Dodaj do ulubionych

Wyjazd służbowy a lockdown

11.03.21, 16:45
Dziś ogłoszono lockdown w lubuskim od poniedziałku. Tak się składa, że mąż jedzie służbowo do tego województwa. Ma klepnięty na bookingu pobyt w hotelu od niedzieli do wtorku - dwa noclegi. Zastanawiam się czy można spodziewać się problemów? Zaraz piszę maila do hotelu ale może zetknęłyście się z tego typu sytuacją.
Obserwuj wątek
    • kurt.wallander Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 17:18
      Służbowe ponoć dopuszczalne, tylko pewnie obowiązują takie obostrzenia, jak wcześniej, gdy wszędzie hotele były zamknięte.
      • majaa Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 17:23
        Dopuszczalne w określonych sytuacjach, więc lepiej zadzwonić i dopytać.
        • kurt.wallander Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 17:26
          Tak, ja jestem akurat z tej drugiej strony i mam całą listę-ściągę dopuszczalnych pobytów.
          • sylwianna2018 Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 18:56
            kurt.wallander napisała:

> Tak, ja jestem akurat z tej drugiej strony i mam całą listę-ściągę dopuszczalny
            > ch pobytów.

Hej Kurt i czy na owej ściądze jest pobyt w hotelu w związku z wykonywaniem umowy zlecenia szkolenia w pewnej instytucji. Jakie potwierdzenie jest potrzebne? Rodzaj delegacji ze strony zlecającego?
            • kurt.wallander Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 19:11
              Nie chce mi się szukać, ale tu masz moją ściągę. Oczywiście zakładając, że obostrzenia będą takie same.

drive.google.com/file/d/19Ls_Undt38t9845epOtDUnkSsOng2sFc/view?fbclid=IwAR0OFijjFHXDk6gy1fOg-CJ0JpNhsDhDe2nQEUYd1sUI7grW6vQEfaoSBs4
              • sylwianna2018 Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 22:54
                Dzięki kurt👍
            • kotejka Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 21:44
              sylwianna2018 napisała:

> kurt.wallander napisała:
              >
              > > Tak, ja jestem akurat z tej drugiej strony i mam całą listę-ściągę dopusz
              > czalny
              > > ch pobytów.
              >
              >
              > Hej Kurt i czy na owej ściądze jest pobyt w hotelu w związku z wykonywaniem umo
              > wy zlecenia szkolenia w pewnej instytucji. Jakie potwierdzenie jest potrzebne?
              > Rodzaj delegacji ze strony zlecającego?

Glejt od namiestnika I grin pass o szczepieniu
              Oni to u nas w lubuskiem juz przewidzieli
              Dwie gwiazdy kowida w herbie na zielonym tle
    • glanaber Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 17:43
      Mąż jedzie służbowo, a prywatna żona pisze maile i dowiaduje się szczegółów? Mąż niegramotny czy jak?
      • sylwianna2018 Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 18:07
        glanaber napisała:

> Mąż jedzie służbowo, a prywatna żona pisze maile i dowiaduje się szczegółów? M
        > ąż niegramotny czy jak?

He, he wysyłając posta pomyślałam, że na pewno któraś wyskoczy z takim tekstem🤣.
        Taki mamy podział, że rezerwacje itp. logistyka wszelkich wyjazdów to moja działka. Mąż będzie prowadził szkolenie na zlecenie więc sam wybiera hotel tylko fakturę potem przedstawia wraz z rachunkiem. To dodatkowa działalność oprócz zatrudnienia. Wyjaśniłam? I daj Boże wszystkim takich niegramotnych mężów🤣
    • lauren6 Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 19:12
      Mąż jedzie w delegację, a ty chcesz pisać do hotelu i załatwiać sprawy jego pobytu? Nie umie obsłużyć telefonu?
      • jasnoklarowna Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 19:23
        Jeju jak ja nie lubię takich sztywnych podziałów i rozdziałow obowiązków.
        No napisała wyżej, że taki mają w domu zwyczaj że takie sprawy załatwia ona. Czy to oznacza że mąż niegramotny?

Mój też tak czasami dodatkowo dorabia zleceniami/szkoleniami. zazwyczaj sam załatwia takie sprawy jak bilet czy nocleg, bo sam wie gdzie będzie mu najwygodniej, ale jak by się lockdown nawinął to pierwsza bym dzwoniła żeby ustalić co i jak.
        Masz wolną chwilę i możesz mu pomóc/ułatwić to tego nie zrobisz dla zasady? Bo to JEGO delegacja????
        • lauren6 Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 22:42
          Samodzielność to są sztywne zasady?
          • sylwianna2018 Re: Wyjazd służbowy a lockdown 12.03.21, 05:33
            lauren6 napisała:

> Samodzielność to są sztywne zasady?
            Jak zwykle🤣lauren - nie mam pojęcia, nie znam ludzi, ich zwyczajów, wątek dotyczy sprawy hotelu ale się wypowiem na temat czyjejś wyimaginowanej cechy. I to totalnie z dupy wziętej.
      • sylwianna2018 Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 22:52
        lauren6 napisała:

> Mąż jedzie w delegację, a ty chcesz pisać do hotelu i załatwiać sprawy jego pob
        > ytu? Nie umie obsłużyć telefonu?

Mam znacznie więcej czasu od niego i lubię taką logistykę co w tym dziwnego?
        To nie jest delegacja ze stałego etatowego miejsca zatrudnienia lecz dodatkowe zajęcie - szkolenie unijne z pewnej działki przepisów.
        Mąż zajmuje się rzeczami, za którymi ja nie przepadam. Taki mamy układ, wczasy i wyjazdy też ja lubię ogarniać w sensie sprawdzania, rezerwowania. Za to mąż nas tam zawozi i finansuje🤣.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 21:37
      Niech zabierze śpiwór i prowiant suchy do samochodu na wszelki wypadek. Noce zimne.
      • sylwianna2018 Re: Wyjazd służbowy a lockdown 11.03.21, 22:38
        kryzys_wieku_sredniego napisał(a):

> Niech zabierze śpiwór i prowiant suchy do samochodu na wszelki wypadek. Noce zi
        > mne.

Na szczęście w lubuskim mamy rodzinę więc może obleci bez śpiwora🤪

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka