Dodaj do ulubionych

Wspaniały transparent

02.11.20, 13:55
Nie mogę wkleić zdjęcia, ale brzmiał: "Jesteście za życiem? Przyjmijcie uchodźców!"
Mam wrażenie, że od czasu pandemii w mediach nastała cisza na temat migrantów. Mignął mi bodaj jeden artykuł o zachorowaniach na Covid w obozie dla uchodźców.
Obserwuj wątek
    • asdfg2018 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 13:57
      wzory transparentów :
      natemat.pl/325517,plakaty-na-strajk-kobiet-z-tej-strony-sciagniesz-je-za-darmo-baza-zdjec
      • ludzikmichelin4245 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 13:59
        Super są. Co jak co, ale umiemy w Polsce w sztukę plakatu jak mało kto.
        • lellapolella Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 14:01
          Polska Szkoła Plakatu♥
        • sumire Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 14:02
          Pod warunkiem, że nie chodzi o dizajn plakatów Marszu Niepodległości smile widziałam i oczy mi pękły.
          • memphis90 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 19:01
            Chciałabym go przerobić, żeby tego klęczącego husara biła parasolką babcia... 😜
    • lellapolella Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 14:00
      Widziałam go, pięknysmile Chciałabym tylko dodać, że unijna kasa na uchodźców poszła na limuzyny, więc teges wyborcza.pl/7,155287,26465022,rzad-kupuje-308-nowych-limuzyn-za-pieniadze-z-unijnego-funduszu.html
      • ludzikmichelin4245 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 14:06
        Jak dowcipnie zauważa jeden z komentatorów, auta są z zagranicy, więc to jakby imigranci.
        • lellapolella Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 14:26
          I niewykluczone, że wkrótce skierują się zagranicęwink
        • claudel6 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 21:21
          jezu big_grin
      • eglantine Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 15:50
        A Andrzej na to:
        wyborcza.pl/andrzejrysuje/0,0.html#TRNavSST
    • hanusinamama Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 14:33
      Widziałam filmik z protestu w Warszawie: Stoi koleś i gra na dudach, obok transparent "GRAM NA DUDZIE JAK KACZYŃSKI"
    • nangaparbat3 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 15:12
      Widziałam, też mi się podoba. Bardzo.
    • prawackie_trolliszcze Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 15:58
      Ale za czyim życiem? Francuskich nauczycieli?
      • livia.kalina Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 21:42
        Powiedz nam jeszcze misu1, kto nie jest człowiekiem. Bo to zaiste takie urocze...
        • sofia_87 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 21:53
          Chcesz przez to powiedzieć, że Europejczycy - ofiary morderstw popełnianych "uchodźców" to wkalkulowane konieczne ryzyko?

To może należy się chociaż postarać aby ofiarami byli ochotnicy, czyli pozyteczni idioci oraz ich rodziny
          • livia.kalina Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 23:12
            Odsetek świrów jest zawsze taki sam- im więcej ludzi- tym więcej świrów. Jakbyśmy zredukowali populację Ziemi o połowę (na chybił trafił), to byśmy też zredukowali proporcjonalnie ilość świrów. Ich odsetek pozostałby taki sam ale byłoby ich mniej bo ludzi byłoby mniej.

Jeśli chcesz, żeby nie było świrów i ich ofiar to musiałabyś liczbę mieszkańców Ziemi zredukować do zera. Nie wiem jak chcesz typować ofiary dla świrów? Ktoś jest mniej wartościowym człowiekiem bo ma więcej pigmentu w skórze? O to ci chodzi? A masz świadomość, ze ciebie ktoś może mieć za podczłowieka? Godzisz się na to?
            • sofia_87 Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 23:22
              Masz absolutna rację, swiry są wszędzie, więc skoro mamy własnych, to tym bardziej nie potrzebujemy tych z importu.

Ja nie godze się wyłącznie na to aby głupota pikajacych serduszek i pożytecznych idiotow sprowadzala potencjalne niebezpieczeństwo na moją rodzinę.
              Chodzi mi o to aby "uchodźcy" pozostali po swojej stronie granic UE, wtedy swiry, które są wśród nich będą swirowac u siebie.
              Czy to Ci się podoba czy nie, wielu ofiar można było uniknąć gdyby Europa nie przyjmowała "uchodźców"
              • livia.kalina Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 23:27
                Boże, czy ci się to podoba czy ie, Europa Zachodnia robi to, co im się podoba i co im odpowiada. Wpuścili nie tylko uchodźców z Afryki ale i z dawnej Europy wschodniej, w tym ciebie. Gdyby nie wpuścili Polaków mieliby mniej gwałcicieli i morderców. Czy w związku z tym, uważasz, ze ciebie też nie powinni wpuszczać?
                • sofia_87 Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 23:35
                  Mam wrażenie, że mieszkańcom Europy Zachodniej to się coraz mniej podoba.
                  Mnie nigdzie nie musiano wpuszczać, Polska leży w Europie
                  Gdyby wybuchła wojna poszczególne europejskie kraje mógłby przyjmować swoich obywateli, a czy wyobrażasz sobie, że jakikolwiek kraj z Afryki czy Azji przyjmowalby hurtem Europejczyków, dawał im socjal, mieszkania i opiekę zdrowotna?
                • malgosiagosia Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 23:39
                  livia.kalina napisała:

> Boże, czy ci się to podoba czy ie, Europa Zachodnia robi to, co im się podoba i
                  > co im odpowiada.

No to Polska tez robi to co sie im podoba i co im odpowiada.
    • sofia_87 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 16:02
      Zważywszy na to ile ofiar smiertelnych mają na swoim koncie "uchodźcy" to nikt kto jest za życiem nie chce ich w Europie.
      • ludzikmichelin4245 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 16:24
        No widzisz Zośka, może się zastanów, czy chcesz obalać władzę, która Ci gwarantuje nienaruszalność twierdzy.
        • sofia_87 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 16:30
          Mój nick to Sofia.
          Widzisz, ja nie chcę wybierać pomiędzy dzumą i cholera, nie chcę ani jednego ani drugiego.
          Wątpię aby KO przyjęło imigrantów, w polskich warunkach po jednym ataku "biednego uchodźcy" polityk, który by zdecydował o ich przyjęciu byłby skończony.
          Rozumiem, że Tobie ostatnie przypadki we Francji nie dały do myślenia?
          • ludzikmichelin4245 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 16:37
            Dlatego właśnie poparcie dla strajku bigotek Twojego pokroju jest o dupę rozbić.
            • sofia_87 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 18:58
              Rozbijaj sobie, ale o swoją. Ja nie jestem bigotka.
              Nie nie widzę związku pomiędzy moimi prawami jako kobiety i Polki, a przyjmowaniem ludzi, którzy są potencjalnie niebezpieczni.

Transparent z postu startowego jest po prostu głupi i niezgodny z rzeczywistością, przyjmowanie "uchodźców" oznacza dla nas śmierć, a nie życie.
              • memphis90 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 19:03
                Ale przecież nie jesteś już Polką...
              • 71tosia Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 00:58
                zycie uchodzcy jak wiadomo warte tylko ulamek zycia polskiej Zochy.
                • sofia_87 Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 07:52
                  Mój nick to Sofia ☺
                  To narazaj dla nich życie swoje i swoich bliskich.
                  Tak, dla mnie życie moje czy kogoś z moich bliskich warte jest więcej niż wszystkich tych "uchodźców" razem wziętych.

Ponadto, jak widać ta pomoc jest jednak obiektywnie zbyt droga, skoro kosztuje życie Europejczyków, są jednak jakieś granice dobroczynnosci
                  • livia.kalina Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 23:14
                    Jak Polacy byli zamknięci za granicami swoich socjalistycznych państw to w Europie zachodniej mniej mordowali, gwałcili i kradli. I mniej tłukli kobiety ( w WB Polacy są w czołówkach statystyk przemocy domowej). Uważasz, ze należy ciebie trzymać w więzieniu, jakimś obozie, w związku z tym?
                    • sofia_87 Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 23:30
                      Serio porównujesz przemoc domowa do zamachow, w których są ofiary śmiertelne.
                      Może doczytaj dlaczego muzułmanki nie zgłaszają przemocy domowej, choć w kulturze, w której kobieta jest mniej warta niż sprzęt domowy z pewnością do niej dochodzi.

Dlaczego ja bym miała być w obozie lub w więzieniu? Mieszkam w kraju, w którym się urodziłam, nie popełniłam przestępstwa. Po prostu nie chcę aby do Europy wpuszczano potencjalnych terrorystów. Widzisz, to jest logiczne, jesli cena za uratowanie choćby miliona "uchodźców" miałaby być śmierć choćby jednego Europejczyka to po prostu nie warto, cena jest zbyt wysoka.
                      Chyba, że znajdzie się ochotnik, tylko pytanie czy dla ratowania "uchodźców" poświęcilabyś życie swojego dziecka
                • malgosiagosia Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 23:11
                  71tosia napisała:

> zycie uchodzcy jak wiadomo warte tylko ulamek zycia polskiej Zochy.

Mysle, ze dla Ciebie zycie tych zabitych na przyklad wczoraj w Wiedniu, nie wart jest nawet ulamka zycia uchodzcow. Nie masz instynktu samozachowawczego. Europa tez.
    • chococaffe Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 21:29
      Piękne big_grin

https://bi.im-g.pl/im/39/33/19/z26423609Q.jpg
      • nangaparbat3 Re: Wspaniały transparent 02.11.20, 21:40
        Cudne big_grin
        • malgosiagosia Re: Wspaniały transparent 03.11.20, 23:05
          nangaparbat3 napisała:

> Cudne big_grin

Cudne? Glupie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka