zuzanna_a 03.12.20, 18:53 Syn najmłodszy podprowadził bratu pastele, takie olejne ale nie farby tylko kredki. I namalował mi czerwone serce. Na jasno popielatym dywanie 😭 Ematko, help, czym to prać/ myć? Żeby tego nie rozbabrać jeszcze bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mashcaron Re: Kredka pastelowa plama help 03.12.20, 20:21 Ja bym spróbowała tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Kredka pastelowa plama help 03.12.20, 20:30 Proszek nazywa się Jelp nie Help. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Kredka pastelowa plama help 03.12.20, 20:29 zuzanna_a napisała: > Syn najmłodszy podprowadził bratu pastele, takie olejne ale nie farby tylko kre > dki. > I namalował mi czerwone serce. > > Na jasno popielatym dywanie 😭 > > Ematko, help, czym to prać/ myć? Syn ci namalował serce a ty chcesz to usunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Kredka pastelowa plama help 03.12.20, 21:37 Takie szkolne pastele może rozpuścić płyn do mycia naczyń (lub inny specyfik, w którym rozpuszczają się tłuszcze). Mocniejsza będzie terpentyna, tylko pytanie jak ona zadziała na dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kredka pastelowa plama help 03.12.20, 23:27 Ja bym zostawiła ten rysunek, nawet bym go odnawiala gdyby był nietrwały. Odpowiedz Link Zgłoś