Dodaj do ulubionych

covidova policja samozwancza

07.03.21, 13:25
Tu gdzie mieszkam trzeba nosic maski nawet na ulicy, jedynym wyjatkiem sa ludzie uprawiajacy sport: bieganie, rower.
Dzisiaj widzialam czlowiek jechal po sciezce rowerowej bez maski a chodnkiem idacy inny czlowiek zaczal agresywnie wrzeszczec " ej ty, maske zaloz" do tego na rowerze. Ale naprawde chamskim agresywnym tonem.

O co chodzi takim ludziom? Nie wierze, ze chodzi mu o zdrowie, bo rowerzysta byl na sciezce rowerowej i w odleglosci od pieszego, wiec zero mozliwosci zakazenia. Czy chodzi tylko o pretekst zeby sie na kogos wydrzec bezinteresownie, albo wpedzic w nieuzasadnione poczucie winy? Czy jakas paranoja?
Ten rowerzysta nawet prawa nie zlamal (wolno jezdzic bez maski), a ten dracy sie nawet nie byl policjantem...
Chore to dla mnie i troche obrzydliwe zachowanie.

Obserwuj wątek
    • katie3001 Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 13:38
      Podział społeczeństwa i szerzenie nienawiści. Dopiero ta spirala się rozkręca.
      • bywalec.hoteli Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 14:12
        o właśnie. To szaleństwo.
      • cku Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 14:45
        Bardziej mnie to przeraża niz covid. Ludzie zrobili się strasznie agresywni i nerwowi.
        • canaille Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 14:55
          I gdy na ulicy ktoś idzie bez maseczki niektórzy ludzie zaczynają go obchodzić łukiem. Widziałam to na samym początku, potem się uspokoiło, znów przybiera na sile.
    • fitfood1664 Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 14:11
      tacy kiedyś odnajdowali się w ormo, teraz ormo nie ma ale duch ormowca wiecznie żywy
    • h_albicilla Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 14:16
      A gdzie tak ludziom odbija?
      • cku Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 14:42
        Wszędzie. Ostatnio pisałam o awanturze w wydaniu jednego pana bo dziecko w parku zakaszlało.
        Afery o maseczki/ brak maseczki/ nieodpowiednie maseczki zdarzają się ciągle. A ci sami co sie rzucają to i tak leżą innym na plecach i dystansu nie trzymają.
    • smillla Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 14:54
      Ludziom już nerwy siadają od tych absurdów dookoła.
    • droch Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 16:04
      Mentalność ormowca, w domu pewno boi odezwać się do żony i teściowej, bo dostałby po prostu w papę.
    • ultimate.strike Re: covidova policja samozwancza 07.03.21, 17:29
      Kiedyś takih nazywano Kapo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka