asia_i_p 05.11.20, 14:31 Cholera, czy ci Amerykanie pogubili liczydła? Od dobrych dwunastu godzin nic się nie zmienia, wyniki z Arizony i Newady znam już na pamięć. Ja rozumiem, że hymn zobowiązuje, tym niemniej ja się stresuję i żądam wiadomości! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rb_111222333 Re: kraina wolnych 05.11.20, 14:36 Czytałam, że uzbrojeni zwolennicy Trumpa stoją pod lokalami wyborczymi, też w tej sytuacji trzęsłyby mi się ręce przy liczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: kraina wolnych 05.11.20, 14:37 W samej Pensylwanii mają 12 milionów mieszkańców. Do tego dochodzą karty korespondencyjne; dochodzą różne metody głosowania (postawienie krzyżyka jest dla nich za trudne w związku z czym kombinują np. z dziurkaczami, jak na Florydzie). To nie UK gdzie wyniki z okręgów jednomandatowych w zasadzie są po 12 godzinach, pomijając okręgi najbardziej oddalone jak jakas wyspa na Kanale ). Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: kraina wolnych 05.11.20, 14:55 Jaki kraj takie liczenie. 12 milionów ludzi - toż to ogromna liczba. Jakby im Sasin zrobił korespondencyjne to już tydzień temu były wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: kraina wolnych 05.11.20, 16:18 Jakby im Sasin zrobił korespondencyjne to już tydzień temu były wyniki. Wtedy mógłby publikować wyniki jeszcze przed wydrukowaniem kart. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: kraina wolnych 05.11.20, 14:57 Ja rozumiem, że na ostateczne trzeba poczekać, ale do wczoraj wieczór coś się zmieniało, a teraz ani drgnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: kraina wolnych 05.11.20, 16:34 W Pensylwanii jest 10:30 rano, a oni i tak beda do piatku czekac na splywajace karty wyborcze. W Arizonie jest 8:30, w Newadzie 7:30, nawet jesli liczyli cala noc, to i tak moga nie chciec podawac wynikow o takiej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: kraina wolnych 05.11.20, 15:08 Mnie zawsze dziwią te minimalne różnice w głosach , taki wielki kraj, tyle milionów ludzi, tam w jednym stanie żyje często więcej osób uprawnionych do głosowania niz w całej Polsce i litości na koniec różnica jest w kilku tysiącach? Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: kraina wolnych 05.11.20, 17:05 Poza Kalifornią mającą niecałe 40 mln ludności czyli porównywalnie do Polski, w każdym stanie liczba ludności, a tym samym uprawnionych do głosowania uprawionych do głosowania jest znacznie mniejsza niż Polsce. "Często" to ty chodziłaś na wagary na geografii. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: kraina wolnych 05.11.20, 15:23 Asia, przyprawiłaś mnie prawie o zawał, przeczytałam jedynie tytuł wątku i pomyślałam, że zapomniałaś się przelogować i jesteś bywalcem. Bardzo cię za to przepraszam. A co do tematu, to masz oczywiście rację, liczą podejrzanie długo, teraz chyba głosy korespondencyjne Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: kraina wolnych 05.11.20, 15:23 a bo to pierwszy raz? Burdel mają taki, jakby tam mieli 50 sasinów. W temacie przekrętów wyborczych polecam poza tym "Good wife". Odpowiedz Link Zgłoś
tomato.soup Re: kraina wolnych 05.11.20, 16:29 Trumpowi też już się znudziło liczenie 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: kraina wolnych 05.11.20, 16:48 My siedzimy, jak na szpilkach, prawie swietujemy zwyciestwo Bidena. Dla wszystkich pan z forum cierpiacych na rozdwojenie jajnik, ktore pisza PiS wypierdalac, ale twierdza, ze dla Polski byloby lepiej gdyby trump wygral- specjalna dedykacja. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: kraina wolnych 05.11.20, 16:49 magdallenac napisała: > My siedzimy, jak na szpilkach, prawie swietujemy zwyciestwo Bidena. Dla wszystk > ich pan z forum cierpiacych na rozdwojenie jajnik, ktore pisza PiS wypierdalac, > ale twierdza, ze dla Polski byloby lepiej gdyby trump wygral- specjalna dedyka > cja. * jazni oczywiscie, nie jajnik😂 Odpowiedz Link Zgłoś