faustine 01.03.21, 22:11 Czy któraś z Was posiada? Potrzebuję do sera piórko, który jednak nie jest tak twardy jak parmezan, któremu jest dedykowana. Będę wdzięczna za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: Obrotowa tarka do sera 02.03.21, 01:17 taka na korbke? odradzam, dlugo nie mialam i sie polamala a wcale najtansza nie byla. W uzytkowaniu tez srednio, wcale to takie ulatwienie nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Obrotowa tarka do sera 02.03.21, 02:26 Mamy dokładnie taką, jak na zdjęciu. Długo byłam przeciwna, ale mąż się czaił aż w końcu kupił i teraz jestem bardzo zadowolona. Tarka jest cała stalowa, więc mocna, jednym ruchem się ją rozkłada na części i można włożyć do zmywarki. Tarka jest dość mała, przez co poręczna i teraz każdy sobie trze ser prosto do talerza. Ponieważ nacisk reguluje się po prostu trzymając za rączkę, spokojnie da się na tej tarce zetrzeć zarówno twardy, jak i miększy ser. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Obrotowa tarka do sera 02.03.21, 02:27 Zapomniałam dodać zdjęcie 😁. O tę tarkę mi chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Obrotowa tarka do sera 02.03.21, 08:45 Nie ma za co. Dodam może jeszcze, że ta nasza tarka jest mała i tarcie nią dużych ilości sera byłoby raczej upierdliwe. Nam służy do ścierania sera bezpośrednio na talerz ze spagetti itp. W tym celu była kupiona i sprawdza się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś