Dodaj do ulubionych

Plus pracy zdalnej

17.11.20, 13:32
Praca zdalna mnie męczy, ale ma jeden plus. Pomaga mi regularnie się odżywiać. 11 śniadanie, 15 obiad bardziej można nazwać to lunchem, 19 kolacja.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:35
      Trudno to nazwać plusem bo ceną za to jest brak ruchu. I u mnie np. regularność posiłków nie pomaga.
      • magata.d Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:45
        profes79 napisał:

> Trudno to nazwać plusem bo ceną za to jest brak ruchu. I u mnie np. regularność
        > posiłków nie pomaga.
        >
        To trzeba się ruszyć przed pracą albo po wink
        • profes79 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:06
          To jednak nie to samo co codzienny ruch nawet na trasie dom-praca-dom.
          • magata.d Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:18
            To fakt, że jak wychodzę do pracy, to jestem bardziej rozruszana, w pracy przemieszczam się często w jednym budynku albo nawet miedzy budynkami. Nawet jak nie było pandemii, to często pracowałam w domu i widziałam różnicę. No ale jednak aktywność fizyczna to, to nie jest wink
          • sol_13 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 17:20
            A ja jak jezdzilam do pracy to zaden ruch, bo jezdzilam samochodem, a potem 8h siedziałam przy biurku. A teraz w trakcie pracy ogarniam różne rzeczy w chalupie, zawoze, odbieram dzieci, generalnie ciagle wstaję od komputera. Zdecydowanie więcej ruchu mam. Do tego półtorej godziny dziennie zaoszczędzone na dojazd, dziecko nie musialo chodzic do świetlicy szkolnej, posiłki na czas. Na zakupy można jechac o normalnej porze a nie o 16 stać w kolejkach. Nie brakuje mi biura.
    • przepyszny_jagielnik Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:38
      pink_slippers napisała:
      > 11 śniadanie, 15 obiad bardziej można nazwać to lunchem, 19 kolacja.

Brakuje drugiego śniadania i podwieczorka.
      • laura.palmer Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:40
        A po co tyle posiłków przy pracy zdalnej i braku ruchu?
        • przepyszny_jagielnik Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:43
          laura.palmer napisała:
          > A po co tyle posiłków przy pracy zdalnej i braku ruchu?

A ja nie wiem po co, ale czytałem że tak się powinno jeść.
          Przecież posiłki nie muszą być duże i kaloryczne jak dla chłopa na budowie.
          • simply_z Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:51
            lajtova, wiemy, ze ty glownie pijesz. wyluzuj
        • bywalec.hoteli Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:44
          laura.palmer napisała:

> A po co tyle posiłków przy pracy zdalnej i braku ruchu?

starczy jeden posiłek? smile
          • fortalesa Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:29
            starczy to jest uwiąd
        • little_fish Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:10
          A to praca zdalna jest równoznaczna z brakiem ruchu? Zdalnie to się raczej prace biurowe wykonuje - normalnie biegają w kółko po biurach?
          • laura.palmer Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:11
            Odpadają dojazdy. Nie każdy ma garaż w domu i parking pod samym biurem.
            • little_fish Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 16:19
              Ale skoro odpadają dojazdy to jest więcej czasu na spacer. Tylko chcieć
              • laura.palmer Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 16:49
                Latem tak, ale teraz jest już ciemno, a nawet 17:00 nie ma. Ja jestem na zwolnieniu, więc wychodzę na spacery w ciągu dnia. Widzę jednak po moim mężu, że na zdalnej dużo mniej się rusza. Wcześniej chodził pieszo do pracy, 3km w jedną stronę, a odkąd siedzi w domu po pracy wyskoczy co najwyżej na szybkie zakupy do żabki, 2 razy w tygodniu porobi jakieś ćwiczenia siłowe (w domu) i w weekend wyjdzie na rower. I szczerze to mu się nie dziwię, co to za przyjemność spacerować w ciemnicy.
            • em_em71 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 16:27
              laura.palmer napisała:

> Odpadają dojazdy. Nie każdy ma garaż w domu i parking pod samym biurem.
              Ja akurat tak mam, ale w budynku się nabiegam, po piętrach, do drukarki, do kancelarii, sekretariatu, czsem nogi w d.. wcgodzą.
        • marta.graca Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:13
          Na ruch też jest więcej czasu przy pracy zdalnej, odpada czas na dojazdy.
          • leosia-wspaniala Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 18:12
            Jezu, to przecież zależy. Ja treningi robię tak samo, a odpadają mi dojazdy rowerem - łącznie ponad godzina dziennie. Na 45 m w mieszkaniu też się mniej ruszam niż w biurze: tu do drukarki, potem do skanera, do księgowości, na obiad...
      • pink_slippers Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:48
        Nigdy nie stosowałam tego typu "wynalazków". Tak samo nie istnieje u mnie coś co nazywa się deser.
      • magata.d Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:47
        przepyszny_jagielnik napisał(a):

> pink_slippers napisała:
        > > 11 śniadanie, 15 obiad bardziej można nazwać to lunchem, 19 kolacja.
        >
        > Brakuje drugiego śniadania i podwieczorka.

A, to jakiś żłobek czy przedszkole? Dorosły człowiek nie musi co 3 godziny jeść.
        • netlii Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:59
          magata.d napisała:

> >
          > > Brakuje drugiego śniadania i podwieczorka.
          >
          > A, to jakiś żłobek czy przedszkole? Dorosły człowiek nie musi co 3 godziny jeść
          > .

W przypadku osoby trenującej 5 posiłków dziennie mniej więcej co 3 godziny jest wskazane.
          • magata.d Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:20
            netlii napisała:

>
            > W przypadku osoby trenującej 5 posiłków dziennie mniej więcej co 3 godziny jest
            > wskazane.
            Nieprawda.
            • magata.d Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:24
              Rano po wstaniu, koło 8 lub 9 idę do lasu na marsz na godzinę. Śniadanie jem ok. 10 lub 11, obiad ok. 14-15, kolacje ok. 18-19. Kiedy bym miała jeść jeszcze dwa posiłki i jak je w siebie wcisnąć, bo aż takiego apetytu to nie mam wink
              • z_lasu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:26
                A tak trudno przyjąć do wiadomości, że nie każdy ma tak jak Ty?
                • magata.d Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:31
                  z_lasu napisała:

> A tak trudno przyjąć do wiadomości, że nie każdy ma tak jak Ty?
                  Ale ja to wiem. Niech każdy je jak chce, kiedy chce i ile chce. Tylko niech nie pisze, że tak a nie inaczej jest wskazane, bo to nieprawda. To, jak ja jem napisałam tylko dla przykładu, ze można inaczej i też to jest normalne. Jak ktoś lubi 5 czy 8 posiłków to proszę bardzo. Ja mu nie napisze, co jest wskazane a co nie w tej kwestii.
              • magata.d Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:27
                A, no i jeszcze bym chciała np. popracować (albo cos innego porobić, sprawy pozałatwiać) przez kilka godzin bez przerwy na przygotowania posiłków i ich jedzenie.
              • netlii Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:31
                magata.d napisała:

> Rano po wstaniu, koło 8 lub 9 idę do lasu na marsz na godzinę. Śniadanie jem
                > ok. 10 lub 11, obiad ok. 14-15, kolacje ok. 18-19. Kiedy bym miała jeść jeszcze
                > dwa posiłki i jak je w siebie wcisnąć, bo aż takiego apetytu to nie mam wink

Ale to u Ciebie wink
                A wyobraź sobie, że godzinny marsz poranny zamieniasz chociażby na godzinny bieg lub trening sztuk walki czy tam serie łączona na siłowni i już metabolizm inny. Ja wtedy jem lekkie śniadanie przed, po treningu posiłek treningowy i spokojnie dwa dania na obiad i kolacja.

• magata.d Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:36
                  Czyli chciałaś napisać, ze dla ciebie jako osoby trenującej (a nie dla wszystkich trenujących) 5 posiłków jest wskazane? To jak najbardziej w porządku. Natomiast jeżeli chciałaś uogólnić, a tak to wyszło, to niestety nie miałaś racji.
                  • netlii Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:41
                    magata.d napisała:

> Czyli chciałaś napisać, ze dla ciebie jako osoby trenującej (a nie dla wszystki
                    > ch trenujących) 5 posiłków jest wskazane? To jak najbardziej w porządku. Natomi
                    > ast jeżeli chciałaś uogólnić, a tak to wyszło, to niestety nie miałaś racji.

Nie, to żelazna zasady dla ogółu trenujących i trzymających formę.
                    Przy statycznym trybie życia ograniczającym się do maszerowania faktycznie nie ma sensu podbijać bilansu kalorycznego poprzez 5 posiłków.
                    • magata.d Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 21:55
                      Nie to nie jest żadna żelazna zasada ani dla trenujących ani dla nietrenujących. Taka żelazna zasada w ogóle nie istnieje. Więc nie pisz bzdur. A kaloryczność posiłków niekoniecznie zależy od ich ilości. Można przecież zjeść taka sama ilość kalorii przy różnej ilości posiłków.
    • madame_edith Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:39
      Eh, to u mnie właśnie odwrotnie. Jeżdżenie do szkoły i biura nadawało jakiś rytm. Teraz wszystko postawione na głowie i np śniadanie jem teraz.
    • z_lasu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:39
      A u mnie wprost przeciwnie. Jak jechałam do pracy to musiałam sobie przygotować porcje na cały dzień i nie było podjadania, bo do dyspozycji miałam to, co w torebce. A teraz rano sobie nie przygotuję na cały dzień, bo po co, jak jestem w domu, a potem się zdarza, że nie mam czasu zrobić, więc siedzę głodna albo podjadam byle co.
      • madame_edith Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:26
        Dokładnie tak!
    • mikams75 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:43
      wrecz przeciwnie - w domu zawsze jest cos do jedzenia, w biurze nie.
    • angazetka Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:45
      Praca zdalna ma same plusy, a największy to to, że mogę iść na drzemkę, jeśli chcę.
    • lily_evans11 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 13:51
      Tak, moje dziecko też je regularne, nie trzymane po śniadaniówkach posiłki, bez żadnego pośpiechu i ma obiad zaraz po zakończeniu lekcji.
      To chyba jedyny plus.
      • gryzelda71 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:21
        A jak chodziła do szkoły to obiad jadła kiedy? Nie po lekcjach?
        • arwena_11 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:31
          pewnie jak wróciła do domu.
          • z_lasu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:35
            Jak matka wróciła do domu.
            • gryzelda71 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:21
              Bosz, jak dobrze, że pandemia.... te obiady, te posiłki niespieszne. Już czytać nie idzie.
              • z_lasu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:33
                Nie bardzo rozumiem. To źle, że ludzie dostrzegają dobre strony wujowej sytuacji? Czy źle, że przeorganizowali sobie życie tak, żeby w jakichś obszarach było im lepiej? Powinni nadal jeść obiad o 19.00, bo kiedyś matka tak wracała z pracy?
                • gryzelda71 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:37
                  Plusy pandemii. Już to mnie zadziwia, takie stwierdzenie. I nie, że muszą bo wyjścia nie mają, ale tu serio czytam zachwyty obecna sytuacją.
                  • z_lasu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 16:57
                    Chyba źle interpretujesz. Nikt się nie cieszy z tego, że ludzie umierają. Ale radość z obiadu jedzonego zanim się ściemni dla mnie jest zrozumiała.
                    • gryzelda71 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 17:24
                      Ale cieszą się, że mogą całymi tygodniami z domu nie wychodzić. O tym piszę bo tego są pochwały, a nie umierania. I to mnie dziwi bardzo.
                      • arwena_11 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 17:52
                        A kto mówi o tym, że nie wychodzi się z domu? Zdecydowanie częściej jesteśmy teraz na spacerze w tygodniu niż wcześniej. Po prostu mamy to czas.
                        • gryzelda71 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 18:00
                          Napisz jeszcze, że w końcu może iść do teatru kina, basen te sprawy. Bo masz czas.
                          • marta.graca Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 18:08
                            A po co te złośliwości? To takie dziwne, że ktoś cieszy się, bo zyskał np. 2 godz. dziennie, które może wykorzystać w dowolny sposób?
                            • gryzelda71 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 18:17
                              Żadne złośliwości, to fakty. Ale okej są ludzie którym obecny stan odpowiada. I chcieliby być na to skazani.
                              • grruuuu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:13
                                Dlaczego skazani? Myślę, że dużo osób chciałoby po prostu móc to wybrać bez okoliczności pandemicznych.
                                • alina460 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:19
                                  Dokładnie tak, jak piszesz Grruuuu. Gdyby tylko mieć taką opcję...
                            • swiezynka77 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:00
                              Dowolny? Ja bym chciała iść na imprezę do klubu: drinki przy barze i taniec w spoconym tłumie
                          • lily_evans11 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 23:09
                            Szczerze, to od tego kina i basenu akurat wolę spacer po lesie.
                            Pandemia jest dla mnie dotkliwa finansowo niestety i patrzę z mega przykrością na rozpirzanie państwa, boję się też ewentualnej, jakiejkolwiek choroby czy urazu (zwłaszcza u dziecka) i braku opieki medycznej. No i wiem, że na lekcjach w szkole młoda byłaby bardziej wzięta w cugle, myślę, że dobrze zdany egzamin właśnie idzie się *****.
                            Cała reszta to są rzeczy, z których korzystam sporadycznie, wolę kontakt z naturą od "miejskich" rozrywek (ogromnie zresztą żałuję, że nie mieszkam na jakiejś głębokiej wsi, w otoczeniu fajnej przyrody wink) i własne jedzenie od knajpianego.
                            Wszystko jest kwestią tego, jakie kto ma potrzeby i co lubi.
                            • grruuuu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 23:28
                              Ja dostałam nauczkę, bo wszystkie rzeczy, które odkładałam na: "niech no młodsza trochę podrośnie" właśnie są niedostępne. Wniosek - nie odkładać na później.
                      • grruuuu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:10
                        Nie ma mowy o niewychodzeniu z domu tylko o niewychodzeniu do pracy, co pozwala zaoszczędzić czas. Dla tych, którym dojazd zajmował dwie godziny dziennie to jest duża zmiana. Przecież praca zdalna nie oznacza aresztu domowego smile
                        • nenia1 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:21
                          grruuuu napisała:

> Nie ma mowy o niewychodzeniu z domu tylko o niewychodzeniu do pracy, co pozwala
                          > zaoszczędzić czas. Dla tych, którym dojazd zajmował dwie godziny dziennie to j
                          > est duża zmiana. Przecież praca zdalna nie oznacza aresztu domowego smile

No więc właśnie, całkiem sporo tu "minusów" które są wyłącznie oparte na pewnej samodyscyplinie czy pewnym wdrożeniu się do pracy zdalnej. Jak ktoś miał spacer tylko dlatego, że wychodził do pracy to fakt ma mniej ruchu. Ale przecież może iść na spacer po pracy w czasie zaoszczędzonym na dojazd, albo poćwiczyć pół godziny w domu, o co w pracy stacjonarnej raczej trudno. Ja sądzę, że też pewnie łatwiej jest jak się samemu wybrało, a nie jak się zostało do takiej pracy zmuszonym okolicznościami no i oczywiście warunki tej pracy, bo to też ważne, inaczej jak ma się cztery pokoje i mieszka dwoje dorosłych osób inaczej jak dwa pokoje, rodzina 2 + 2 i pies, i wszyscy nagle pracują/uczą się zdalnie w tym samym czasie.
                          • leanne_paul_piper Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:39
                            nenia1 napisała:

Ja sądzę, że też pewni
                            > e łatwiej jest jak się samemu wybrało, a nie jak się zostało do takiej pracy zm
                            > uszonym okolicznościami no i oczywiście warunki tej pracy, bo to też ważne, ina
                            > czej jak ma się cztery pokoje i mieszka dwoje dorosłych osób inaczej jak dwa po
                            > koje, rodzina 2 + 2 i pies, i wszyscy nagle pracują/uczą się zdalnie w tym samy
                            > m czasie.

Osobiście mogłabym mieć i 200 m2 a i tak nie zmieniłoby to faktu, że pracy na HO bym nienawidziła.
                            Imho ludzie się dziela na takich, którzy HO kochaja i takich, którzy szczerze nie znosza i nie sa w stanie w tym trybie pracować.
                            Jestem w stanie zmobilizować się maksymalnie na tydzień - dwa, jeśli widzę na horyzoncie koniec tej udręki (a i tak zrobię maks. 3/4 roboty), ale dłużej absolutnie nie.
                            Sa po prostu ludzie, którzy potrzebuja mieć ustrukturyzowany dzień, lubia swoich współpracowników i potrzebuja z nimi kontaktu na żywo, lubia przemieszczać się samochodem, nawet jeżeli ten dojazd zajmie im 2h, a przede wszystkim potrzebuja oddzielić sferę prywatna od zawodowej. Już nie wspominajac o tym, że ludzie lubia się też ładnie ubrać, założyć nowa sukienke czy kozaki (nie, w domu nie mogę zalozyć nowej sukienki, bo zaraz coś na siebie wyleję, nawet jeżeli akurat nic nie pijewink).

Nie widze żadnych plusów HO, regularne posiłki to ja też jem w pracy.
                            • alina460 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:46
                              Też racja. Ale mi do pracy poza domem brakuje motywacji, bo w mojej pracy nie ma dla mnie nic szczególnie miłego lub fajnego, a ponadto mi osobiście moją pracę łatwiej wykonuje się zdalnie niż w miejscu pracy. Niestety, taki luksus tylko w tej wyjątkowej sytuacji.
                  • lily_evans11 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 17:23
                    Nie zachwycam się. Jak napisałam, to jedyny plus. Dobrze, że chociaż jakiś.
              • arwena_11 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 17:50
                Z czym masz problem? Że ludzie widzą plusy tej sytuacji? Przeszkadza ci to?
              • grruuuu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 21:26
                Zauważyłaś że mowa jest o plusach pracy zdalnej a nie pandemii? Ja pracuje zdalnie od dawna i mam identyczne przemyślenia
        • lily_evans11 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 17:22
          Jak wróciła do domu.
    • fil.lo Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:18
      Widzę więcej minusów, niż plusów, ale zdecydowanym plusem jest to, że mogę znacznie później wstawać.
    • nenia1 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:20
      Mnie nie męczy, wybrałam sobie tak przed pandemią, akurat mi łatwo bo nie muszę mieć zgody szefa, ale widzę całe mnóstwo plusów, plus oczywiście ten o którym napisałaś, a przede wszystkim, że mogę sobie zrobić jajecznicę, omlet, tosty francuskie czy na co mi fantazja pozwala, bo ja bardzo lubię jeść na ciepło i mieć urozmaicenie, codziennie kanapki z herbatą mi nie podchodzą.
    • arwena_11 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:34
      Przede wszystkim spędzamy więcej czasu razem. Rano spokojnie wypijemy razem kawę, porozmawiamy. Zjemy obiad wszyscy o normalnej porze a nie każdy sam, jak wracał z zajęć/pracy.
      Jest spokojniej, nie ma pędu, córka nie musi wstawać o 6 aby być na 8 w szkole. Zyskaliśmy czas, mogliśmy załatwić wiele spraw, na które wcześniej nie było czasu.
    • alina460 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:36
      Widzę same plusy: pobyt w domu, późniejsze wstawanie, dowolność kulinarna, herbata na żądanie itp. Mniej stresu i bezpieczne środowisko w domowym zaciszu. Super!!!
      • z_lasu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:40
        Ja też widzę wiele plusów, ale akurat jak chodzi o jedzenie to nie bardzo.
        • z_lasu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:42
          Chociaż... teraz jem świeżo wyjęte z lodówki albo coś na ciepło, przy stole jak cywilizowany człowiek, a nie kanapki wymiętolone w torebce za kierownicą samochodu.
          • nenia1 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:23
            no otóż to... smile
      • alina460 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 20:54
        Zapomniałam jeszcze dodać, że mam teraz długie, codzienne spacery. I to nawet dwa razy dziennie. Zostaje też czas na czytanie. Zupełnie inna jakość życia.
    • jolie Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:39
      Widzę tylko jeden - oszczędzanie na dojazdach.
    • clio_yaga Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 14:43
      No ja też same plusy widzę, minusem zdecydowanie bliskość lodówki, ale jakoś nauczyłam się z tym żyć. Ruchu też mam więcej niż przy dojazdach do biura, bo nie siedzę dodatkowych 2 godzin w samochodzie.
    • tereso Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:07
      U mnie z plusów to troszkę dłuższy sen- niedługo, bo budziłam się o 6 45 na 8, teraz 7 20, brak kosztów dojazdów, chodzenie w domowych ciuchach (dla mnie plus).
      Z minusów: mniej ruchu (starałam się parkować w jak najdalszym kącie parkingu, dużo schodów, a nie używałam windy w ogóle), mniej plotek z koleżankami z pracy (tak, telefon i komunikatory ale to nie to samo), zakupów nie robię "po drodze", więc np nie ma tych miłych wędrówek po rynku, sam charakter pracy też sprawia, że nie jest bez utraty jakości ta online.
    • ewcia.1980 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:10
      🤨🤨 Poważnie??

Pracując stacjonarnie odżywiam się regularnie więc.... nie rozumiem zachwytu.
      Codziennie rano szykuję sobie jedzenie do pracy i.... nie są to suche kanapki tylko fajne, urozmaicone posiłki.
      I w pracy nie podjadam bo jem to co zaplanowałam i.... finito.
      Pracując w domu muszę się pilnować żeby nie podjadać no i mam zdecydowanie mniej ruchu.
      Więc jak dla mnie.... żadna korzyść 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

A podczas pracy zdalnej marzec-czerwiec przytyłam 4-5 kg, które dopiero teraz udało mi się zrzucić. I wolałabym żeby tak zostało. 🤨🤨🤨
      • ewcia.1980 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:12
        Ale jeśli miałabym znaleźć jakikolwiek plus.... to jest 😃😃🤪🤪
        Wstaję o godzinę później niż gdy pracuję stacjonarnie. 😃
    • mja-15 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 15:18
      Ja mam dokładnie odwrotnie. Właśnie na ho jem nieregularnie, a za to w biurze jak w zegarku.
    • morgen_stern Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 16:32
      Tak, już wiemy, że ten aspekt najbardziej cię interesuje, nie musisz o tym wspominać w każdym wątku.
      Rany, jaki ty durny jesteś... a potem zdziwiony, dlaczego 3/4 forum wie, że jesteś facetem. No jakże się mogły domyślić?
      • 1matka-polka Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 16:44
        Tak, pinkslipers, czyli krejzi ci sie podoba i chcialabys z nim poszalec jego multiplą.
      • grruuuu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:12
        Ale że facet bo się interesuje regularnymi posiłkami?
        • 1matka-polka Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:20
          No, bo pink slipers to facet, byly krejzimama.
          • grruuuu Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 22:56
            Ok, to przyjmuję, ale jak to wydedukowano z faktu, że interesują go posiłki
            • 1matka-polka Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 23:19
              A tego to juz nie wiem🤷
    • swiezynka77 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 16:39
      Dresów nie trzeba prasować.
    • anika772 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 16:40
      Mogę dłużej pospać i pić kawę/ herbatę gorące. Jem tak samo regularnie, tylko teraz z normalnej zastawy, a nie z pudełek.
      Ruchu niestety mam mniej (w trakcie pracy). Nie biegam po piętrach, ani na dyżury, ani do sekretariatu, tylko siedzę na tyłku.
      Znajduję czas na spacery z psem i na trening też.
      Wolałabym wrócić do pracy, i do całej reszty, natychmiast. To co jest teraz, odbieram, nie wiem, jakbym tkwiła w jakiejś cholernej formie przetrwalnikowej.
    • asia-loi Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 18:11
      Ja nienawidzę pracy zdalnej, ponieważ czuję się jakbym była 24 na dobę w pracy.
      Mam małe mieszkanie i nie mam jakiegoś oddzielnego miejsca na pracowy komputer stacjonarny, drukarkę i parę jeszcze klamotów pracowych. Dobrze, że mam stół w pokoju (a mam tylko jeden pokój), bo inaczej nie miałabym gdzie tych klamotów pracowych postawić. Sama mam laptopa, bo nie zajmuje miejsca. Ale pracować muszę na komputerze stacjonarnym (z firmy). Musiałam kupić dodatkową lampę, krzesło domowe nie jest tak wygodne jak krzesło w pracy. A że mieszkam sama, to dla mnie ważne było wyjście do pracy, bo jest mi potrzebny kontakt z ludźmi.
      No i w domu nie umiem się zmobilizować, aby przysiąść 8 godzin (od godziny do godziny) i mieć później wolne. To co mam zrobić zrobię, nawet z małym wyprzedzeniem, ale ponieważ robię sobie przerwy w pracy to mi praca zajmuje cały dzień. Pracując w domu pracuję też w soboty i niedziele, bo mam określoną pracę zrobić na określony termin, a jak się opierdzielam w tygodniu, to później muszę pracować w sobotę i niedzielę. sad
      Plus pracy zdalnej jest taki, że mogę dłużej pospać i zrobić sobie przerwę kiedy chcę jak mnie bolą oczy czy kręgosłup lub źle się czuję. Niby nie tracę czasu na dojazdy, a czasu mam na wszystko mniej. wink
    • kobietazpolnocy Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 18:15
      pink_slippers napisała:

> Praca zdalna mnie męczy, ale ma jeden plus. Pomaga mi regularnie się odżywiać.
      > 11 śniadanie, 15 obiad bardziej można nazwać to lunchem, 19 kolacja.

Mam dokładnie tak jak ty. Praca zdalna pozwala mi lepiej planować posiłki. Mam też więcej "przyjemniejszego" ruchu, bo przez brak potrzeby dojeżdżania do pracy, mam znacznie więcej czasu, więc mogę lepiej planować sobie dni. I zamiast ruszać się przez bieganie po piętrach w stresie, mogę np. wyjść na spacer. A ruch ma być dla mnie przyjemny, a nie wymuszony tym, że gdzieś muszę zdążyć albo coś komuś zanieść.
    • scarlett74 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 18:21
      Mniej wydaję na paliwo/parkingi/żarcie. Mniej jeżdżąc dbam o środowisko.I oczywiście oszczędzam czas na dojazdach 😘
    • alina460 Re: Plus pracy zdalnej 17.11.20, 19:51
      No i proszę: większość zadowolona smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka