Dodaj do ulubionych

Modlitwa za innych, wasze dobre słowo

08.03.21, 12:47
Czy modlicie się za innych? Gotowe jesteście do tego? Przecież w szanującej i kochającej rodzinie nie da rady bez życia duchowego i modlitwy za siebie oraz najbliższych, a także wszystkich tego potrzebujących. Jestem osobą religijną i dlatego wielokrotnie znajome, nawet te niewierzące, proszą mnie abym się za nie pomodliła. Ze swojej strony nigdy nie odmawiam, zawsze mam czas westchnąć za nie do Boga. I zawsze przynosi to skutek. Czuję się po prostu lepiej. A jak to jest z Wami? Uczycie swoje dzieci modlitwy codziennej? Nie tylko pacierza, ale i za innych? Świat dla nas wierzących jest dramatycznie trudny, ale to poczucie wielkości i dobrocie oraz bycia ponad to wszystko, jakiego się doświadcza w modlitwie jest wprost cudowne.
Obserwuj wątek
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 12:50
      Zieeew. Nie wyspałam się dziś.
    • mashcaron Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 12:51
      Nigdy w życiu się nie modliłam, żyje mi się bardzo dobrze. Skutek przynoszą działania, takie wiesz, prawdziwe, nie pierdu pierdu w sufit.
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 12:54
        mashcaron napisała:

> Nigdy w życiu się nie modliłam, żyje mi się bardzo dobrze. Skutek przynoszą dzi
        > ałania, takie wiesz, prawdziwe, nie pierdu pierdu w sufit.
        No przecież trolica napisała, że modlitwy przynoszą skutek- ona czuje się lepiej. Rozumiem, że jedynym skutkiem jej modlitw jest jej lepsze samopoczucie.
        • milupaa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 12:55
          A nie, to ja wolę się wyspac, posłuchać muzyki lub lampkę wina wypić.
          • mashcaron Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:02
            Ano właśnie :p
    • milupaa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 12:51
      Troll?
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 12:55
        Nowy trol nie jest zły, ostatnio trochę tu nudno.
        • z_lasu Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 17:11
          A jaki on nowy??? śmierdzi gazeciarzem na kilometr.
        • alicia033 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 19:27
          bylam.stara.mostowiakowa napisała:

> Nowy trol nie jest zły,

bynajmniej
          Doskonale obejdziemy się tu bez trolli.
          No matters czy nowych czy starych.
    • allijja Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 12:57
      "-czy znalazła pani Jezusa?
      - nie wiedziałam że sie zgubił"
      Jeden z wielu ulubionych w "Za jakie grzechy".
      • vessss Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 19:47
        Lubię też wersję z Forresta Gumpa: A Ty już znalazłeś Jezusa? Odp: Nawet nie wiedziałem, że mam go szukać!
    • alpepe Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 12:58
      No, haj zawsze jest super, rozumiem, na trzeźwo świat nie jest tak piękny, a że taniej cię wychodzi niż alkohol czy dopalacze, każdemu według potrzeb.
    • alpepe Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:00
      A i jeszcze jedno, wiesz co, te twoje znajome to obłudne leniuchy, albo się wierzy, albo nie, a nie rozkracza pomiędzy.
    • joaz Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:01
      Świat dla nas wierzących jest dramatycznie trudny, ale to poczucie wielkości i dobrocie oraz bycia ponad to wszystko, jakiego się doświadcza w modlitwie jest wprost cudowne.
      jeżem wierząca, modlę się- ale zupełnie nie rozumiem skąd to przekonanie, że świat jest dla nas taki straszny? Mieszkasz gdzieś w otoczeniu Islamu?
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:02
      Trolica milczy, czyżby już sobie poszła? A taka byłam ciekawa kolejnych argumentów.
    • black.emma Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:02
      Jak masz taką skuteczność, to westchnij za naszych rządzących, zeby ich natchnęło do otwarcia szkół.
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:04
        Haha
      • marta.graca Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 19:53
        Po co się ograniczać, niech się pomodli, żeby się pandemia skończyła smile
    • borsuczyca.klusek Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:02
      Jako dziecko modliłam się dużo i żarliwie. W okresie postu codziennie piałam gorzkie żale, w październiku grany był różaniec zawsze cały. Miałam też okres codziennego odmawiania po szkole koronki do miłosierdzia. Lubiłam też wszelkie litanie.
      Dzisiaj w kierunku kościoła mogę co najwyżej splunąć przez lewe ramię.
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:05
        To całkiem tak jak ja.
        • borsuczyca.klusek Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:07
          Podejrzewam, że takich jak my jest całkiem sporo.
        • mashcaron Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:15
          Ja już jako dziecko czułam że to bez sensu:p jak szłam do komunii i ksiądz na tych całych naukach przedkominijnych ( to się jakoś nazywa?) kazał się cicho modlić, to ja po prostu sobie cicho wyobrażałam co będę robić jak się te nudy skończą:p
          • memphis90 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 19:04
            "Boże, niech to się już skonczy " to się chyba liczy jako modlitwa?
      • milva24 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 17:13
        Mogłabym się podpisać.
      • jowita771 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 21:25
        Ja podobnie. A codziennie wieczorem śpiewałam Ciebie, Boga wysławiamy, wszystkie czternaście zwrotek, znałam na pamięć. Dziś wstydziłabym się być katoliczką.
    • magdallenac Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:05
      bebeesowa napisała:

>zawsze mam czas westchnąć za nie do Boga. I zawsze przynosi to skutek.

Pliz, jakbyś mogła westchnąć, żeby mi śnieg szybciej stopniał, żeby mój kot zaczął jeść, a przestał żreć, żeby trolle opuściły forum i żeby tych dwóch głupków, którzy remontują mi łazienkę trochę się pospieszyło, bo zacznę tak bluzgać, że na amen zamknę sobie dostęp do nieba🤬
      Szczęść Bosze siostro, amen i Bóg zapłać

Aa i żeby Harry pogodził się z bratem, żeby tato zaczął od niego telefony odbierać i żeby mu przewrócili ochronę
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:07
        Ależ ty dużo od niej wymagasz. Odezwij się za jakiś czas i pochwal się czy twoje prośby zostały wysłuchane, czy też okazało się żeś niegodna.
      • black.emma Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:15
        Jak to przewrócili ochronę? Tak im źle życzysz?
        • milupaa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:18
          Żeby ochrona była bardziej stabilna i nie dała się przewrócić 😁
        • magdallenac Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:24
          Aż parsknęłam big_grin
    • fitfood1664 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:06
      "Świat dla nas wierzących jest dramatycznie trudny" tak, bo dla niewierzących to jest prosty, łatwy i przyjemny. Przecież wszyscy to wiedzą. Obłudnico.
      • arthwen Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 16:41
        Pewnie - niewierzący nie musi się przejmować, że pójdzie do piekła, bo w niedzielę wyspał się do południa, a potem w piżamie oglądał seriale, zamiast zaiwaniać do kościółka wink
        Mój ojciec wstaje o 7, bo msza, a ja się w tym czasie co najwyżej przewracam na drugi bok tongue_out (Chyba, że mamy w planie jakiś wyjazd to wtedy wstajemy, czasem nawet wcześniej wink )
    • matacznik Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:06
      bebeesowa napisała:

> znajome, nawet te niewierzące, proszą mnie abym się za nie pomodliła.
      >
      Jak niewierząca znajoma na Twoje gadki odpowiada: "Wiesz co? To ty się lepiej za mnie pomódl." – to to niekoniecznie jest szczera prośba o modlitwę.
    • beataj1 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:09
      Tak, mam specjalną grzechotkę do uskuteczniania życia duchowego, od czasu do czasu składam w ofierze jakiegoś króliczka, w wolnych chwilach podpalam krzaki by były gorejące a na deser strzelam z liścia katolika- dla nich to ważne bo za cierpienie za wiarę mają dodatkowe punkty w rankingu swiętości...
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:15
        A nadstawiają wtedy drugi policzek?
        • beataj1 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 13:18
          nie sprawdzam, bo aż tak na ich punktacji mi nie zależy.
          Wystarczająco dużo dla nich zrobiłam przy pierwszym lisciu.
    • geez_louise Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 14:04
      Ja tez jestem wrażliwa i współczująca, wiec jak czuję, że ktoś potrzebuje pomocy, to wzywam szatana, robię laleczki voodoo, sypię kręgi i pentagramy z soli, zabijam koguty i palę czarne świece.
      • saszanasza Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 18:05
        geez_louise napisała:

> Ja tez jestem wrażliwa i współczująca, wiec jak czuję, że ktoś potrzebuje pomoc
        > y, to wzywam szatana, robię laleczki voodoo, sypię kręgi i pentagramy z soli, z
        > abijam koguty i palę czarne świece.
        >

Tchnęłaś mnie weną! Zacznę wyplatać pentagramy aby się zrelaksować, wyciszyć i nabrać energii do życia!
    • tt-tka Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 14:15
      Przestrzegam wskazan i przykazan. Przykladowo - nie rzucam perel przed wieprze. Z braku perel i wieprzy co prawda, ale nie rzucam. Czy bedzie mi to policzone ?
    • aandzia43 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 14:23
      Westchnij za mnie w intencji wygranej w totolotka, ty poczujesz swoją wielkość i bycie ponad wszystkimi, ja poczuję przypływ gotówki, kazdy dostanie to co lubi.
    • padum Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 14:54
      Zdarza się.
    • la_mujer75 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 15:02
      Oj, kłamczucha z ciebie.
      Nie znam żadnego niewierzącego, który prosiłby swoich wierzących przyjaciół o modlitwę.
      Można się "zgodzić", a nie wierzę, że prosić.
    • bywalec.hoteli Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 15:04
      Modlę się również za innych.
      • morekac Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 17:27
        To chyba każdy wierzący powinien? Przecież są różne modły o różne rzeczy?
        Ja w ramach relaksu i odprężenia układam puzzle /rozwiązuję krzyżówki i też mi to dobrze robi na psyche.
    • pitupitt Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 15:27
      Trzeba mieć fantazję, żeby wierzyć, że gdzieś tam na chmurce buja się siwobrody dziadunio i spełnia prośby zwykłych szaraczków. Tak, wiem, jestem uboga duchowo...
      • dziewczynka.na.karuzeli Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 17:41
        Poproś, żeby się za ciebie pomodlono o łaskę wiary.
        • saszanasza Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 18:08
          dziewczynka.na.karuzeli napisał(a):

> Poproś, żeby się za ciebie pomodlono o łaskę wiary.

A jak ta laska na nią nie spłynie to co? Ktoś spierdolił robotę i nie potrafi się porządnie modlić, czy ma za mało wiary?🤣😂😁
          • arthwen Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 18:14
            Moja matka o łaskę wiary dla mnie i nawrócenie to już się modli dobre 10 lat albo i więcej. Jakoś nieskutecznie.
            • saszanasza Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 18:23
              arthwen napisał(a):

> Moja matka o łaskę wiary dla mnie i nawrócenie to już się modli dobre 10 lat al
              > bo i więcej. Jakoś nieskutecznie.

To znak z niebios, że powinna przestać się modlić. Bóg jej nie słucha🙈
              • alicia033 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 19:34
                ano.
                Najwyraźniej skazana już na wieczne potępienie grzesznica

A my napijmy się jeszcze!smile)
    • cosmetic.wipes Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 15:42
      Wybrakowane trole rzucają ostatnio
      na front walki z bezbożną ematką.
      😂
      • borsuczyca.klusek Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 16:51
        Troll miał potencjał, ale się szybko zmył 🤷‍♀️
      • asia-loi Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 17:01
        cosmetic.wipes napisała:

> Wybrakowane trole rzucają ostatnio
        > na front walki z bezbożną ematką.
        > 😂
        >

😀😀😀😀😀
      • morekac Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 17:23
        To są chyba trolle watykańskie chyba? Czy też z Kremla?
        • alicia033 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 19:35
          morekac napisała:

> To są chyba trolle watykańskie chyba? Czy też z Kremla?

z watykanu, czyli z kremla.
      • sarah_black38 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 19:34
        cosmetic.wipes napisała:

> Wybrakowane trole rzucają ostatnio
        > na front walki z bezbożną ematką.

To jakiś ateistyczny troll założył ten wątek coby ematka mogła sobie na jeszcze więcej na wierzących poużywać. Jakiś dziś wyjątkowy wysyp wątków o religii, ematka w swoim żywiole- dowcipna , elokwentna, używająca ciętej jak brzytwa riposty, okazująca wręcz Himalaje intelektu tongue_out
    • chococaffe Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 17:08
      Świat dla nas wierzących jest dramatycznie trudny,

Gdzie mieszkasz?

p.s. troll
    • nangaparbat3 Re: Modlitwa za innych, wasze dobre słowo 08.03.21, 18:24
      Wiesz, ja prosze czasem wierzące przyjaciółki, żeby się za mnie pomodliły, a sama mam w życiorysie okres niezwykle intensywnej wiary, kiedy modliłam się właśnie za innych, jak już sama nie umiałam pomóc w żaden inny sposób (pamiętam raz za ucznia, a raz za sukę sąsiadów) i tak, działało, ale byłabym bardzo ostrożna z tym "poczuciem wielkości i bycia ponad to wszystko", nie wiem, może jest jakaś religia, co w ten sposób każe żyć, ale ja o takiej dotąd nie słyszałam, nie czytałam, nie znam - i nie chcę znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka