (czy co tam papież odprawia)? Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:01 Od groma encyklik (cokolwiek to jest). Swego czasu duże grupy ludzi się tym podniecały (choć nie sądzę, żeby czytały). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:08 Jest też wywiad rzeka "Przekroczyć prog nadziei" i autobiograficzna książka "Dar i tajemnica" (czytałam obie i co? I nic) plus książki które napisał jeszcze jako Karol Wojtyła. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:20 I wiersze jeszcze pisał, i sztuki teatralne (kiepskie). Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 03.11.20, 09:37 Przekroczyć próg nadziei czytałam, bo moja matka swego czasu wyraziła chęć przeczytania tego wiekopomnego dzieła. Kupiłam na prezent, dałam, leżało u matki, przeczytałam. Cóż, Coelho to jednak jest pisarz! przy Patronie Pedofilów. Coś tam jeszcze czytałam, słabizna. Ale wszyscy się srali z zachwytu, bo PAPIEŻ Polak sygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:07 Encykliki, adhortacje, listy apostolskie. Super, zabijemy w dzieciakach chęć czytania na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:08 Tak, sporo encyklik, połowa z nich była poświęcona dupie, czyli kontaktom seksualnym i tzw. życiu poczętemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:12 powinien iść do piekła, tak intensywne zainteresowanie seksem to grzech Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:14 W sumie to by się kleiło, biorąc pod uwagę, znane z historii, swobodne prowadzenie się licznych papieży. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:16 rzuciłam okiem na jego poezję, znalazłam kilka listów do przyjaciela, ani jednego do przyjaciółki. Ja nic nie sugeruje, tak tylko zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:34 Jego przyjaciółką była Wanda Półtawska, kobieta, która nie lubiła się bzykać, więc po urodzeniu 4 córek, po 30-tce zafundowała mężowi białe małżeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:07 Moze nie lubila sie bzykac z ...mezem, dlatego jemu zafundowala biale malzenstwo. Droga triss, z tego nie wynika, iz wszystkim mezczyznom tez takie biale zwiazki fundowala. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:55 Nie masz pojęcia kim jest ta pani i jaki ma życiorys, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:02 Nie do konca, bardzo przepraszam, czy jesli sie doucze to mogla wjechac do Polski?😢 Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:03 A tak na powaznie: czyz nie przyjaznila sie bedac mloda dziewczyna bardzo bardzo bardzo mocno z JP2? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:49 A nie, nie, nie, to ja sobie nie życzę. Tak delikatny temat jak życie poczęte i seks to ja będę poruszać w domu. Nie dla seks - edukacji-JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:21 Państwo funduje nam wszystkim kursy jak najlepiej zamiatać pedofilę po dywan? Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:24 Niebawem powinien się ukazać trzeci film Sekielskich na temat "co wiedział JP2". Młodzież będzie miała używanie. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:34 Minister Czarnek ma szansę zapisać się jako najkrócej panujący minister edukacji w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:35 Cała oświata czekała, aż nadejdzie Czarnek i popchnie edukację na własciwe tory, bo jak sam się wyraził "chuliganeria, wandalizm i chamstwo na ulicach" to wina nauczycieli. I trzeba ich ukarać. Może on zamierza karać nauczycieli w ten sposób, że będą musieli się uczyć życiorysu i wszystkich dzieł na pamięć??? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:40 A czegóż się spodziewać po panu z podsieradzkiej wioski na 800 dusz, intelektualnie uformowanym przez KUL? Przecież on jest modelowym produktem połączenia dwóch w/w zaściankow. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:42 szykować już nowe kartony? Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:46 Byłam dzisiaj w sklepie, przed wejściem stała wielka paka z poskładanymi pudłami z napisem - kartony do zabrania, nigdy wcześniej czegoś takiego tam nie było Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:05 😃 Sytuacja jest tak dynamiczna, że kartony się dezaktualizują już po 2 dniach. Mam ochotę wyjść dzisiaj z hasłem "Wpierdalać NA PIECHOTĘ! Limuzyny zostają". Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:26 Jarek to niech spływa mierzeją i niechże ją za soba zakopie. Odpowiedz Link Zgłoś
disco-ball Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:54 Piękne hasło, kradnę na karton! Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 21:39 Ależ proszę, cała przyjemność po mojej stronie. A napiszesz gdzie hasło będzie się dumnie prężyć? Jak małe miasteczko to podaj chociaż powiat. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:12 Ja znowu pizze zamawiam. Zaraz przez PIS przestane sie mieścic w ubrania.... Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:35 sushi weź dla odmiany Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:50 No błagam, a co Ci się zmieści na sushi...? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:44 Już pisałam w drugim wątku, że to bardzo dobry pomysł. Odniesie skutek przeciwny do zamierzonego. Więcej religii, więcej patriotyzmu, więcej takich lektur! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:44 Wincyj, wincyj, wincyj o PATRONIE PEDOFILÓW, zgadzam się! Odpowiedz Link Zgłoś
treo.tralve Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 13:46 widziałam, nawet napisałam. Oni nie mają mózgów.... Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:48 treo.tralve napisał(a): > widziałam, nawet napisałam. > Oni nie mają mózgów… muzguf chyba chcialas napisac? . Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:10 Jak napisałam - intelektualny produkt małej wioski w głębokim interiorze oraz formowania duchowego na równie prowincjonalnym KUL. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:13 Wincej ideologii katolickiej w szkołach! Daliście im palec w postaci religii w szkołach to teraz wezmą sobie całą rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:16 Kto dał, ten dał. Ja chodziłam na protesty pod MEN jak wprowadzano religię do szkół i pamiętam jak protestującą młodzież skwitowano, że to córki i synowie radzieckich oficerów. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:19 Chcą z języka polskiego zrobić drugą religię🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:38 To już jest druga religia. Już to kiedyś pisałam o podręcznikach do nauczania początkowego. Rozdz.1 "W co wierzyli Egipcjanie", rozdz.2 "W co wierzyli Grecy i Rzymianie", rozdz.3 "Jak powstał świat" (to o Biblii). Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:51 z_lasu napisała: > To już jest druga religia. Już to kiedyś pisałam o podręcznikach do nauczania początkowego. Rozdz.1 "W co wierzyli Egipcjanie", rozdz.2 "W co wierzyli Grecy i Rzymianie", rozdz.3 "Jak powstał świat" (to o Biblii). bo to jeszcze lewackie podręczniki są!!! Rozdział pierwszy i drugi należy prędziutko oddalić, sama herezja, jedynie słuszny jest rozdział trzeci, choć po prawdzie, co by utrzymać linię grafomaństwa lolka z wadowic, należałoby ocenzurować pewnie z 99% nowego testamentu. Noale to w ogóle nie jest informacja dla maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 17:53 I mają lekturę "Pierwszaki z kosmosu" z której dowiadują się, że jak ktoś nie wierzy w Boga, to nie dostanie prezentów, a samotni mężczyźni wysiadujacy na placach zabaw dla dzieci "są bardzo mili i wcale nie chcą nikogo porywać". Tak... Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 20:04 Serio jest coś takiego? Mój nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:50 Z religii katolickiej można się wypisać, z polaka nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:08 Przecież już dawno o tym pisałam na forum. A jak młody, z naszą pomocą, napisał polemikę, to się dowiedział, że pytań nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:47 I dobrze, będziemy mieli więcej pretekstów do rozmów o pedopapciu, naŁce kościoła i tym dlaczego trzeba się od tego trzymać tak daleko jak to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 14:54 Ale czasu szkoda. Po prostu, przy syfiastych podstawach programowych, szkoda czasu na kolejną bezsensowną, marnującą czas dzieci i nastolatków wydumkę. Odpowiedz Link Zgłoś
newhabitat Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:15 Moze wspolnie z Sasinem to beda robic? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:07 Guzik a nie dobrze. Moja córka ma pozwolenie na jedynkę ze wszystkiego co uzna za indoktrynacje religijną, ale do średniej jej się to liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 15:11 Dokładnie, ten shit może być zarówno na egzaminach po podstawówce, jak i na maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:44 Zaczynam odkładać na liceum międzynarodowe... Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 16:11 Z mojego punktu widzenia - a jestem bardzo niechetna KK i zycze KK ognia piekelnego 😁- to wspaniala nowina. Wiecej jeszcze, wiecej! KK i jego wielbiciele sami doprowadza do tego, ze za te kilkadziesiat lat koscioly opustoszeja. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 03.11.20, 05:15 >ze za te kilkadziesiat lat koscioly opustoszeja. Mam mniej pesymistyczne podejście: liczę, że za kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka.kurka Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 18:46 Może dzięki temu ci co nie chodzą na religie nawrócą się? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 02.11.20, 20:03 Tak, z pewnością. Będą mieli religię na polskim i będą chcieli więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czarnek chce wiecej dzieł JPII 03.11.20, 05:53 mirka.kurka napisała: > Może dzięki temu ci co nie chodzą na religie nawrócą się? Tak, na satanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama