12gram Re: Anya Taylor-Joy 01.01.21, 09:11 Nie oglądam seriali, przejrzałam net , śliczna dziewczyna. Zapewne na potrzeby kamery jeszcze dodatkowo ucharakteryzowana i niektóre rysy twarzy podkreślone bardziej. W blond wygląda bardziej atrakcyjnie. Oczy faktycznie szeroko rozstawione. Co do dyskusji wyżej o szczupłości, to jest szczuplutka, ale równocześnie ma typ sylwetki który po 40tce musi się mocno starać żeby nie zrobić się kluską. Więc mi się zwyczajnie podoba i nie mam dysonansu jak na nią patrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Anya Taylor-Joy 01.01.21, 09:40 Dla mnie wygląda jakoś tak jak z plastiku. Przez tę jej dziwną mimikę nie byłam w stanie oglądać Gambitu. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Anya Taylor-Joy 02.01.21, 16:45 Ona zupełnie normalnie wygląda jak jest ucharakteryzowana na zwykłą dziewczynę brunetkę. Ale zrobiona na blond zawsze wygląda "alternatywnie" bo podkreślone jest rozstawienie oczu, 'szpiczaste' usta i opadające ramiona. Zreszta ona zaczynała jako modelka, a teraz jest trend na super-niestandardowe urody, im dziwniejsze tym lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: Anya Taylor-Joy 02.01.21, 16:55 Oglądałam Gambit i według mnie ta aktorka jest bardzo, bardzo brzydka. Dolną szczękę ma ładną, ale oczy psują cały jej wizerunek. Oczywiście w niektórych scenach ma tak wykonany makijaż żeby polepszyć jej wygląd, ale ogólnie (według mnie) jest okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Anya Taylor-Joy 02.01.21, 18:01 widzę, że pełne spektrum ocen od bardzo brzydka do piękna Odpowiedz Link Zgłoś
gary.23 Re: Anya Taylor-Joy 14.04.22, 11:17 Całkowicie się zgadzam. Też byłem zawiedziony wyborem aktorki. Jej rozstaw oczu jest odpychający. W dodatku oczy są ulokowane trochę po bokach głowy jak u konia, co z początku powodowało u mnie ból twarzy, gdy na nią patrzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Anya Taylor-Joy 02.01.21, 18:20 Nie podoba mi się. Obiektywnie nie jest brzydka i z buzi wydaje się być bardzo sympatyczna, ale zupełnie jej uroda do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Anya Taylor-Joy 04.01.21, 21:20 tu wygląda ładnie: www.imdb.com/best-of/favorite-photos-2020/rg2774637312/mediaviewer/rm1722995457/ Odpowiedz Link Zgłoś
gary.23 Re: Anya Taylor-Joy 14.04.22, 11:13 Mnie niestety bardzo zraża jej zbyt duży rozstaw oczu, oraz to że jej oczy są osadzone trochę po bokach głowy, jak u konia. Długo bolała mnie twarz, gdy na nią patrzyłem, nie mogłem się przyzwyczaić. Prawdopodobnie ma skrajny hiperteloryzm, taką wadę genetyczną. Nie podoba mi się też jej figura, co najlepiej widać na basenie, jest dość grubawa i dziwna. Z początku jej w ogóle nie poznałem, bo w ubraniu wydaje się szczupła i zgrabna (choć akurat figura jest dla mnie nieistotna w porówaniu z jej zdeformowaną twarzą). Moim zdaniem wybroniło ją tylko to, że jest bardzo dobrą aktorką i np. jej specyficzna/ skąpa mimika twarzy, sposób poruszania się, zachowanie, w także dobrze zrobiony makijaż i ładna fryzura, powodują że da się ten serial oglądać i bardzo wciąga (choć to, że wciąga, jest zasługą nie tylko jej, ale wielu postaci i ciekawej fabuły). Szczerze? Wolałbym inną aktorke do tej roli. Odpowiedz Link Zgłoś