alicia033 Re: Polecam wywiad 11.11.20, 19:00 Bardzo dobry. Aż dziw, że jego współautorem jest sroczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Polecam wywiad 11.11.20, 19:22 Też polecam. Bardzo mądra życiowo osoba z ukształtowanymi poglądami. Wie, co chce robić, robi to i nie zajmuje się przewalaniem argumentami z przeciwnikami jej sposobu myślenia, a ma tylko 36 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Polecam wywiad 11.11.20, 19:46 Dzięki za polecenie. Super jest, naprawdę. Zapodałam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polecam wywiad 11.11.20, 19:49 Ma rację. Szczególnie w tym fragmencie, że najgorszą robotę robią uprzywilejowani starsi panowie konserwatyści, którzy roszczą sobie prawo do oceny moralnej tego co młode kobiety, często niezamożne robią ze swoim życiem i ciałem. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Polecam wywiad 11.11.20, 23:12 No, konkretnie i na temat, dużo przydatnych informacji, mordojurki mogą nas cmoknąć w... Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Polecam wywiad 11.11.20, 23:23 Na marginesie: mam prośbę do Ciebie (i do niektórych innych forumek) - opisujcie linki, przynajmniej zgrubnie. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Polecam wywiad 12.11.20, 05:36 Racja. Kot mnie rozproszył podczas pisania posta, i kliknęłam taki pusty, biję się w piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Polecam wywiad 12.11.20, 05:35 "I wierzyłam w tę narrację polskiego feminizmu - który jest strasznie staroświecki - że aborcja, owszem, powinna być dostępna i legalna, ale ona jednak zawsze jest dramatem, żadna kobieta nie chce aborcji. To jest bullshit. Byłam w niechcianej ciąży i najbardziej na świecie marzyłam o tym, żeby ją przerwać. Rano po wszystkim byłam najszczęśliwszą osobą na świecie. Zjadłam pizzę, zapaliłam papierosa." Fakt, zawsze nazywało się to trudnym wyborem, wciskało się kobietom, że to jest trudny wybór mimo, że dla wielu z nich wcale to trudny wybór nie był. Nawet wcale to nie był żaden wybór, tylko decyzja, cel. S. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Polecam wywiad 12.11.20, 05:39 Niechciana ciąża może być dramatem. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Polecam wywiad 12.11.20, 13:12 To wszystko zależy w którym momencie się ta ciążę przerywa. Jeśli po kilku tygodniach i na kimś to nie to nie robi wrażenia wiedząc jak wygląda płód na etapie np 12 tygodnia, to ma zwykłą znieczulice i brak refleksji nad swoimi wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Polecam wywiad 12.11.20, 06:01 Świetny tekst. I chwała niebiosom, że istnieją takie organizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Polecam wywiad 12.11.20, 06:44 Świetny, dziękuję i puszczam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama