nigdynigdynigdy84 26.01.21, 14:40 Oddawalyscie kiedyś dywan do pralni? Byłyście zadowolone z efektów? Pierwszy raz będę oddawać mój, i nie wiem czego się spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Dywan 26.01.21, 14:43 Tak, bardzo dawno temu - byłam bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Dywan 26.01.21, 21:56 Wielokrotnie różne dywany. Nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek była niezadowolona z efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
bylam.stara.mostowiakowa Re: Dywan 26.01.21, 22:46 Byłam zadowolona, odzyskał żywe barwy. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Dywan 26.01.21, 22:54 Oddawałam. Był mechanicznie wytrzepany, wyprany i wysuszony. Nie pachniał, bo nie chciałam płynu nadającego zapach. Włos był ładnie podniesiony i byłam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Dywan 26.01.21, 23:01 Tak, byłam b.zadowolona, lepsze efekty niż pranie w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Dywan 26.01.21, 23:27 W takim razie oddaje. To dywan z salonu, mocno już wydeptany, chciałabym żeby choć trochę życia odzyskał Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Dywan 27.01.21, 00:10 Pierwszy raz w życiu dywan do pralni oddajesz? 😁 Gdzies ty się uchowała.. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Dywan 27.01.21, 06:45 Nie miałam dywanów wcześniej Ale ten mi się tak spodobał, że kupiłam i leżał już długo Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Dywan 27.01.21, 11:33 Ja oddaje do prania co kilka miesięcy, wracają jak nowe. U mnie place 18 zł m2 samemu w ogóle się nie opłaca tego czyścić, tym bardziej że efekt dużo gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Dywan 27.01.21, 00:30 Właśnie dziś przywiozłam z pralni dywan z pokoju córki. Pierwszy raz korzystałam z pralni, aż wstyd przyznać, chyba po 3-4 latach używania tego dywanu. Usyfiony wszystkim, co dziecku w ręce wpadło. Jest jak nowy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Dywan 27.01.21, 06:57 Też się noszę z tym zamiarem. Ale oddali Ci suchutki? Bo się boję że będzie wilgotny i się zasmrodzi Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Dywan 27.01.21, 07:39 Porządne pralnie oddają suchutki i jeszcze wniosą do domu. Poczytaj opinie o pralni lub napisz do nich Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Dywan 27.01.21, 09:56 kasiaabing napisała: > Też się noszę z tym zamiarem. Ale oddali Ci suchutki? Bo się boję że będzie wil > gotny i się zasmrodzi Oczywiście, że suchy. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Dywan 27.01.21, 09:03 Tak, oddaję dywan do pralni co roku! Pralnia sprawdzona, dywan wraca suchy i czysty. Wcześniej prałam sama na trawie w ogródku, latem w piękny weekend. Nigdy więcej! Kilka wiader wody z proszkiem, szorowanie na kolanach, płukanie wodą ze studni, dwa dni schnięcia. Teraz pan przyjeżdża a po kilku dniach odwozi dywan do domu - pan prowadzi myjnię samochodową i przy okazji pierze też inne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Dywan 27.01.21, 09:18 Dla mnie pranie dywanow raz na rok było musem! Może to przez zestaw koty i dziecko, ale były zwyczajnie brudne. Po praniu jasniutkie i miłe. W nowym mieszkaniu nie mam dywanowy bo za dużo zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Dywan 27.01.21, 09:58 oddaję co roku, po praniu jest idealnie czysty ale z czasem wychodzą te same plamy, co wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Dywan 12.05.22, 11:38 Ostatnio oddawałam jasny, bez większej nadziei, koty zarzygały swoją karmą i były ciemne plamy których sprać nie mogłam. Z pralni wyszedł jak nowy, nie dość że bez plam, to jeszcze wyjaśniał po całości i odzyskał puchatość. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Dywan 12.05.22, 12:17 Ja sama uprałam odkurzaczem piorącym. Jestem zachwycona efektem. Tylko trochę wysiłku trzeba w to włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Dywan 12.05.22, 12:36 Co roku wiosną dajemy dywany do czyszczenia do firmy zewnętrznej. Mają profesjonalny sprzęt i środki piorace. Przed BN ogarniamy czyszczenie sami odkurzaczem piorącym. Tapicerka w meblach też dwa razy w roku, ale we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Dywan 12.05.22, 12:39 Ups, wątek wykopany przez spamera sprzedającego ten złom do prania kd. Odpowiedz Link Zgłoś