verdana 18.01.21, 15:44 wątek wyleciał. Zainteresowanych zatem (jeśli i ten wątek nie wyleci) chciałam poinformować, ze wyszła moja, całkiem naukowa, ale z dużą ilością anegdotek, książka o kotach. :Koty w społeczeństwie II Rzeczypospolitej" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gama2003 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:47 Gratulacje ! Fajnie wiedzieć, poszperam. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:54 Wow super, gratuluję serdecznie verdano Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:58 Gratulacje. Masz powód do dumy. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:59 O super! Fajnie wiedzieć i gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 15:59 Aż się boję poczytać, jaki to był stosunek do tych zwierząt... Ale się przełamię! Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:00 Gratulacje i kupię sobie na bank Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:02 verdana napisała: > wątek wyleciał. Zainteresowanych zatem (jeśli i ten wątek nie wyleci) Niepojęte są działania moderacji... Może obawiały się powtórki z kociej afery? Gratuluję książki Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:03 Wow, jestem pod wrażeniem. Gratuluję serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:04 Gratulacje! Zastanawiałam się, dlaczego tutaj nie piszesz, zawsze lubiłam Cię czytać, bo z Twoich wpisów niejednokrotnie zyskałam jakąś cenną mądrość życiową Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Chciałam sie pochwalić, ale 19.01.21, 06:47 Ja tez, ilekroć czytałam odpowiedzi, rady verdany, to zawsze myślałam, ze to bardzo mądra kobieta. Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marszawka Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:10 Wspaniała wiadomość! Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:13 verdana napisała: > wątek wyleciał. Zainteresowanych zatem (jeśli i ten wątek nie wyleci) chciałam > poinformować, ze wyszła moja, całkiem naukowa, ale z dużą ilością anegdotek, ks > iążka o kotach. :Koty w społeczeństwie II Rzeczypospolitej" Gratulacje, widać koty bywają b.kontrowersyjne, skoro wycięli! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 20:33 Koty na forum od dawna kontrowersyjne. Pamiętam akcję wycinania kocich wątków i potem wszędzie pisano koty, koty.... Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 20:41 A potem ślimaki wyszły że skorupek :p Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:13 Zdążyłam zobaczyć okładkę i nawet pokazać ją córce. Gratulacje 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:16 Może chodziło o ochronę danych i dlatego zdjęcie okładki wyleciało. Lub podejrzenie spamu /autoreklamy 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:17 O! Gratuluję! A może prowadząc badania do książki natknęłaś się na informację, kiedy ludzie zaczęli trzymać koty w domach? Ostatnio się zastanawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:26 To znaczy nie wypuszczali z domów? Trochę osób pod koniec lat trzydziestych, ale zasadnicza większość uważała, ze kot musi wychodzić, nie jest w pełni domowy Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:43 Nie, bardziej mi chodziło o "pozwalali mieszkać w domach", a nie w szopach, stodołach, itd. Ale dzięki, bo rozwój idei kota 100% domowego też jest ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 17:29 Ponoć jest takie rosyjskie powiedzenie, pies gospodarzem podwórka, kot gospodarzem domu. Przeczytałam to kiedyś w radzieckim czasopiśmie nie pamiętam, czy to była Panorama, czy coś innego. Czyli idea kota w domu może jest starsza. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:29 Książki gratuluję, ale chyba wolę nie czytać - nie wiem, czy to nie ty czasem pisałaś kiedyś o futrach z kociej skóry itd. używanych w latach 20. i 30.? Obawiam się, że w książce może być sporo takich ciekawostek a to nie na moje nerwy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:50 Tak, to ja o tych futrach Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:31 Z pełną życzliwością - pasuje do Twojej aparycji "crazy cat lady" 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:32 Dziękuję za informację i gratuluję nowej pozycji! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:35 Ale fajnie! Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 16:45 Forum jest z Ciebie dumne,Verdana 😀serdeczne gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 17:19 Verdano, ściskam grabę i ślę uśmiech zaraz lecę kupować pozdro od mego kota Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Chciałam sie pochwalić, ale 18.01.21, 19:19 Verdano, gratuluję! Rzadko ostatnio można Cię poczytać na forum. Pamiętam nasze spotkanie nieziejących jadem wieeeele lat temu na Starówce pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś