Dodaj do ulubionych

Przedszkole Gdynia

14.12.20, 13:29
Emateczki znające rynek - czy możecie polecić przedszkole w Gdyni?
Zależy mi na miejscu z ogrodem/placem zabaw, żeby koloroza we wnętrzach nie straszyła, liczba zabawek nie przytłaczała, a nade wszystko dyrekcja i nauczyciele mieli dobrze poustawiane priorytety, stosowali NVC? Miłe, bezpieczne miejsce, nie przechowalnia? Nie zależy mi na mandaryńskim i wiolonczeli na tym etapie wink
Nie znam rynku kompletnie, ze względu na odległość nie jestem w stanie zrobić solidnego rozeznania.
Będę tak wdzięczna za wskazówki, że rozkręcę trzy wątki na kałszkwał, co by nudno nie było.
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Przedszkole Gdynia 14.12.20, 13:53
      A jak polecę ci przedszkole zupełnie po drugiej stronie miasta, będziesz w stnaie przedzierac się po dzieciaka, czy mieszkania albo roboty będziesz dopiero szukać i to tak, żeby było blisko i dalo sie logistycznie ogarnąć?
      • armamagedon Re: Przedszkole Gdynia 14.12.20, 22:29
        O, jak życzliwie. Jestem w tej komfortowej sytuacji, że owszem, jeśli mnie przekona, to wynajmę mieszkanie tam, gdzie mi będzie wygodnie. Nie ma dla mnie na razie drugiej strony miasta.
        • ichi51e Re: Przedszkole Gdynia 17.12.20, 09:07
          moze o prostu podaj nam nazwe tego przedszkola o ktore chodzi?
    • mikawi Re: Przedszkole Gdynia 14.12.20, 17:05
      Przedszkole Montessori nr 1 w Gdyni. Zabawek tradycyjnych tam nie ma, są pomoce montessoriańskie. Kadra z fajnym podejściem do dzieci, zaangażowana. Ciekawy plan dnia. Ogród, plac zabaw. Mają dwie placówki.
      • armamagedon Re: Przedszkole Gdynia 14.12.20, 22:36
        Dziękuję. Mam opory przed jakimkolwiek cieniem jakiejkolwiek ideologii, w sensie popadania w skrajności, ale najważniejsi są ludzie, więc sprawdzę. Też zwróciłam na nie uwagę (online), ale o ile zależy mi właśnie na miejscu, w którym dzieci się szanuje i stara za nimi podążać, a nie tylko narzucać wykonanie planu, o tyle mialam bliżej nieokreślone obawy przed miejscami z tak dokładnie sprecyzowaną tezą. Ale wpisuję na listę i jeszcze raz dziękuję smile
        • mikawi Re: Przedszkole Gdynia 15.12.20, 18:29
          Miałam podobne obawy. Z perspektywy już absolwenta uważam, ze to był najlepszy wybór jakiego mogłam dokonać w tej kwestii. Ideologia to za duże słowo, raczej wpojenie pewnych zasad jak szacunek do innych, umiejetność pracy w skupieniu a nie w rozwrzeszczanej klasie, nastawienie na uczenie dziecka samodzielności, ale w jego tempie, itd.
        • lily_evans11 Re: Przedszkole Gdynia 15.12.20, 22:01
          Koleżanka miała dziecko w przedszkolu Montessori (w innym mieście). Chłopiec bardzo się rozwinął psychicznie, umie się skoncentrować, jest zręczny manualnie, dojrzały itp. Zapisała tam głównie dlatego, że były małe grupy i program zakładał, że dzieci nie będą przebodźcowane ani pozostawione samopas na wykładzinie.
    • primumnonnocere Re: Przedszkole Gdynia 17.12.20, 09:52
      Leśne Przedszkole "Baza Marzeń" - Trójmiejski Leśny Ogród Wolnych Dzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka