em_em71 Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 17:15 W zeszłym roku tak miałam, mąż był zagranicą, wracał przed samymi świętami, a mnie już młodzież piłowała o choinkę. Stwierdziłam, że nie będę się wysilać, podjechałam z młodym do LM, wybraliśmy, transport przywiózł (swoim samochodem nie wożę choinek). Wstawiliśmy, rzutem na taśmę ubraliśmy, 2 godziny i było po bólu Najgorsza rzecz? Przytargać z piwnicy ozdoby i światełka, potem już z górki. W tym roku choinka ubrana została wczoraj. Oderwałam się na chwilę od swoich papierów i z przyjemnością zajęłam tym, co wcale nie wymagało mojego udziału, ale wiadomo, jak trzeba tyłek spinać do roboty, to człowiek zawsze sobie jakieś alternatywne zajęcie znajdzie. No i nie chce mi się pracować. Nie, że nie lubię, ale jestem potwornie zmęczona codziennością i mieleniem spraw na akord. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 17:30 Nic mi się nie chce. Choinki nie ubieram. Od paru lat już nie ubieram. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 17:36 To nie ubieraj. Ja od kilku lat nie ubieram . Da się. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 19:41 Mój syn: mamo ale kup małą, żeby szybko ubrać. Skłaniam się do tej z biedry ;P ale trochę glupio w sporym salonie mieć choinkę po uda. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 20:27 Postaw na szafce lub stole Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 20:44 >A czego Wam się nie obecnie nie chce? mnie sie niczego nie chce... Dzieci wyleciały z gniazda - drugi i ostatni syn w lipcu wiec najchetniej nie robiłabym swiąt w ogole. Niestety, syn juz dzwonił, ze przyjedzie na świeta....Mysle, ze troche mu brakuje tej rodzinnej atmosfery... dzieciaki...niby dorośli a jednak... a mnie sie juz nie chce "świętowania'... Bedac sama zrobilabym jakies jedno danie świateczne pt. zupa grzybowa czy pierogi, i chwatit. Póki co ugotowałam bigos i kapuste z grochem Odpowiedz Link Zgłoś
serdecznamatka Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 23:03 I te potrawy tak stoją do Wigilii? Czy mrozisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 23:28 pasteryzuje... Znaczy, to taka pasteryzacja na miesiac tylko...czyli - gorace wrzucam do słoika, odwracam dnem do gory a po wsytygnieciu do lodówy...albo teraz - na balkon. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 21:06 Nie chce mi się gotować. Ani piec. Ani sprzątać. Ani cokolwiek robić w domu. Mam dzisiaj wolny dzień, a myśli krążą wokół pracy, bo kurs, bo nowi ludzie, bo zmiany, bo trzeba podjąć decyzje. Dobrze przynajmniej, że mamy choinkę i większość prezentów pod nią. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 21:08 Ps. W tym roku pierogi będą kupne i barszcz też, jeżeli uda się nam go kupić. Zawsze jeszcze możemy się przerzucić na tradycyjny angielski obiad świąteczny (składniki, półgotowce i gotowce w każdym sklepie) 😁. Odpowiedz Link Zgłoś
serdecznamatka Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 23:02 Choinkę to nawet bym mogła ubrać, coś tam w chałupie postroiłam, pierniki już dwa razy piekłam. Oczywiście z przepisu Silije. 🙄 Nie chce mi się za to spotykać z ludźmi - mam zaproszenie na babski wieczór na piątek i do znajomych na sobotę z nocowaniem w ich domu na wsi. Okropnie mi się nie chce, choć od sierpnia nie nocowałam poza domem, a przed pandemią wyjeżdżałam bardzo często... Mam poczucie jakiegoś zdziczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 23:29 Mnie się też na razie nie chce. Leżę w łóżku i czytam po pracy. Jestem zdrowa ale nie mam jakoś nastroju. Mam kilka ozdób tylko na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Nie chce mi się ubierać choinki 16.12.20, 23:51 Przecież to dla dzieci frajda i im to przekaż, to co że Tobie się nie spodoba prawdopodobnie. Najważniejsze, żeby im się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Nie chce mi się ubierać choinki 18.12.20, 22:21 dwa tygodnie temu przyniosłam dwa pudła dekoracji świątecznych z piwnicy, po tygodniu wyjęłam 1/8 i z powrotem zaniosłam pudła do piwnicy...ale dziś przyjechała choinka (jakaś lokalna akcja na FB - choinki z lasu - pojawił się impuls i kupiłam), no to jak przyjechała, to pewnie lampki na niej chociaż powieszę Odpowiedz Link Zgłoś
hondia1 Re: Nie chce mi się ubierać choinki 22.12.20, 10:25 Te święta ogólnie są inne, ja co prawda automatycznie wszystko robię tak samo jak co roku, ale kompletnie nie czuję tej magii świąt i zbliżającej się Wigilii. Odpowiedz Link Zgłoś