verdana 18.01.21, 15:44 wątek wyleciał. Zainteresowanych zatem (jeśli i ten wątek nie wyleci) chciałam poinformować, ze wyszła moja, całkiem naukowa, ale z dużą ilością anegdotek, książka o kotach. :Koty w społeczeństwie II Rzeczypospolitej" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gama2003 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:47 Gratulacje ! Fajnie wiedzieć, poszperam. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:54 Wow super, gratuluję serdecznie verdano Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:58 Gratulacje. Masz powód do dumy. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:59 O super! Fajnie wiedzieć i gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:59 Aż się boję poczytać, jaki to był stosunek do tych zwierząt... Ale się przełamię! Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:00 Gratulacje i kupię sobie na bank Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:02 verdana napisała: > wątek wyleciał. Zainteresowanych zatem (jeśli i ten wątek nie wyleci) Niepojęte są działania moderacji... Może obawiały się powtórki z kociej afery? Gratuluję książki Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:03 Wow, jestem pod wrażeniem. Gratuluję serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:04 Gratulacje! Zastanawiałam się, dlaczego tutaj nie piszesz, zawsze lubiłam Cię czytać, bo z Twoich wpisów niejednokrotnie zyskałam jakąś cenną mądrość życiową Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Chciałam sie pochwalić, ale 19.01.21, 06:47 Ja tez, ilekroć czytałam odpowiedzi, rady verdany, to zawsze myślałam, ze to bardzo mądra kobieta. Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marszawka Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:10 Wspaniała wiadomość! Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:13 verdana napisała: > wątek wyleciał. Zainteresowanych zatem (jeśli i ten wątek nie wyleci) chciałam > poinformować, ze wyszła moja, całkiem naukowa, ale z dużą ilością anegdotek, ks > iążka o kotach. :Koty w społeczeństwie II Rzeczypospolitej" Gratulacje, widać koty bywają b.kontrowersyjne, skoro wycięli! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 20:33 Koty na forum od dawna kontrowersyjne. Pamiętam akcję wycinania kocich wątków i potem wszędzie pisano koty, koty.... Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 20:41 A potem ślimaki wyszły że skorupek :p Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:13 Zdążyłam zobaczyć okładkę i nawet pokazać ją córce. Gratulacje 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:16 Może chodziło o ochronę danych i dlatego zdjęcie okładki wyleciało. Lub podejrzenie spamu /autoreklamy 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:17 O! Gratuluję! A może prowadząc badania do książki natknęłaś się na informację, kiedy ludzie zaczęli trzymać koty w domach? Ostatnio się zastanawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:26 To znaczy nie wypuszczali z domów? Trochę osób pod koniec lat trzydziestych, ale zasadnicza większość uważała, ze kot musi wychodzić, nie jest w pełni domowy Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:43 Nie, bardziej mi chodziło o "pozwalali mieszkać w domach", a nie w szopach, stodołach, itd. Ale dzięki, bo rozwój idei kota 100% domowego też jest ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 17:29 Ponoć jest takie rosyjskie powiedzenie, pies gospodarzem podwórka, kot gospodarzem domu. Przeczytałam to kiedyś w radzieckim czasopiśmie nie pamiętam, czy to była Panorama, czy coś innego. Czyli idea kota w domu może jest starsza. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:29 Książki gratuluję, ale chyba wolę nie czytać - nie wiem, czy to nie ty czasem pisałaś kiedyś o futrach z kociej skóry itd. używanych w latach 20. i 30.? Obawiam się, że w książce może być sporo takich ciekawostek a to nie na moje nerwy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:50 Tak, to ja o tych futrach Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:31 Z pełną życzliwością - pasuje do Twojej aparycji "crazy cat lady" 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:32 Dziękuję za informację i gratuluję nowej pozycji! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:35 Ale fajnie! Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:45 Forum jest z Ciebie dumne,Verdana 😀serdeczne gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 17:19 Verdano, ściskam grabę i ślę uśmiech zaraz lecę kupować pozdro od mego kota Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 19:19 Verdano, gratuluję! Rzadko ostatnio można Cię poczytać na forum. Pamiętam nasze spotkanie nieziejących jadem wieeeele lat temu na Starówce pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama