Dodaj do ulubionych

Serum z witaminą C - po raz kolejny

05.11.20, 11:00
Polecicie coś w przyjaznej cenie, takie żeby było widać efekty i najlepiej dostępne w każdej drogerii?
Wiem, że było mnóstwo razy, ale może pojawiło się coś nowego godnego uwagi?
Obserwuj wątek
    • lot_w_kosmos Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:07
      To ja napiszę : używam JUVIT C w kroplach pod krem.
      Używam wieczorem, chociaż zalecają rano, ponieważ nie wiem, jakby mi się w pracy zachował makijaż na tym.
      Widać po twarzy - jest jaśniejsza, wypoczęta, świetlista.
      Ale moze to też zasługa polecanego tutaj i szybko przeze mnie wypróbowanego bogatego kremu z kurkumą.
      Cudowny specyfik.
      • joanna_poz Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:09
        co to za cudo z tą kurkumą?
        • lot_w_kosmos Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:16
          A o ten:
          www.cocolita.pl/kremy/orientana-bogaty-krem-z-kurkuma-turmeric-30g?gclid=CjwKCAiA4o79BRBvEiwAjteoYLbJRk0sOVYlWsMdc8hS17MeVwNTCLqkBp1ZKbBnE2wa8YaU5AtyZBoCMbUQAvD_BwE

no dla mnie super, kupiłąm w sklepie zielarskim sobie
          • anika772 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 06.11.20, 09:27
            lot_w_kosmos napisała:

> A o ten:
            > www.cocolita.pl/kremy/orientana-bogaty-krem-z-kurkuma-turmeric-30g?gclid=CjwKCAiA4o79BRBvEiwAjteoYLbJRk0sOVYlWsMdc8hS17MeVwNTCLqkBp1ZKbBnE2wa8YaU5AtyZBoCMbUQAvD_BwE
            >
            > no dla mnie super, kupiłąm w sklepie zielarskim sobie

Miałam ten krem z kurkumą, i niestety, to nie dla mnie. Mimo, że opisany jest jako silnie nawilżający, miałam uczucie ściągnięcia. I taką dziwną matowość, i brak "poślizgu". Najwyraźniej mam za suchą skórę do tego produktu. Zużyłam, ale musiałam do niego chlapnąć tego czy owego.
      • anika772 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:26
        Teraz mam serum z wit. C Ava.
        Zmieniam, następne może wezmę to LIQ CC. Używam rano.
        • ge-ox Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 06.11.20, 12:04
          LIQ CC jest świetny, tak samo jak dwa pozostałe sera tej firmy z retinolem i drugie z witaminą E, bardzo porządne kosmetyki, cena nie najniższa, ale do zniesienia
      • ninanos Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:42
        Ja tez jovit c stosuje wieczorem, rano ewentualnie tylko w weekend jak nigdzie nie wychodzę. Dla mnie jovit jest za tłusty na dzień i z makijażu zrobiłby mi ciasteczko.
    • joanna_poz Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:09
      używam od kliku sezonów LIQ CC. cena ok. 50 zł.
      dostepne w aptekach, Super-Pharm, w innnym drogeriach nie wiem, chyba nie.
      • nuclearwinter Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:39
        Również używam Liq CC, w ogóle Liqpharm ma fajne produkty. Lubię też serum z witaminą C Purito.
    • araceli Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:20
      DermoFuture Kuracja z witC 20%. Testowałam wiele ale wracam do tego bo jest tanie i najmniej tłuste. Nie wiem jak z dostępnością stacjonarną, widziałam w Hebe i chyba Naturze.
      • pasquda77 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:30
        A serum z Miya któraś zna? Niezłe opinie na wizażu i dostępne w Rossmann, a mam do niego rzut beretem?
        • sabek81 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:33
          pasquda77 napisała:

> A serum z Miya któraś zna? Niezłe opinie na wizażu i dostępne w Rossmann, a mam
          > do niego rzut beretem?

Ja teraz używam, nie jest tłuste, chociaż ja lubię, delikatny zapach, polecam, z liqq miałam też ok.
          • anika772 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:40
            Znam, fajne jest.
            Ze zdumieniem czytam o tym, że serum z wit. C jest tłuste i nie nadaje się pod makijaż. Z wit. E, owszem, dlatego stosuję na noc.
        • araceli Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:45
          pasquda77 napisała:
          > A serum z Miya któraś zna? Niezłe opinie na wizażu i dostępne w Rossmann, a mam
          > do niego rzut beretem?

Ma tylko 5% witC. Opinie na wizażu pochodzą w większości z akcji testowania w "Klubie Recenzentki", więc są średnio wiarygodne a i tak ma tylko 3,9. Niestety - takie testowanie zabija ideę opinii na portalu sad
          • pasquda77 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 12:06
            araceli napisała:

> pasquda77 napisała:
            > > A serum z Miya któraś zna? Niezłe opinie na wizażu i dostępne w Rossmann,
            > a mam
            > > do niego rzut beretem?
            >
            > Ma tylko 5% witC. Opinie na wizażu pochodzą w większości z akcji testowania w "
            > Klubie Recenzentki", więc są średnio wiarygodne a i tak ma tylko 3,9. Niestety
            > - takie testowanie zabija ideę opinii na portalu sad
            >
            >
            A to, które polecasz z 20% nie będzie za mocne na początek? Widzę, że jest dostępne w Hebe w promocji
            • 35wcieniu Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 12:49
              W jakim sensie za mocne? Witamina C nic nie uszkodzi, to nie kwasy żeby się trzeba było nastawiać na zniszczenia.
              • pasquda77 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 13:07
                Ok, zamówiłam polecane przez Acareli, skoro mówisz, że takie stężenie krzywdy nie zrobi ☺️
        • hanusinamama Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 12:35
          Ja używam i jestem zadowolona. Zreszta mam tez z tej serii krem taki zielony z olejem kokosowym. Bajka
    • sabek81 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:31
      Miya
    • ninanos Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:37
      Jovit C - cena śmieszna, a ma dużo większe stężenie wit. c niż jakiekolwiek serum.
      Możesz sobie coś dołożyć do Jovitu, ja stosuje na zmianę z retinolem i kwasami.
      • ninanos Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:40
        + oczywiście jeszcze coś nawilżającego.
        Od siebie polecam
        cosibella.pl/product-pol-762-The-Ordinary-Hyaluronic-Acid-2-B5-Serum-Nawilzajace-z-Kwasem-Hialuronowym-2-i-Witamina-B5-30ml.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=EAIaIQobChMI_vT5zJvr7AIVidGyCh1FSw0iEAQYASABEgLXvfD_BwE
      • grey_delphinum Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:43
        Dziewczyny, ale jak dokładnie stosujecie? Tzn chodzi mi kolejność - np. myję twarz żelem, na to tonik, potem serum i po chwili krem? Czy inaczej?
        • anika772 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:46
          Ja sobie na ogół mieszam z kremem.
        • ninanos Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:47
          Zależy jaką masz skórę.
          Jak masz wrażliwą to mieszaj jowit z jakiś kremem nawilżającym, bo może być za ciężki dla ciebie, albo najpierw krem potem jovit.
          Ja myje żelem, potem tonik, następnie krem pod oczy, jovit c, odczekuje około godziny żeby się wchłonęło i potem krem, czasem nie zakładam już kremu.
          • grey_delphinum Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 12:34
            Dzięki smile
      • 35wcieniu Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 12:47
        Co Ty tak non stop z tym "jovitem". To jest jUvit.
        • ninanos Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 13:00
          Racja jest po twojej stronie, kajam się smile
    • pade Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 11:56
      Używam teraz 15% z Basiclab, w ogóle nie jest tłuste. Liq CC rich też dla mnie nie było tłuste.
      Inaczej, oba są przy nakładaniu, ale potem szybko się wchłaniają.
      • araceli Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 12:04
        pade napisała:
        > Używam teraz 15% z Basiclab, w ogóle nie jest tłuste . Liq CC rich też dla mnie
        > nie było tłuste.

Dla suchej skóry może nie są ale przy mojej mieszanej jest już na granicy używalności.
    • ggrruu Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 05.11.20, 12:25
      Używam Bandi, jestem Hebe, zaopatruje się na promocjach. Mam też emulsje z witaminą c.
    • brenya78 Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 06.11.20, 12:01
      Jedyny efekt jaki miałam po kuracji specyfikiem polecanym tu na forum to mega plamy i odbarwienia po obu stronach policzków. Pomimo stosowania serum na noc i pomimo stosowania kremów z filtrem i podkładu z filtrem. Plamy nie schodzą nic a nic. Masakra.
      • lot_w_kosmos Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 06.11.20, 12:08
        A po czym ci się tak konkretnie zrobiło? podaj nazwę.
        • snakelilith Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 06.11.20, 12:16
          Jak to po czym? Po "polecanym na forum", bo to wiadomo zło z założenia. big_grin
    • jeszcze_blizniaki Re: Serum z witaminą C - po raz kolejny 06.11.20, 12:01
      Ja mam syna Juvit c. Przed kremem kilka kropli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka